E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDEAŞ'ın sözde kadısına 3 kez ağırlaştırılmış müebbet---

DEAŞ'ın sözde kadısına 3 kez ağırlaştırılmış müebbet

DEAŞ'ın sözde kadısına 3 kez ağırlaştırılmış müebbet
18 Ekim 2022 - 15:56 borsagundem.com

Suriye'de biri asker 2 Türk'ün infaz emrini verdiği iddiasıyla yargılanan terör örgütü DEAŞ'ın sözde kadısı Jamal Abdul Rahman Alwi, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.


7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tanık A.C, sanığın Suriye'de çok meşhur olduğunu, DEAŞ'a katıldığını ve sözde kadı olduğunu ifade etti.

Sanıkla aynı cezaevinde kaldıklarını belirten A.C, "2 askerle ilgili bizzat hükmü verdiğini kendisi anlattı. Kendisini cezaevinden önce de tanıyordum. Kendisi de 3 oğlu da DEAŞ'taydı" diye konuştu.

Tanığa 'Esed'in casusu' dedi

Sanık, tanığın Esed'in casusu olduğunu ve söylediklerinin yalan olduğunu iddia etti. Söz alan tanık A.C, sanığın DEAŞ'ın sözde emirine çok yakın biri olduğunu, zaman zaman herkesin kafir olduğunu ve öldürmek istediği yönünde ifadelerde bulunduğunu bildirdi.

Duruşma savcısı, sanığın cezalandırılmasını istedi. Son sözü sorulan sanık, tanığın yalan söylediğini ileri sürerek, suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini dile getirdi.

Hakim kararını açıkladı

Mahkeme Başkanı Yunus Emre Oral, müzakerenin ardından kararı açıkladı. "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen sanık, iki kişiyi öldürmek suçundan da 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ne olmuştu?

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016'da Suriye'de biri asker 2 Türk'ün şehit edilmesi olayına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan DEAŞ'ın sözde kadısı ve 2 Türk vatandaşının ölüm emrini verdiği iddia edilen sanık Jamal Abdul Rahman Alwi hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelinin 2013-2016 arasında DEAŞ silahlı terör örgütü içerisinde yer aldığı, örgüt içerisinde başta Azez ve Bab bölgeleri olmak üzere Suriye'de DEAŞ işgalinde bulunan bölgelerde yürütülen yargılama faaliyetlerinde ve sözde şer'i mahkemelerde sözde kadılık/savcılık görevini ifa ettiği, infaz kararları verdiği, bu kapsamda 2 Türk vatandaşı olmak üzere kişilerin hayatlarını kaybettikleri eylemlerin fermanını verdiği açıklanmıştı.

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 10 zanlı yakalandı

 

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 16 şüpheli yakalandı

 

Mersin'de DEAŞ operasyonu: 10 gözaltı

 

Adana'da DEAŞ operasyonu: 7 kişi gözaltında

 

İstanbul'da DEAŞ'a yönelik operasyon: 10 zanlı yakalandı

 

İstanbul'da DEAŞ operasyonu: 7 kişi gözaltına alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)