E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDEDAŞ elektriği kesti, yüzbinlerce kişi susuz ---

DEDAŞ elektriği kesti, yüzbinlerce kişi susuz

DEDAŞ elektriği kesti, yüzbinlerce kişi susuz
22 Ocak 2015 - 02:24 borsagundem.com

Güneydoğu'da belediyelerin elektrik borcunun 260 milyon TL'ye ulaşması üzerine DEDAŞ, binlerce köyün içme suyu elektriğini kesti

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), önceki gün öğleden sonra Şanlıurfa’ya bağlı Siverek ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan 3 ayrı noktadaki suyun depolandığı kuyuların elektriğini, borcunun ödenmediği gerekçesiyle kesti. Bu gelişme sonrası sabah saatlerinde AK Partili Siverek Belediyesi zabıta ekipleri, ilçenin Hasan Çelebi Mahallesi’nde bulunan DEDAŞ İlçe Başmühendisliği’ne gitti ve işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle binayı mühürledi. Aynı zamanda fatura ödeme merkezi de olan binanın mühürlenmesinin ardından, DEDAŞ personeli binadan ayrıldı.

DİYARBAKIR VE MARDİN

DEDAŞ Diyarbakır’da ise atık arıtma tesisinin elektriklerini kesti. Diyarbakır Belediyesi eş Başkan Fırat Anlı, DEDAŞ’ın DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne ait İçme Suyu Arıtma Tesisi, Atıksu Artıma Tesisi ve Pompa İstasyonu’nun enerjisini kesmeye başladığını söyleyerek, “Sözün bittiği noktadayız. DEDAŞ, kentteki 1 milyon 607 bin insanın sağlıklı içme suyunu elde etmesini ve kentten toplanan atık suyun arıtılarak Dicle Nehri’ne verilmesini engelleyecek bir girişimde bulundu” dedi.

DEDAŞ Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin elektrik borcu nedeniyle Mardin’in Midyat İlçesi’ne su sağlayan pompa istasyonunun elektriklerini de kesti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)