E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan kimyasal silah açıklaması---

Davutoğlu'ndan kimyasal silah açıklaması

Davutoğlu'ndan kimyasal silah açıklaması
30 Ağustos 2013 - 16:44 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da gazetecilere açıklamada bulunuyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
AA tarafından elde edilen Suriye'deki kimyasal saldırının ayrıntılarıyla ilgili AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Davutoğlu, ''Bizim açımızdan -ki bu tamamen milli istihbari bilgilerimiz ve kendi milli uzmanlarımızın değerlendirmeleridir- bu konuda atım vasıtaları ve atım mekanlarıyla bölgeler arasında açılar izler açısından bakıldığında şüphe bırakmayacak şekilde rejimin sorumluluğu'' dedi. 
Davutoğlu, kimyasal saldırının rejimin bizzat düzenli ordu birlikleri tarafından mı, yoksa rejim kontrolündeki şebbialar tarafından mı yapıldığının ayrı bir tartışma konusu olduğunu belirterek, "Nihayetinde böyle bir vurgu söz konusu. Tamamıyla milli istihbari değerlendirmelerimizdir. Diğer istihbarat birimleriyle yapılan temaslarda da genel olarak bu konuda mutabakat olduğu görülüyor. Bundan sonra uluslararası topluma büyük sorumluluk düşüyor" diye konuştu. 
Kimyasal bir saldırının söz konusu olduğunu belirten Davutoğlu, şunları kaydetti: ''Gerek görgü şahitleri, gerekse alandan gelen görüntüler, gerekse oradaki sağlık kurumları temsilcilerinden aldığımız bilgiler çok açık bir şekilde semptomlardan vefat edenlerin hiçbir yara ve kan izi olmadan doğrudan boğulma ve gaz etkisiyle vefat ettiklerini, yaralı olanlarda açık bir kimyasal saldırıya işaret ettiğini ortaya koyuyor.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Görevden Alınmalı31 Ağustos 2013 01:24

    Bu adamdan Dış işleri bakanı olursa Türkiye'de Dış Politikada bu kadar rezil yönetilir. Bunun sayesinde bir tane Dost komşu ülke kalmadı. Bir dakika düşünmeden hemen görevden alınmalıdır. Dış politikamızı mahvetti.

  • emre30 Ağustos 2013 23:45

    ben oy vermiyorum.Konyalılar değerlendirmeli bunu, bu kadar savaş istemek ne demektir ?

  • Soyadı ile müsemma..30 Ağustos 2013 17:52

    The son of David..