E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDEAŞ Irak'ta 250 devlet görevlisini kaçırdı!---

DEAŞ Irak'ta 250 devlet görevlisini kaçırdı!

DEAŞ Irak'ta 250 devlet görevlisini kaçırdı!
24 Kasım 2016 - 20:04 borsagundem.com

Irak'ın Enbar vilayetinde eski 250 devlet görevlisinin, terör örgütü DEAŞ tarafından kaçırılarak Suriye'ye götürüldüğü bildirildi.

Albay Velid ed-Duleymi, yaptığı açıklamada, DEAŞ'ın son iki gündür Enbar'a bağlı Aneh, Rava ve El-Kaim kentlerinde Irak hükümetine tabi olan ve daha sonra DEAŞ'ın bu kentlere girmesiyle hükümetten ayrıldıklarını belirten kişilerin evlerinde arama yaptığını ifade etti.

Duleymi, "DEAŞ, devlette ve emniyette görevli 250 kişiyi kaçırdı ve araçlarla Suriye'de denetimi altındaki bölgelere götürdü." dedi.

Koalisyon güçleri ile Irak hava kuvvetlerinin düzenlediği ve örgütte büyük hasara yol açan saldırının ardından DEAŞ'ın bu kişileri hükümete bağlı güvenlik güçleriyle bilgi paylaşmakla suçladığını söyleyen Duleymi, kaçırılanların akıbetine ilişkin henüz bir bilgiye ulaşılamadığını aktardı.

Terör örgütü DEAŞ, Aneh, Rava ve El-Kaim kentlerini 2014'ün yarısından sonra Irak güvenlik güçlerinin herhangi bir çatışmaya girmeden çekilmesinin ardından ele geçirmişti.

Irak ordu birlikleri de bölgedeki aşiretlerin desteğiyle kentlerde denetimi sağlamak ve abluka altındaki binlerce kişiyi kurtarmak için hazırlıklarını tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)