E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Rusya'ya sert uyarı---

Davutoğlu'ndan Rusya'ya sert uyarı

Davutoğlu'ndan Rusya'ya sert uyarı
04 Aralık 2015 - 11:59 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'ya ilişkin sadece milletine hesap vereceğini söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azebaycan Diplomasi Akademisi'nde yaptığı konuşmada Azerbaycan'ın Karabağ sorunundan Rusya krizine kadar bir çok konuyu ele aldı. 

Davutoğlu "Biz, sınırlarımızı koruduğumuz için özür dilemeyiz. Hesabımızı da sadece ve sadece milletimize veririz" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasında satır başları:

Türkiye Azerbaycan ilişkilerine bakılmadan Asya kıtası anlaşılamaz. Türkiye'nin dış siyaseti asla tek boyutlu olamaz. Ne sadece Avrupa'ya ne sadece Asya'ya yüzünü dönebilir. Türkiye'nin dünyanın her yerindeki meselelerle ilgisi çok boyutludur.
Biz Avrupa Birliği statejimizi yürütürken aynı anda Afrika ile olan ilişkilerimizi geliştirmeye devam ediyoruz.

Nerede bir mazlum varsa, nerede insani bir mesele varsa Türkiye oradadır. Biz buna insani, vicdani diplomasi diyoruz. Biz Suriyeli sivillere hiç bir zarar vermedik. Suriyeli mazlumlar kaçtıklarında bize sığındığında onlara Müslüman mısın Hristiyan mısın diye sormadık. Suriye krizinin bedelini insani olarak Türkiye sırtlamıştır. Kardeşlerimize ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz

Azerbaycan'da Türkiye gibi istikrarını yükseltiyor. Türkiye yükselirken Azerbaycan'da yükseliyor. Biz iki ülke karşı karşıya olursak bile hep birlikteyiz, birlikte planlarız birlikte uygularız. Azerbaycan ile Hazar'ı Anadolu'ya Bakü-Tiflis boru hattı ile bağlandı.

Doğu'yu Batı'ya Asya'yı Avrupa'ya bağlayan hatlar kuruyoruz. Aliyev, Çin'e yapacağı ziyarette bu konuyu görüşecek. Yeni bir ipek yolu yapılacak. Türkiye ve Azerbaycan hep barışa istikrara adım attı.

KARABAĞ SÖZÜ

"Can Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları işgalden kurtuluncaya kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her zaman can Azerbaycan'ın yanında olacağını bir kez daha vurgulamak isterim. Ermenistan'a da buradan bir çağrıda bulunmak isterim: Size ait olmayan toprakları barış içinde ait olana devredecek bir barış süreci başlatmanız halinde Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan arasında oluşan bu barış ve vizyon ittifakına sizler de katılabilirsiniz. Bizler kimseye hasmane bir tutum içinde değiliz ama Azerbaycan'ın her karış toprağı azizdir ve bu topraklar mutlaka işgalden kurtarılmalıdır."

RUSYA KRİZİ

"Çağrım, Rusya'daki liderlere, Sayın Putin'e ve  bütün Rus liderliğine, gelin meselemizi konuşarak, yüz yüze ele alalım. Ama 15  gün önce zikretmediğiniz, gündemde olmayan iddialarla, 'Türkiye DEAŞ'a destek  oluyor' gibi iddialarla soğuk savaş dönemini andıran kampanyaları birbirimize  karşı kullanmayalım. Eğer böyle bir iddia var idiyse neden 15 gün önce gündeme  getirmediniz."
 
Türkiye Rusya ilişkileri AK Parti döneminde büyük ivme kazandı. Rusya ile ilişkilerimiz çok iyi durumdaydı.

Türk - Rus halkları arasında hiçbir sorun yoktur. Rus halkı onurlu bir halktır biz onlara saygı duyuyoruz. Türk halkı da onurlu bir halktır. Saygı duyulmasını bekler.

Türkiye - Suriye sınırı Türkiye - Rusya sınırı değildir. Biz kimseye tepeden bakmayız ama bize de tepeden bakılmasına izin vermeyiz.

YÜZ YÜZE  KONUŞALIM

Putin'e çağrım: Meseleleri yüz yüze konuşalım. Soğuk savaş dönemini andıran propagandaları bir kenara bırakın.

"Biz, bizim hava sahamıza giren milliyeti belli olmayan bir uçağa karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanarak, herkesin bildiği angajman kurallarını uyguladık. Bunun için kimse Türkiye'yi suçlayamaz. Bunun için Türkiye'den kimse özür bekleyemez. Biz, sınırlarımızı koruduğumuz için özür dilemeyiz. Hesabımızı da sadece ve sadece, meşruiyetini 1 Kasım seçimlerinde halktan aldığımız aziz milletimize karşı veririz."

Bu olay Rusya sınırına yakın yerde olmamıştır. Türkiye sınırı yakınlarında olmuştur

DEAŞ'e karşı operasyon yapıyoruz diye Türkmenleri katletmek asıl DEAŞ'e hizmet etmektir

DEAŞ'e karşı en somut mücadele Türkmenler tarafından verilmektedir.

AMBARGOLAR KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ

Bu ambargolar kimseye fayda sağlamaz. Biz Rusya'ya ambargo uygulandığında biz buna karşıyız deyip Rusya'ya ambargo uygulamadık. O zaman bize çeşitli yollarla teşekürlerini ilettiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • refrans04 Aralık 2015 12:25

    altta kaldınız.Bu millete layık değilsiniz.Bu ülkeye bu kadar harabiyet vermeniz ve Suriyelileri darmadağın edip ülkemize doldurmanızın altında Kürt devleti ve siyonizmin ayak sesleri var.

  • mübarek 04 Aralık 2015 12:15

    Bi sus allah aşkına yav piyasanın anasını bellediniz

  • huseyin04 Aralık 2015 12:13

    Tek parti iktidarı deyip borsa yükselecek beklerken krizler bitmiyor resmen çile bülbülüm çile diyoruz