E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Davutoğlu'ndan Ukrayna'ya acil ziyaret---

​Davutoğlu'ndan Ukrayna'ya acil ziyaret

​Davutoğlu'ndan Ukrayna'ya acil ziyaret
28 Şubat 2014 - 22:53 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, son gelişmeler üzerine acilen Ukrayna'ya gitti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna’nın Kırım Özerk Bölgesi’ndeki gelişmeler ve Rusya’ya ait bazı hava ve kara unsurlarının bu bölgeye giriş yaptığı ve Simferopol Havaalanı’nın Rus birliklerince ele geçirildiği haberleri üzerine resmi bir ziyaret için bulunduğu Bulgaristan’dan acilen Ukrayna’ya gitti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet Ukrayna'nın başkenti Kiev'e indi. Davutoğlu Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nde kısa bir süre dinlendikten sonra Rusya'nın işgal etmeye başladığı öne sürülen Kırım'ın Tatar Milli Meclisi eski Başkanı ve Ukrayna Meclisi Üyesi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nu  kabul edecek. Davutoğlu Ukrayna'da yeni yönetimin temsilcileri ile yarın bir araya gelecek.

ACİLEN BULGARİSTAN'DAN UKRAYNA'YA GEÇTİ

Akşam saatlerinde Bulgaristan’ın Şumnu kentinden Kiev’e giden Davutoğlu, hareketinden önce de Ukrayna Dışişleri Bakan Vekili Andriy Deşçitsa ile bir telefon görüşmesi yaparak gelişmeler hakkında bir ön bilgi aldı. 
Davutoğlu Ukrayna’ya gitmeden önce de Twitter hesabından, “Rumeli’deki soydaşlarımızın kaderi bizim için nasıl azizse, Bahçesaray’ı kalbinde taşıyan geçmişte vatan hasretiyle büyük acılar çekmiş olan Kırım’daki kardeşlerimizin kaderi de aynı şekilde aziz” diye yazdı. Davutoğlu bugün son erecek sürpriz ziyareti sırasında Dışişleri Bakan Vekili Deşçitsa’nın yanısıra  Ukrayna Devlet Başkan Vekili ve Parlamento Başkanı Oleksandr Turçinov ile Başbakan Arseniy Yatsenyuk’la da görüşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • islam01 Mart 2014 00:46

    abd ukraynaya destek veriyor. biz de tesadüfen ukraynaya acil ziyaret yapıyoruz ne var bunda insanlık öldümü !!

  • Vatandas01 Mart 2014 00:40

    T,C Nin Gurur duydugu ve dunyada sayili silahli kuvvetlerinden olan Turk silahli kuvvetleri vardi en sonunda onuda hallettiler Fethullahin cemaatinin sayesinde.....Simdi artik kuyrugunu bacaginin arasina sok oyle dur, suriye bile rest ceker hale geldi.

  • VaTaNDaS28 Şubat 2014 23:50

    Suriye ve İsrail fiyaskolarından sonra, diplomasi dünyasında etkinliğimiz kaldı mı acaba?? Dış politikada uzun vadeli stratejiler başarı sağlar.. Günü birlik kararlar alan kişilerin referansına güven olur mu acaba??

  • serkan ç28 Şubat 2014 23:19

    yaa kim takar seni allah aşkına. Görüşeceksin ne olacak!!. Oradan gelirsin Türkiyeye. Sonra kınama mesajı yollarsın!! Rusya nın da cok umurundaydı!!! Türkiye güçlü diye yaygara yapanlar görecekler ne kadar güçlüyüz!! Ne ekonomik ne askeri hiçbir gücümüz yok!!!