E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSürmanşetDAX30 AMB öncesi beklemede---

DAX30 AMB öncesi beklemede

DAX30 AMB öncesi beklemede
03 Aralık 2015 - 10:47 borsagundem.com

DAX30'da Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesinde bekleyiş devam ediyor

Alman DAX30 endeksi dünkü sert geri çekilme sonrasında bugün AMB’ndan gelebilecek ek teşvik ihtimalleriyle toparlanıyor. Dün FED üyeleri ve FED Başkan’ı Janet Yellen yaptığı açıklamada ABD’nin faiz artırımına yeşil ışık yakarken piyasadaki baskıyı artırdı. Diğer taraftan dün kredi derecelendirme kuruluşu S&P, 8 ABD bankasının notunu düşürürken dünkü satışların arkasındaki 2. Büyük etken olarak görüldü. Bugün Euro Bölgesi’nde AMB faiz kararı açıklanacakken, AMB Başkan’ı Mario Draghi’nin de ek teşviklerle ilgili söylemleri dikkatle takip edilecektir. AMB’nın ekonomik görünüm ve enflasyonu normalleştirmek adına ek teşvike gidip gitmeyeceği merak ediliyor.
Mario Draghi bir önceki toplantıda yaptığı açıklama da AMB’nın Aralık ayındaki toplantıda ek teşvike gitmesinin gerekliliği belirtilmişti. Teknik olarak DAX30’da alımların devam etmesi durumunda 11.250 ve 11.350 seviyeleri, olası gevşemelerde ise 11.160 seviyesi görülebilir.

İkon Menkul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)