E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Kongre’de önemli mesajlar---

Davutoğlu'ndan Kongre’de önemli mesajlar

Davutoğlu'ndan Kongre’de önemli mesajlar
12 Eylül 2015 - 13:08 borsagundem.com

1353 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanı seçilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kongre'de birlik ve beraberlik mesajı verdi...

AK Parti 5. Olağan Kongresi bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Davutoğlu ve eşi salona girdiğinde kürsüden Nurullah Genç'in, "Uyan artık yiğidim" şiirinden dizeler okundu. Kongrede Recep Tayyip Erdoğan için özel olarak hazırlanmış bir tanıtım filmi yayınlanırken, davetli olmasına rağmen HDP'den kimsenin katılmaması dikkat çekti. TBMM'de temsil edilen partilerden sadece CHP'den Genel Sekreter Gürsel Tekin ve MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel Kongre'ye katıldı.

YENİDEN GENEL BAŞKAN

1380 delegenin imzasıyla Genel Başkanlık için tek aday Ahmet Davutoğlu oldu. Yapılan seçin sonucunda  1353 oy alan Ahmet Davutoğlu tekrar AK Parti Genel Başkanı oldu.
Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı kongrede parti tüzüğü, 7 Haziran'da üç dönemi dolanların aday olmasına imkan verecek şekilde değiştirilecek. Partide, kurucu değerlerin gözetilmesi amacıyla yeni bir de mekanizma kurulacak. Yeni heyet, milletvekillerinden teşkilata kadar partililerle ilgili şikayetleri değerlendirilecek.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde konuştu:

"BU SALONDA BUGÜN YÜREKLERİN RİTMİ VAR"

Yüce şehitlerimizi huzurlarınızda rahmetle anıyor, ailelerine taziyelerini bir kez daha sunuyorum. Şimdi sizleri şehitlerimiz ve dün Mekke'de hayatını kaybedenler için Fatiha okumaya davet ediyorum. El fatiha...
Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bir an önce divan başkanımız bu salonda şehitlerimize saygı için bugün müzik icra edilmeyecek dedi. Ama bu salonda müziklerin en kudretlisi icra ediliyor. Bu salonda bugün yüreklerin ritmi var. 
AK yürekliler, yürekler vatan diye, millet diye, bayrak diye çarpıyor. Bundan daha ulvi bir müzik olamaz. Şehitlerimizin o emanetini yüreğinde çarparak, 81 vilayetimizden Ankara'ya gelen dava arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yurtdışından kongremize teşrif eden değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.
Ne büyük şereftir sizinle yürümek, ne büyük aşktır sizinle yürümek, konuşmak. Ne güzel aşktır ki yürükler konuşur, diller susar. Kongremize daha başlarken en gür sesle başlattınız. Sefalar getirdiniz. Mekanlar imtihan alanlarıdır. Dünyanın en önemli coğrafyasında yaşamak büyük medneiylet kurmak gibi zorlu sınavlarla karşı karşıya gelmek anlamını taşır. Bütün dünya mazlumları adıına Esselamün aleyküm...Bugün olağan büyük kongremizden yükselen ses yankılanıyor. Zorlu mekandı Irak savaşı yanı başımızdaydı, Filistin bunalımı devam ediyordu her coğrafyadan imdat sesleri yükseliyordu. Bu aziz millet ekonomik krizden yeni çıkmıştı.
Afyon'dan bir ses yükseldi Kurucu Genel Başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın sesi yükseldi. O ses ile yürüyenler o günden bugüne bu sesi ayakta tutmak için hep beraber yürüdük. Bu kongre veda kongresi değil vefa kongresidir dedim. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu harekete katkıda bulunan kardeşlerimizi, dava arkadaşlarımızı selamlıyorum.

"O DEV AYAĞA KALKTI, DİZ ÇÖKTÜRÜLEMEZ"

