E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDefense News: ABD Türkiye'yi F-35 programından çıkarırsa Ankara Rus savaş uçağı tercih eder---

Defense News: ABD Türkiye'yi F-35 programından çıkarırsa Ankara Rus savaş uçağı tercih eder

Defense News: ABD Türkiye'yi F-35 programından çıkarırsa Ankara Rus savaş uçağı tercih eder
20 Nisan 2019 - 13:11 borsagundem.com

Türk askeri yetkililerinin, ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarması halinde Ankara'nın Rus savaş uçağı teknolojisini tercih edeceğini söyledikleri belirtildi.

Defense News'te yayınlanan Burak Ege Bekdil imzalı habere göre, üst düzey bir Türk askeri yetkili, olası bir durumda F-35'lere mutlaka alternatif bulacaklarını kaydetti.

Yetkili, teknolojik, ekonomik ve siyasi istişareler gerektiği için F-35'lerin alternatifi üzerine yorum yapmaktan kaçındı.

'RUS UÇAKLARI DOĞAL BİRİNCİ TERCİH OLUR'
Başka bir Türk yetkili, jeolojik değerlendirmelerin Rus uçaklarını 'doğal birinci tercih' yapacağını belirtti.

Yetkili, "ABD'li müttefiklerin müttefiklik anlayışı dışında hareket etmesi ve Türkiye'nin programdaki üyeliğini sorgulaması halinde, Rus savaş uçağı teknolojisi en iyi seçim olur" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) ay başında yapılan açıklamada, "Türkiye'nin S-400 konusundaki net kararı göz önünde bulundurularak, Türkiye'nin F-35 operasyonel kapasitesiyle bağlantılı teslimat ve faaliyetler askıya alınmıştır. Bu önemli konuyla ilgili Türkiye ile diyaloğumuz devam etmektedir" denilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (38)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cemalettin uncuoğlu21 Nisan 2019 16:04

    kılıçtaroğlu gibi bir muhalefet başkanı var ise bu ülke batmıştır.ne diyor.ben otomobil, tank,uçak, hiç bir silah ve sanayi ürünleri üretmeyiceğim tarımla kalkınacağım ve ülkeyi imf teslim edeceğim.bugün abd nin tüm silahlarını devlet yapmaz özel sektör yapmaz kılıçtaroğlu ne diyor.silah fabrikaları özelleşmesin diyor.artık yorumları sizlere bırıkıyorum.

  • Nihat21 Nisan 2019 14:10

    Son olarak bu f35 imalatında ki baş aktör olan Amerikan firmasının teklif ettiği maliyet çok ilginç rakamlardaydı!  daha sonra Trump göreve geldi neredeyse yarı fiyatına maliyeti düşürdü!  Bu uçak düşündüğümüz kadar işlevsel olmayabilir!  Bu dev Amerikan firmalarının gerçekte sahipleri kimlerdir!  İşte bilinmesi gereken konular bunlardır. Apple, IBM facebook Iphone gibi firma sahipleri zaten hep basın önünde fakat savunma teknolojileri firma sahip ya da büyük ortakları sır gibi!   Hiç ortada dolaştıklarını görmedik.

  • ali kemal21 Nisan 2019 12:20

    TÜRKİYE için f35 programından cıkmak acaba menfatimizemi onu dusunmek lazım oncelik ile o pragram için çalısan firmaların sonu gelie mi tartısılır ama su var ki bizler için nato dost olmaktan cıkmıs tamamı ile amerikanın yonettiği usak ulke konumuna gelmiştir bizler gelecek TÜRKİYE için biraz daha içimizdeki hainleri temizledikten sonra kendi ucagımız olan mmu kodlu ucagın motor uretimine kendımız odaklanıp kendimiz yapmamız lazım ornek japonya bastan kendileri herseyi kopya ederek basladılar su an dünya devi g8 lerdeler bizde rusyanın su model ucagını baz alarak tasarımını gelıstırebilirz gözümüzde büyüttüğümüz f35 ucaklarının teknık arıza ve tek MOTORlu olması bizim için faydamı zarar mı getirecegini düsünmek lazım bunun için rusların mig yada su uçaklarını ANKARAnın yapacagı tercihe baglı bizim için en hayırlısı ne olacak olsun...

