E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz'Death cross' dip oluşuna kadar devam eder---

'Death cross' dip oluşuna kadar devam eder

'Death cross' dip oluşuna kadar devam eder
20 Mayıs 2019 - 09:15 borsagundem.com

Endekste 96.000’lerde bir “death cross” oluşurken, bu oluşum orta vadede endeksteki düşüş trendinin dip oluşumu gerçekleşene kadar devam edeceğine işaret etmektedir.

"Güne satıcılı açılışla başlayan BIST-100 endeksi günü %0,47 düşüşle 86.796’dan kapattı. Endeksin kısa vadeli negatif eğilimden çıkarak tepki yükselişini güçlendirmesi ilk etapta 88.800’leri, sonrasında ise 90.800’ü yükselen hacimle yukarı kırması gerekiyor.

Endeks kısa vadede bu seviyeler altında kaldıkça kısa vadeli dip arayışının ilk hedef 84.600’ler olmak üzere güçlü trend desteği konumunda olan 83.200’lere kadar devam ettirmesi beklenmektedir. Kısa vadede 83.200-83.500 aralığına olası düşüşler orta vadeli alım fırsatı olarak takip edilebilir.

Teknik göstergelerdeki genel negatif görünüm tepki yükselişleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edeceğine ve kısa vadeli dip arayışının devam edeceğine işaret ediyor. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı satımdan dönme isteğinde olması gün içinde zayıf tepki alımı denemelerinin olabileceğine işaret ediyor. Ancak kısa periyottaki negatif görünüm endeksin satıcılı başlayarak gün içinde satış baskısının devam edeceğine işaret ediyor. Endekste 96.000’lerde bir “death cross” oluşurken, bu oluşum orta vadede endeksteki düşüş trendinin dip oluşumu gerçekleşene kadar devam edeceğine işaret etmektedir.

Endekste henüz teknik olarak dip oluşumu söz konusu değil. Dip oluşumunun ilk işareti olarak tepki yükselişlerinde giderek yükselen hacim, düşüşlerde ise düşük kalan hacimli kapanışlar görmemiz gerekiyor. Endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması beklenir. Gün içinde negatif eğilim devam edebilir. "

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)