E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan önemli açıklamalar---

Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
15 Ocak 2016 - 21:58 borsagundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu yabancı firma temsilcileriyle yaptığı toplantıda ekonomiye yönelik değerlendirmeler yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu yabancı firma temsilcileriyle yaptığı toplantıda konuştu. Davutoğlu seçim vaatleri ve reformlar bağlamında, ilk üç aylık planlanan vaatlerin yüzde 60'ını gerçekleştirdiklerini, üç ay sonunda bu rakamın yüzde 100 olacağını kaydetti. 

Ekonomiye dair iyi haberlerin gelmeye devam ettiğini belirten Davutoğlu "2016 inşallah çok daha iyi bir yıl olacak" dedi. Davutoğlu: "Ekonomiyle ilgili iyi haberler gelmeye devam ediyor. Malumunuz ekim ayında sanayi üretimi bir önceki yılın aynı aynı göre yüzde 4,6 oranında önemli bir artış gösterdi. 2005 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Kasım ayı endeksi de önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 oranında artış gösterdi. 2016 yılı inşallah çok daha iyi bir yıl olacak." dedi.

Davutoğlu ekonomiye güvende en önemli unsurlardan birinin mali disiplin olduğunu ve mali disiplin sayesinde dünyaya örnek hale gelindiğini belirtti. 

Yabancı yatırımcı dostu hükümetle muhatap olduğunuzu fark edin 
Başbakan: "Biz, Türkiye olarak yabancı yatırımcıların ülkemize olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Hükümetimiz uluslararası yatırımların Türkiye'de daha da artması, tüm sektörlere yayılması için elinden geleni yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Yabancı yatırım dostu bir hükümetle muhatap olduğunuzu lütfen fark edin ve bundan emin olun."

Davutoğlu: "Küresel kriz sürecinde herhangi bir finans kuruluşu iflas etmeyen tek OECD ülkesi olduk. OECD ülkeleri arasında finans kuruluşlarının krize girmediği tek ülke olduk. Küresel krizden çıkışla birlikte 24 çeyrek üst üste büyüdük, dünya ekonomisinin daraldığı bir dönemde bu çok büyük bir başarıdır. Kriz sonrası 2010-2014 arasında ortalama yıllık büyüme oranımız ise 5,4. Krizin başladığı 2007'den bu yana birçok ülke istihdam kaybı yaşarken biz yaklaşık 7 milyon kişiye ilave istihdam sağladık. Avrupa'da bunu gerçekleştirebilen herhangi bir ikinci ülke yok." yorumunu yaptı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cüneyt 16 Ocak 2016 10:06

    Davutoğlu sen git uzay da yaşa...

  • ÇAHİLLER....15 Ocak 2016 23:38

    BUNLAR SANIYORKİ EKONOMİ 3 5 HİSSE SENEDİ YADA ÜLKENİN MİLLİ DEĞERLERİNİN SATIŞLARI BAZ ALINDIĞINDA PARASAL POLİTİKALARIN SÖMÜRÜ GETİRİSİ VE ZENGİNLİK.......YUHH ULENNNNNN.

  • para-l-el yapı15 Ocak 2016 23:22

    BU ÜLKENİN SİYASİ İKTİDARININ BORSA FAİZ DÖVİZ AKABİNDE YURTDIŞI YATIRIM VE YURTİÇİ MİLLİ DEĞERLERİNİN SATIŞI VE YURTİÇİ VATANDAŞININ SÖMÜRÜ POLİTİKALARINA DAYALI BORÇ VE BORÇLANDIRMA POLİTİKALARI,YALANLARI ,DÖVİZ KARŞILIĞI YABANCI YATIRIMCI SEVDASI VE İTHALAT BAĞIMLISI EKONOMİK İŞBİRLİĞİ TİÇARETİ BU ÜLKE EKONOMİSİNİ KALKINDIRMAZ....SADECE GELECEK NESİL İ SÖMÜRÜR..BUNUN YANINDADA ÜLKENİN MİLLİ SERVETERİNİ.

  • VS VS....15 Ocak 2016 23:07

    BU KOMİSYON ORANININ %25+(HEC)%0.2,5=%27,5 LIK ORANI SERMAYE ARAÇLARININ..% 6.00 LIK ORANI KREDİLERİN BORÇLANDIRMA ORANI 10 YILLIK.....

  • PARA DEDİĞİN NEDİR LANNNNNN15 Ocak 2016 23:02

    BU ÜLKEDE OLASI İÇ SAVAŞ ÜLKENİN VATANDAŞLARI ARASINDA OLMAZ.AYNI FİLİSTİN İSRAİL BAZ ALINDIĞINDA YERLİ YABANCI SERMAYEDAR LAR VE YURTİÇİ VATABDAŞLAR ARASINDA OLUR.VE BUNUN DA YAPICISI AKP OLUR

  • SÖMÜRÜ =KÖLELİK15 Ocak 2016 22:56

    BABALARI DEĞİLDİ,DEDELERİ HİÇ DEĞİLDİ,EVLATLARI SAVAŞIYOR,TORUNLARI GÖRECELİ...

  • KOMİSYON ORANI%33.333315 Ocak 2016 22:45

    Hükümetimiz uluslararası yatırımların Türkiye'de daha da artması, tüm sektörlere yayılması için elinden geleni yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Yabancı yatırım dostu bir hükümetle muhatap olduğunuzu lütfen fark edin ve bundan emin olun."......

  • KARTALAĞABEYLİ15 Ocak 2016 22:44

    Başbakan: "Biz, Türkiye olarak yabancı yatırımcıların ülkemize olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz... YANİ DEMEK İSTEMİŞKİ NE KADAR ÇOK YABANCI YATIRIMCI OKADAR ÇOK SİYASETİN KOMİSYON GETİRİSİ VE ÜLKENİN SÖMÜRÜLMESİNE ORTAK SİYASİ PRAVAKATÖR..SUÇLU HERDAİM BULNUR.O YAPTI....ÖNCESİNDE BEN,DAHA SONRASINDA ONLAR YANİ SİYASETİN PRAVAKATÖR SÖMÜRÜLERE ORTAK PRAVAKATÖR VE SEÇMEN OYU VERENLER.AHH ULENN AHH BU ÜLKENİN YERLİ YATIRIMÇILARI NE İŞ YAPAR?

  • KARTALAĞABEYLİ15 Ocak 2016 22:39

    Yabancı yatırımcı dostu hükümetle muhatap olduğunuzu fark edin....... şuna YERLİ YABANCI YATIRIMCI DOSTU VS VS DESENİZ OLMAZMIYDI....

  • exper15 Ocak 2016 22:36

    7 Milyonun kaç tanesi Suriyeli, kaç tanesi yandaş ? Sade Vatandaş kaç kişi?