  • Nihat21 Nisan 2019 11:19

    Arkadaşlar teknolojinin ve ilmin sonu yoktur.  Eğer iha ları çok daha işlevsel bir şekilde geliştirebilirsek belki f35 gibi uçaklara ihtiyacımız kalmayacak!  Bunu şimdiden bilemeyiz ama yolunda olmak Tsk yı bunlardan mahrum etmemek devleti yönetenlerin görevi elbette!  Emin olun Tsk nın son 15-20 yıldaki modernizasyonu  yapılmasa  şimdiki halimiz hiç iyi olmazdı!

  • JBT 21 Nisan 2019 08:17

    Hepsini alalım...... iyi.... güzel.....olur......uçalım......İstikbal göklerdedir......tarım....hayvancılık......üreten Türkiye 🇹🇷....... çok...... iyi..... çok güzel....

  • Nihat 21 Nisan 2019 07:03

    Türkiye f35 programından çıkarılamaz  çünkü bir kısım motor parçaları Türkiye de yapılıyor.  Tabi ki gövde de!  Hal böyle olunca bunlar Türkiye de yapılan parçaları tekrar dizayn etmek ve çözmek bu gavurcuklara  maliyeti çok daha artıracaktır.   F35 leri bize istediğimiz şekilde vermeseler de öyle ya da böyle teslim edeceklerdir.  Konu kapanmıştır.

  • Erkan 20 Nisan 2019 21:51

    Amerikadan alınan her türlü silahı amerikaya ve müttefiklerine karşı kullanamazsın bu bilinmeli,alınan hertürlü silah için ödenen para kaybedilmiş milli servettir

  • Selcuk ata 20 Nisan 2019 20:05

    Su57 ile f35 kıyaslanırsa su57 daha iyi çıkıyor %70de daha ucuz F35 140milyon $ Su57 58milyon $ Hiz havada kalma süresi manevra kabileyiti su 57 daha gelişmişdir F35 dikey kakiş özelligi dışında geride kalmış

  • Selcuk ata20 Nisan 2019 19:55

    Memleketim ne güzel .. ne çok uçak teknoloji uzmanı varmış .. yorumlara bakiyorumda f35 fabriksasi mühendisleri sanki

  • mahir20 Nisan 2019 19:34

    Alman mercedesine, ABD uçağına binip, Japon bilgisayarını kullanıp Rus silahı almak tutarsızlık değilse nedir? Natodaki silahlar Mercedes, Boing, Microsoft kalitesinde, Rus silahlar ise Tata:)

  • veri20 Nisan 2019 18:58

    f-35 e gerek yok bu bize tsk daki subayların dayatıp hükümeti zorlaması,bugün teröre en büyük darbeyi insansız hava araçları vurdu,ama f-35 den bir sürü personel nemalanacak..?

  • .20 Nisan 2019 20:22

    işin ehline bırak rahat olsen, 5 nesil uçak f35 ler.sendeki ler 4 neslin revize olmuş hali. bilmediğin konuları araştırmanı öneririm. cahil yorumlarınla küçük düşme

  • Selcuk ata20 Nisan 2019 19:47

    Savaş esmsinda ihamı kullancaksin .. boş yapmışın

  • Akıl20 Nisan 2019 18:23

    Yarın bir gün rusya da abd gibi yüz üstü bırakırsa döner hindistandan isteriz uçağı

  • cemalettin uncuoğlu20 Nisan 2019 17:05

    bence isabetli olur.abd bize hiç bir zaman hiç bir silahı tam olarak ürettirmez.ne imiş f 35 parcasını yapıyormusuz.abd uçağın kuyruğunu yaptırıyor diğer önemli parçalarını kendisi yapıyor.böylelikle bizleri kontrol altında tutmaya çalışıyor.kendileri silah aldıkları zaman bizleremi danışıyorlar.bir gün rusya ile savaş olsa abd ve nato hiç bir zaman bizlere yardımcı olmaz.bence RTE büyük hata yaptı inşaatlara para harcayacığına öncelikler uçak, tank, otomobil, uzun menzinlli füze ve atom bombası yapmalı idi.ülkenin dövizlerini gitti topraağa gömdü.bak bugün muhalefet diye güvendiğiz chp teröristleri ve bu ülkeyi yıkmaya çalışan teroristleri acık acık desteklyenler ile ittifak yapmıştır.ama chp nin sucu yoktur onlara oy verenler suçludur.

