E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDeğerli metallerde boğa piyasası bitmedi---

Değerli metallerde boğa piyasası bitmedi

Değerli metallerde boğa piyasası bitmedi
27 Eylül 2021 - 11:40 borsagundem.com

New York merkezli araştırma şirketi CPM Group ortaklarından Jeff Christian, değerli metallerde boğa piyasasının henüz sona ermediğini açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Değerli metal ve emtia yatırımcılarının umutsuzluğa kapılması için henüz erken. Emtialarda uzun vadeli görünüm olumlu seyretmeye devam ediyor. 2020’nin ağustos ayından bu yana yakın zamanda fiyatlarda görülen düşüş, uzman bir analiste göre devam eden boğa piyasasında yeni bir yükseliş öncesi sakinlik dönemine işaret ediyor.

New York merkezli emtia araştırmaları şirketi CPM Group ortaklarından Jeff Christian, “mevcut zayıf fiyatları bir konsolidasyon evresi olarak görüyoruz” dedi. SPDR Gold Shares borsa yatırım fonu ve iShares Silver Trust 3 Ağustos 2020 tarihinden bu yana sırasıyla %12 ve %7,7 düşüş gösterdi. Bu geri çekilme ya da konsolidasyon 2015 yılının son dönemlerinde ve 2016 yılının ilk dönemlerinde başlayan bir rallinin ardından gerçekleşti.

Birçok Wall Street uzmanı uzun vadeli boğa piyasalarının, yükselişlerle geçen rallilerin ardından genellikle düşüş dönemleriyle bölündüğüne dikkat çekiyor. Başka bir deyişle değerli metallerin de aralarında bulunduğu herhangi bir varlık sınıfındaki fiyat rallilerinde, yükseliş devam etmeden önce bazı düşüş dönemleri yaşanıyor. Bunun ardından yükseliş yeniden başlıyor.

Forbes’un haberine göre değerli metallerde boğa piyasasının devam etmesi ise küresel olarak ekonominin ve siyasi ortamın nasıl şekilleneceğine bağlı olacak.

Dev altın rallisi iki yıldan kısa sürede başlayabilir

CPM Group’un analizine göre Christian 2023 ila 2025 yılları arasında altın ve gümüş fiyatlarında büyük yükselişlerin gerçekleşebileceğini söyledi. Dahası değerli metallerde görülen ralli “rekor seviyelerde” gerçekleşebilir. Bu seviyeler ise altın ve gümüş için sırasıyla 2 bin dolar ve 48 dolar anlamına gelebilir. Başka bir deyişle, gümüşteki rallinin, altındaki ralliden çok daha büyük olması bekleniyor.

Christian enflasyondaki yükselişin geçici olduğunu ve faiz oranlarının önümüzdeki on yıl boyunca düşük kalmasını beklediğini söyledi. borsagundem.com'un derlemesine göre düşük faiz oranları ise yatırımcıların sabit getirili yatırımlar için altın yatırımından vazgeçmeyeceği anlamına geliyor. Bu nedenle Christian yaklaşan altın ve gümüş rallisi için mevcut fiyatların dipten alım fırsatı oluşturduğunu düşünüyor.

Petrolde umutlar 2022’de!

 

Altında yeni bir hareket yok!

 

Bakır fiyatları dipten toparladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)