Bir vefa hareketi olan AK Parti kadroları Ak Parti bünyesinden 2 cumhurbaşkanı, 3 başbakan, 5 meclis başkanı çıkarttı. Ne kutlu yürüyüş ki 14 senede başka partiye nasip olmayan devletin en üst makamlarını kendi mensupları ile temsil eder oldu. Ak Parti yürek hareketidir, vidan hareketidir. Ak Parti susturuldu, uyudu zannedilen devrin ayağa kalmasıdır. O dev ayağa kalktı artık diz çöktürülemez. Artık tereddüt yok. Önümüze engeller koydular. Her türlü engeli önümüze çıkarttılar. Ama iktidar olmamızı engelleyemediler. 
AK Parti'nin içinden cumhurbaşkanı seçilemez dediler. Milletimiz desteğini sürdürdü. AK Parti'nin bağrından cumhurbaşkanı çıkmasını engellemek isteyenler oldu. Halkın oyları ile seçilen cumhurbaşkanı da AK Prti kadrolarından çıktı. Sınamalar zaferlerle gelir. Çileye hazır olmayan bizim aramıza gelmesin. Zor günler arka arkaya geldi. PArti kapatma davası açıldı. 2. Olağan kongrede seçilen kadrolar bununla da mücadele ettiler.Milletle yürüyenleri durdurmak mümkün mü? Ak Parti hızla yola devam etti. 2009'da üçüncü büyük kongremizde  hep beraber milli irade, demokrasi, özgürlükler dedik. Biz darbeleri def ettik. Yasakları kaldırdık. Hayırlara doğru yürüdük. Yerel seçimlerle yeni zafer kazandık. 2011'de zafere yürüdük. En büyük oy oranını aldık. 2012 kongresi çetin yıllardan geçilipyeni dönemin ışığını ortaya çıkardı. 30 Eylül'de Türkiye'de demokrasinin ve 2023 hedeflerinin ulaşması için kadroılar büyük Türkiye hedeflerine yürüme kararı aldı. Gençler toprağa sağlam basmaya hazır mısınız? 1 Kasım'a hazır mısınız? Muhasebemizi devam ettirelim. 30 Eylül 2012 kongresi yeni hedeflerin kogresiydi. AK Parti'nin önüne yeni engeller geldi. 2013 Mayıs'ın da yeni sınama ile karşı karşıya kaldık. Gezi provokasyonları başladı. Arkasından 17-25 Aralık tuzakları kuruldu. Bu tuzakların karşında 30 Mart seçimlerinde yeni zafer kazandık. AK Parti kadrosunun içine nifak sokamadılar. Kobani bahane edilerek olayları çıkarıldı. Kobani bahane edilrerek çıkarılan olaylarda da milletimizin istikbalini düşünene çabayla çıktık 7 Haziran seçimlerine çıktık. Bugün ilk günkü aşkla birlik düyoruz, dirlik diyoruz, kardeşlik diyoruz.

"ÇAKALLAR PUSLU HAVALARI SEVER"

7 Haziran seçimleri ile yeni sınamalar önümüze geldi. Yeni zaferlere yürümek için sizlerle kongremizi yapıyoruz. 7 Haziran seçimlerinde tekl başına iktidar olmadık. Bunu görenler Türkiye'de yönetim boşluğu olacağını düşüneneler düğmeye bastılar. 20 Temmuz günü DEAŞ, aynı gün PKK... Ertesi gün DEAŞ..Daha sonra bölücü terör örgütü askerlerimize, polisimize saldırmaya başladılar. Zannettiler ki bu ülke sahipsiz. Hep söylüyoprum çakallar puslu havaları sever. Çakalar meydanlara çıktı onların karşısında Anadolu yiğitleri Ak Parti kadroları ayağa kalktı. Bugün birinci büyük sınamamız milletimizin birliğine tehdit eden terör olaylarına karşı ayakta durmaktır. Türkiye'de geçmişte olduğunu gibi iki zihniyet çarpıyorur. Milleti bölenler, ayrışmalar, farklı kutuplaşmaların önünü açanlar. Türkiye'de ne dikta yönetimlerine ne de terör örgütlerinin baskılarına karşı taviz vermeyeceğiz. Milli iradeyi, özgürlükleri, demokrasiyi savunacağız.  Biz 14 yıllık birikim üzerinde birkez daha AK Parti kadrolarının olağan kongresinde gür sesle hemdemokrasi hem kamu düzeni diyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 07713 Eylül 2015 08:08

    Bir tek emekliler yeter,de artar.

  • HAK MAĞDURU.13 Eylül 2015 02:04

    Sana ancak biz seçmenler DİZ ÇÖKTÜRTÜR.sandığa gittiğinizde asgari ücretlilere vede EMEKLİLERE verdiklerinizi o sandığın içinde bulacaksınız. Bir çivi bir nalı kurtarır Bir nal bir atı kurtarır Bir at bir yiğidi kurtarır Bir yiğitte bir ülkeyi kurtarır.muharrem ince.

