E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDeğişen başkanlara yeni görev var mı---

Değişen başkanlara yeni görev var mı

Değişen başkanlara yeni görev var mı
05 Ekim 2017 - 02:58 borsagundem.com

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'deki değişim rüzgarını değerlendirdi. "Değişen başkanlara yeni görevler gelebilir" diyen Selvi, "Erken seçim var mı" sorusuna da yanıt veriyor. İşte o yazı:

AK Parti’de iki süreç bir arada yürüyor.

Hem teşkilatlarda ve yerel yönetimlerde önemli değişiklikler gerçekleştiriliyor. Diğer yandan da parti içi barış tahkim ediliyor. Erdoğan’ın 3 yıl aradan sonra başkanlık edeceği Afyon kampı, yeni dönemin siyaset tarzını ortaya koyması açısından önemli olacak. Afyon kampına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in davet edilmesi bu açıdan anlamlı. Bu arada davette geçen, “Kurucu milletvekilleri” tanımını biraz açmak istiyorum. AK Parti’nin kuruluşunda partinin kapatılma tehlikesine karşı önlem alınmış, milletvekilleri partiye kurucu olarak yazılmamıştı. Türkiye, partilerin kapatıldığı, siyasetçilerin yasaklandığı bir Türkiye’ydi. Kuruluş sürecindeki milletvekilleri için, “Kurucu Milletvekili” denildi. Hukuki bir karşılığı yoktu ama ilk başlarda uygulanan bu sistem uzun süredir terk edilmişti. Afyon kampıyla birlikte tekrar başlatıldı.

AK Parti, troller tarafından lince tabi tutulan dava arkadaşlarının hukukunu koruma noktasında iyi bir sınav vermedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Racon kesilecekse ben keserim” çıkışından sonra, taşlar yerine oturmaya başladı.

Süleyman Demirel, Türk siyasetinin son 50 yılına damgasını vurmuş, 6 kez gitmiş, 7 kez gelmiş, 12 Mart ve 12 Eylül darbesine maruz kalmasına rağmen verdiği mücadele sonucunda yeniden iktidar olup, cumhurbaşkanı seçilmeyi başarmış bir liderdi. “Siyasi hayatımın en büyük hatası, Demokratik Parti’nin kuruluşunu önleyememekti” demişti. Erdoğan, Demirel’in hatasına düşmemeye çalıştı. AK Parti’nin iç barışını çok önemsedi. AK Parti iktidarı boyunca iki cumhurbaşkanı, dört başbakan çıkmasına rağmen partiyi bir arada tutmayı başardı.

GÖKÇEK’İN HUKUKU

AK Parti’de çok önemli bir değişim süreci yaşanıyor. İl başkanlıkları ve belediye başkanlarının değişimi bir arada yürütülüyor. Değişim çok sancılı bir iş. Hele söz konusu olan İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarıysa! İstanbul’daki değişim, “Kadir Abi”nin kişiliği nedeniyle sancısız bir şekilde aşıldı. Ankara’da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Melih Gökçek’le ilgili açıklamasından sonra geriye sayım başladı. Bu süreçte Melih Gökçek’in hukukunun korunması gerekiyor. Aslında sadece Gökçek’in değil, değişen ve değişecek il başkanlarının ve belediye başkanlarının hukukunu korumak AK Parti’nin görevi.

16 Nisan referandumunda İstanbul ve Ankara’nın da içinde yer aldığı bazı şehirler evet oylarını aşağıya çekti. 2019 seçimlerine dönük olumsuz sinyal verdi. Erdoğan, 16 Nisan sonuçlarından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tablosunu gördü. Kendisini arayanlara, “Asıl önemli olan 2019 seçimleri” dedi. Bazı belediye başkanları ile devam ettiği takdirde 2019 seçimlerinde sorun yaşanabileceğini tespit etti. Değişimin düğmesine bastı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “İstanbul ve Ankara’da 2019 seçimlerinde herhangi bir sorun yaşamak istemiyoruz” diyerek durumu ortaya koydu.

Belediye başkanlarının değişiminde 4 noktaya özen gösteriliyor.

1- Şehrin ve seçmenlerin hukukunu korumak.
2- Belediyenin hukukunu korumak.
3- Belediye başkanının hukukunu korumak.
4- AK Parti’nin hukukunu korumak.

Sorun çıkarmadan istifa eden belediye başkanları, AK Parti’de değişik kademelerde değerlendirilecek.

Bazı isimleri 2019 seçimlerinde milletvekili listelerinde görebiliriz.

ERKEN SEÇİM

Peki bu arada erken seçim olur mu?
1- AK Parti’de bu değişim sürecinin tamamlanması gerekiyor.
2- Değişimin AK Parti’de bir heyecan uyandırması ve ibrenin yukarıya doğru dönmesi hedefleniyor.
3- Ekonominin tekrar parlak bir döneme girmesi hedefleniyor.
Bunlar olmadan erken seçim beklenmiyor.
Peki ne oluyor? Erdoğan, dünya kupasına hazırlanır gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • düzeltelim05 Ekim 2017 10:15

    Belediye başkanlarının değişiminde 4 noktaya özen gösteriliyor. 1- Eroğanın hukukunu korumak 2- AK Parti’nin hukukunu korumak. 3- Hatırlı dostların hukukunu korumak 4-Yandaşların hukukunu korumak 5-Ceplerinin hukukunu korumak

  • millet yeter diyor artık05 Ekim 2017 09:30

    abdulkadir selvinin işi parti adına millete umut dağıtmak

  • #direngökçek#05 Ekim 2017 09:09

    Hani seçimle gelen seçimle giderdi.Eğer bir suçları var ise görevden alır yargilarsiniz.Böyle bir durum yok ise süresini doldurur ve bir sondaki seçimde de aday yapmazsınız.Ya da bunu da yine seçmen taktir eder.Durup dururken bir Belediye başkanını darbe hukuku uygulayarak baskı ve tehditle görevden istifa ettirmek demokrasiye de sığmaz ve yakışmaz da.Melih Gökçek'ı de öyle kolay kolay yiyeceklerini hiç sanmayın.

  • KILIÇ05 Ekim 2017 08:28

    BAŞKA KİŞİLER ALINIYOR CEZALANDIRILIYOR ÇÜNKÜ KİMSE HATASIZ DEGİL EGERKİ AKP LİYSE HERKES ŞOK YAŞIYOR ÇÜNKÜ ONLAR KRALDIR DOKUNULMAZDIR BİLİNİYOR MELİH BAŞKAN HER KANALDA GÜNDEM OLUYOR.

  • Bika05 Ekim 2017 08:09

    M.Gökçek için geri sayım başlamış .