E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDEAŞ'lı üst yöneticiler toplantı halinde vuruldu---

DEAŞ'lı üst yöneticiler toplantı halinde vuruldu

DEAŞ'lı üst yöneticiler toplantı halinde vuruldu
23 Aralık 2016 - 17:41 borsagundem.com

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde üst düzey DEAŞ'lı teröristlerin toplantı yaptığı karargah binasının vurulduğunu, 18 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, Özgür Suriye Ordusu tarafından kuşatılmış bulunan El Bab'ta aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu DEAŞ'lı teröristlerin toplantı halinde olduğu istihbaratının alınması üzerine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile 22-23 Aralık 2016 gecesi hava harekatı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada toplantı yapılan karargâh binasının imha edilerek 18 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri vurgulandı.

Söz konusu harekâtı müteakip DEAŞ'lı teröristlerin emir seviyesinde büyük kayıplar verdiği, çok sayıda ölü ve yaralıları olduğu” yönündeki bilgilerin teröristler arasındaki görüşmelere de yansıdığının tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada "TSK tarafından Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde devam eden olumsuz hava koşullarına rağmen, Özgür Suriye Ordusunun havadan ve karadan desteklenmesine devam edilmektedir" denildi.

AKILLI MÜHİMMAT KULLANILIYOR

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre terör örgütünün Bab'taki hedefleri yok ediliyor. Askerin, sivillerin zarar görmemesi için önce istihbarat çalışması yaptığı ardından uygun mühimmat seçilerek hedeflerin vurulduğu belirtiliyor.

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyonharekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir. Hedef tespitleri yapılırken aşırı bir hassasiyet sergilenmekte, vurulacak bina, korugan birkaç noktadan teyit edilmeyi müteakip vurulmaktadır" denildi.

Operasyonlarda tespit edilen binaların tek ve akıllı mühimmatla vurulduğu, böylece mermilerin binaya girdikten sonra patladığı ve yandaki binaların zarar görmediği belirtiliyor. 

Erdoğan: El Bab halloluyor

 

Bakan Işık: El Bab'da 16 askerimiz şehit oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tebrikler24 Aralık 2016 17:09

    işte böyle olmalı istihbaratla havadan işleri bitirilip iyice yorup sonradan dinlenmiş hazır kuvvetle karadan operasyon yapılmalı

  • çakır23 Aralık 2016 18:38

    Rabbim butun şehitlerimizin ruhları şad olsun gazilerimize şifa milletimize birlik ve kudret versin inşallah acılarımızı dindirir ya rabbim inanları koru bizi doğruluktan ayırma