  • Ali13 Eylül 2015 00:44

    Erkan efendi iktidar sahibi olmanın neolduğunu biliyorsa kongreyide seçimi de anlarsın hükümetsiz iktidarsız olmak ne acı ki y.......... gün doğdu artı boşluk. bîakılmamalı

  • erkan12 Eylül 2015 23:01

    İKİ GÜDE ŞEHİTLERİ UNUTTULAR BUNLAR NASIL BİR İNSAN YA BU ZAMANDA KONGRE YAPIYOLAR GÜLÜYOLAAR EĞLENİYOLAR HİÇ UTANMA KALMAMIŞ MİLLETTE ADAMLAR VARSA YOKSA 400 MİLLETVEKİLİ DİYOR ŞEHİTLER UMURUNDA BİLE DEĞİL BU ADAMLARIN YAZIKLAR OLSUN...SANKİ SUÇ SADECE HDP NİN ASIL SUÇ AKP NİNDİR ÇÜNKÜ ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞLATAN DAVULLA ZURNAYLA KARŞILAYAN AKP DİR YAZIK YA ....

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM12 Eylül 2015 19:55

    İŞİDE TERÖRİSTİNE İŞİD DİYEMEYENLERİN BU İSLAMİ TERÖRİSTLERLE NASIL MÜCADELE ETTİKLERİ BELLİDİR.DİYARBAKIR VE SURUÇTAKİ HAYATLARINI KAYBEDEN O SOYLU İNSANLARI UNUTMADIK..

  • MKYK12 Eylül 2015 19:18

    Etkisiz ve yetkisiz başbakan çok büyük laf etmiş:)

  • KAİNATIN SAHİBİ TANRIM.12 Eylül 2015 17:15

    Boşa konuşuyorsun sayın davutoğlu sen EMEKLİLERE halen düşük maaş vermeye devam et bizlerden kesinliklen oy alamazsın sizler rahat ve huzurlu yaşayın biz emekliler hep çile çekerek yaşayalım sizleri o koltuğa oturtturan bizler değilmiydik nasıl bilzeri unutarak işinizi yapmaya kalkarsınız eğer bu ülkede asgari ücreti en azından 1200 trl ya çıkarmanız vede en düşük bir emekli aylığının 1500 tl olması gerekmektedir işte bunları yaparsanız işte ozaman ayakta kalmyı başarırsınız bende bir akp li olarak hatalarınızı yazmak zorundayım hatalarınızı görüpte des elmıyorsanız seçimlerdede başınıza geleceklerden kaçınmayacaksınız bizler kimsenin karşısında elpençe divan durmadık kimseye eyvallah etmedik kimseyi başkasına kötülemedik çüğnkü bizlerde ALLAH,ın korkusu var ama üç veş kuruşa kendini satanlar var onlarda kıyamet gününde bizlerden nasıl helallik alacaklar merak ediyorum.ben bir sağ görüşlü olarak sadece sayın KILIÇTAROĞLUNUN vermiş olduğu seçimlerden önceki sözleri bizleri bayağı heyecanlandırmıştı ve sandıktada ALLA,hın bildiğini saklıyamam sandıktada sayın kılıçtaroğluna verdim vede ailemede verdirdim.şunuda unutmayın aç kalan kim olursa olsun yolunu mutlaka DEĞİŞTİRİR.

  • haci12 Eylül 2015 13:58

    verimli toprakları olan türkiye olarak, toprağı olmayan israilden hormonlu, genetiği ile oynanmış, kanserojen tohum alıp bir vatan millet sakaryadan bahsetmezler mi bu riyakarlar

  • osman12 Eylül 2015 13:57

    13 yıldır betondan, vergiden, sıcak paradan başka birşey yapmadınız. üretim, tarım yok. ülkede kara para, vergi istikrarı var. hiçbir faydanız yok, bir de yolsuzluklar cabası.

  • ank12 Eylül 2015 13:33

    Bu millet kendisinine yukarıdan bakanları sevmez Türkiye nin içte ve dışta ilerlemesi için gerçekçi bilimsel projeleri olan samimi dürüst çalışkan olmaları yeter yukarıdan bakan dev olması gerekmiyor.

  • Pargali ibrahim12 Eylül 2015 13:21

    Devin Dört ayağıda vesaret altında ve kesilmiş bir şekilde ayakta duramiyor sayın başkan sen hangi d evden bahsediyorsun