  • ama20 Nisan 2019 17:04

    rusyada para gtmesini, ve gelecektete su57 ningelişmiş uçaklarını ortak yapar Türkiye diye ABD bunuda istemez. rusya kaynak bulmakda zorlanıyor 5 nesil uçakları yaparken hindistandan kaynak aldı yanı ortak ettı ve onların aprasınıda kullandı. merak şu... BU HİNDİSTAN PAKİSTAN DÜŞMANI İKEN, TÜRKİYE YE SU 57 SATILMASINA İSİN VERİR Mİ ? RUSYA VERİR OKEY AMA YA SU57 ORTAGI HİNDİSTAN NEDER ??? BUDA ÖNEMLİ ASLINDA. s57 uçak katili iken,f35 ler bombardıman ve uçan kale karargagı oluyor. su57 tek pilotlu mesela, geliştirim 2 pilot lu ve değişik entegreler olmabilir..nato silah roketleri kullanıyoruz, bu su 57 lere entegresi nasıl olacak? ve abd den aldıgımız roketler su57 lere uyacak mı? uydurmak için nasıl masraflar olacak ? ya hakkaten zorlu tercihler.

  • Selcuk ata20 Nisan 2019 19:50

    F16 kullanmaya devam edebilirsin roketleri

  • Sade vatandaş20 Nisan 2019 16:29

    Herşey dolarla geliyor deyip zam yaptılar, doları artıracak zamlara sebep verecek işler olmaz umarım, devlet işlerine aklım ermez tabi, ben kendi küçük hayatım kadar düşünebilirim. (ne yatırım ne de devlete tavsiye değildir)

  • erol g.20 Nisan 2019 16:22

    150 MİLYON RUSYA'NIN AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNİN TOPRAKLARI KADAR KARASAL TOPRAĞI VAR RUS HALKININ DA SAĞLIK İÇİN GÜNEŞLİ TOPRAKLARA İHTİYACI VAR TURİZM GELİRİYLE DÖVİZE DE ÜLKEMİZİN İHTİYACI VAR GEREKTİĞİNDE ALTERNATİF OLARAK RUS SİLAHLARINA DA SATIN ALABİLMELİYİZ RUSYA'YA KAPILARI KAPAMAMALIYIZ Karasal topraklar gittikçe azalmaktadır İnsan nüfusu ise sürekli artmaktadır

  • köfteci20 Nisan 2019 16:19

    rusya kırımda yeni donanma inşa ediyor kime karşı acaba rusların kızıl elması hep istanbul  türkiyenin natodan çıkması büyük hata olur

  • ALAATTİN CAMGÖZ20 Nisan 2019 17:01

    gördük abd ve nato yu abd önce rus ucağını bizlere düşürttürdü petroitleri getirdi tam ruslar ile savaşacak iken petroitleri geri çekti.yarın bir gün rusya veya başka bir ülke ile savaş haline gelsek ne abd nede nato bize yardım eder.nato abd tarıfından kurulmuş tam bir oyun ve sahtekarlıktır.abd nato yu kurarak rusya ön korumasını sağlamış ve diğer ülkeleri de korku saldırarak bu ülkeleri kontrol altına tutmuş ve silah satmıştır.ben nato ülkesiyim ve param var.diyelim ki abd den daha üstün bir silah yapmış rusya ben neden abd alayım ki.abd silah ve başka bir karar aldığı zaman bizemi danışıyor.eğer abd bizi sevse bize ticari ambargolar yapmazdı.abd bizim her zaman baş düşmanımız olmuş ülkemizdeki tüm pislikleri yapmış ve ölen tüm şehitlerimizide abd yaptırmıştır.

