E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDeğerli madenlerde yükseliş devam ederken altın mı gümüş mü tercih edilmeli?---

Değerli madenlerde yükseliş devam ederken altın mı gümüş mü tercih edilmeli?

Değerli madenlerde yükseliş devam ederken altın mı gümüş mü tercih edilmeli?
20 Ağustos 2019 - 11:00 borsagundem.com

Yatırımda ibre değerli madenlere döndü. Peki Yatırım yaparken altın mı gümüş mü tercih edilmeli? Alan Yatırım yanıtladı...

Küresel piyasalar, makroekonomik verilerin beklentilerin altında kalması ve jeopolitik risklerin devam etmesinin resesyon endişelerini arttırması nedeniyle negatif seyrini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta Avrupa’dan gelen zayıf büyüme rakamları, Çin’de sanayi üretimindeki ivme kaybı, Brexit ve ticaret savaşına yönelik gelişmeler küresel risk iştahının azalmasına neden olurken, söz konusu piyasalarda oynaklığın arttığı, altın ve gümüş gibi değerli maden fiyatlarının hareketlendiği görüldü. Global piyasalardaki belirsizlik ve sisteme olan güvensizlik altın ve gümüş gibi değerli madenlere yönelik güvenli liman alımlarına destek olurken, ons altın daha önceki analizlerimizde 1400 $ seviyelerinden işlem görürken öngördüğümüz 1530 $ seviyelerini test etti. Güvenli liman talebi, kâğıt veya madeni paraya güvenin azaldığı dönemlerde altın ve gümüşün değerini korumasından kaynaklanırken, bu değerli madenler kimi zaman değer saklama kimi zaman da yatırım amacıyla tercih ediliyor.

Altın/Gümüş Rasyosunda Yatırım Stratejisi

Finansal piyasalardaki yatırımcılar değerli maden yatırım kararlarını alırken büyük çoğunlukla altın/gümüş rasyosuna bakıyorlar. Bu rasyo bize kaç ons gümüş ile bir ons altın alınabileceğini gösteriyor. Eğer altın gümüşe göre daha popüler ise rasyo yukarı doğru hareket etmekteyken, rasyonun düşmesi gümüşe olan talebin arttığına yönelik bir işaret olarak kabul ediliyor.

Gümüş genellikle değerli madenler zayıflarken diğer değerli madenlerden daha hızlı değer kaybetme eğiliminde olurken, boğa piyasalarında ise daha hızlı bir şekilde değer kazanma sürecine giriyor. Buradan hareketle gümüşün piyasadaki gelişmelere karşı hassas, dolayısıyla beta katsayısının yüksek olduğunu söylemek mümkün oluyor. Altın/Gümüş oranı yükseldikçe veya 50’nin üzerine çıktığı zaman gümüşün ucuz olduğu anlamına geliyor. Ons altın fiyatlarındaki yükselişi gümüş fiyatlarındaki yükseliş de takip ediyor. İlk aşamada ons altın fiyatları yükselirken ardından gümüş fiyatları da yükselişe geçiyor.

Değerli Madenlerde Yükseliş Devam Ederken Altın mı Gümüş mü Tercih Edilmeli?

Global ekonomideki olumsuz tablodan ayrı olarak FED’in ve ECB’ nin izleyeceği para politikaları da değerli madenlerin fiyatlarında belirleyici olacak. Faiz indirimi döngüleri ve küresel resesyon beklentileri sebebiyle değerli madenlere olan talebin…

Altın ve Gümüş fiyatlarına yönelik beklentilerimiz için tıklayınız…

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)