  • Keklik20 Nisan 2019 16:04

    Evinize rus yapımı bilgisayar, ilaç veya buzdolabı almayanlar, nesine güvenip rus silahı alıyor? Teknoliji abd, güney kore, çindeyken, uçak, füze,radar sistemlerine güvenmek boşuna.

  • davut20 Nisan 2019 19:32

    rusların bir tek avratları güzel, gerisi boş...

  • :-) keklik20 Nisan 2019 17:41

    keklik çok komik ve cahilsin..

  • köfteci20 Nisan 2019 16:16

    ya hitler de bu çiklet üretemeyen ruslar bizden nasıl daha iyi tank yapar demiş zamanında  rus t 34 alman tiger ları yendi kursk ta

  • Koala20 Nisan 2019 16:01

    Boşa yorum yapılıyor. Türkiye nato bloğundan kopamaz. Koparsa rusya boğazları işgal eder, azerbaycanı topraklarına katar

  • Selcuk ata20 Nisan 2019 19:52

    Ruslar istedigi gibi bogazi kullanabilir zaten .. siz neyin kafasindasiniz

  • Lala20 Nisan 2019 16:07

    Osmanlıyı yıkan rusya ile olan savaşlar. Kırımı işgal edip, balkanlarda iflahini kesip Istanbula kadar gelmişlerdi. Ingilizler engellemese Istanbula gireceklerdi.simdi de nato o görevi üslenmiş durumda, rusların boğazları kontrol altına alıp akdenize açılması. Rusya suriyedeki iç savaştan yaralanıp akdenizde üs kazandı, sıra turkiyese...

  • JBT 20 Nisan 2019 15:49

    Çıkarılmasın

  • ERsin buba20 Nisan 2019 14:57

    Isveç Gripin F16 kadar etkili bakım maliyeti F16 ya göre %50 düsük. Karayollarina iniş ve kalkış yapabiliyor. Radar izi çok düşük.

  • DOĞRU20 Nisan 2019 14:27

    f-35 in bir adedi 100 milyon dolar dünyada en büyük siparişi biz verdik 100 adet,artık uçak devri kapanıyor,bugün askeri açıdan dünyada söz sahibi olmak istiyorsan nükleer gücün ve uzun menzilli füzelerin olacak amerika irana ambargoyu uçak yüzünden değil ,nükleer güce erişeceğinden dolayı koyuyor ayrıca uçağı aldıktan sonra yıllarca parça parası ve pilotun maliyeti memleketin kıt kaynaklarını heba etmektir...

  • Ersin buba20 Nisan 2019 16:07

    F35 Türkiye nin ihtiyacına gore gereksiz özelliklere sahip. Ve pahalı. Bakım masraflRı acayip yüksek. Tr. E en baştan F35 lere girmekle hata yaptı. https://youtu.be/JvHgmy5SXa0

  • Hakkı Bilir20 Nisan 2019 14:24

    Varşova paktı dağılalı yıllar oldu, Nato niye var?

  • Mehmet Yıldırım20 Nisan 2019 17:07

    nato abd nin bir tuzağı tüm nato ülkelerini bir hedef uğruna kontrol altında tutmak korkutmak sindirmek ve silahlarını satmak için.

  • Jale20 Nisan 2019 16:08

    Rusya istanbulu işgal etmesin diye, kırım gibi

  • Leyla20 Nisan 2019 14:13

    F16lar güncelleme alamaz , türkiyenin elinde patlar

  • McNun20 Nisan 2019 15:11

    Amerikan Savunma bakanlığı sözcüsü Leila bildirdi...

  • ışın Özdemir20 Nisan 2019 13:41

    para olduktan sonra herşeyi heryerden alırsın.fakaf ülkeler söz konusu olunca hangi blokta olacağına karar vereceksin.konu bu.amerika bizi doğuya kaptırmayı göze alamaz diye düşünüyorum