E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan flaş seçim açıklaması---

Davutoğlu'ndan flaş seçim açıklaması

Davutoğlu'ndan flaş seçim açıklaması
23 Ocak 2016 - 10:24 borsagundem.com

Ertuğrul Özkök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'önümüzdeki 4 yıl ülkemizde hiçbir seçim olmayacak' sözlerini köşesine taşıdı

AK Parti'nin anayasal değişikliği elde etmek için erken seçime gideceği söylentileri, senaryodan öteye geçemeyecek mi? 

Ankara kulislerinde dillendirilen baskın seçim senaryolarına Davutoğlu'nun İsviçre'nin Davos kentinde noktayı koyduğu söyleniyor.

Davutoğlu'nun katıldığı yemekte yaptığı konuşmadan ayrıntıları, o topyantıya katılan isimlerden Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, "4 yıl seçim yok" başlıklı köşesinde aktardı.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Davutoğlu'nun “Burada şunu söylemek istiyorum. Önümüzdeki 4 yıl ülkemizde hiçbir seçim olmayacak. Biz 4 yıllık bir programla karşınızdayız." sözlerini iki defa söylediğine dikkat çeken Özkök, yazısına şöyle devam ettti:

ÖZKÖK: ERKEN SEÇİM TÜRKİYE'YE KAYBETTİRİR

"Ortalıkta şu söylenti dolaşıyor:

Meclis’ten başkanlık sistemi anayasası geçmeyecek. Son anketlere göre, şu an AKP oyları yüzde 50’yi geçmiş durumda.

MHP baraj sınırında görünüyor. HDP ise barajın altında.

Erken seçime gidip ezici bir AKP zaferiyle çıkmak ve başkanlık sistemini Meclis’te kabul ettirecek veya referanduma götürebilecek bir çoğunluğa sahip olmak, insana çok mantıksız gelmeyen bir söylenti ama bu Türkiye’nin bu yılı da seçimle kaybetmesi demek.

O nedenle Davutoğlu’nun bu sözleri çok önemliydi.

Aynı cümleyi, yemekten sonra sorulara cevap verirken iki defa daha tekrarladı.  Bu da bende sanki bu cümlenin tesadüf değil, altı çizilerek inançla söylendiği hissini yarattı. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekli24 Ocak 2016 06:59

    Ne seçimi,memlekete yazık değilmi?

  • HALK24 Ocak 2016 01:57

    başbakanımızdan allah razı olsun. seçim olsa dolar 4 lira olur demiyo kimse yorumlara bakılırsa hala ders almamışlar var.

  • ak parti23 Ocak 2016 23:27

    Oyu yuzde 46-47...her secimin havasi farkli....referandumda yuzde 60 hayir cikar baskanliga...gotursun referanduma halk cevabi versin...otursun sonra...

  • kılıç23 Ocak 2016 22:01

    Kılıç hayin değil hain diye yazılır. Bari ilkokulu bitirseydin yada öğretmenlerini biraz dinleseydin. Senin gibilerin gelişmiş ülkelerde işi yok yada toplumun aynası sen isen yaşayacak ülke yok demektir.

  • Kaçan Grup23 Ocak 2016 17:02

    Seçim olur olmaz bilemem, ama kararını başbakan vermeyecek onu biliyorum.

  • mt23 Ocak 2016 16:33

    Baskın seçim diye bizzat kendileri dillendirip,kamuoyunu tartıyorlar,sonra da yalanlıyorlar. Her konuda olduğu gibi...

  • Memo 23 Ocak 2016 13:58

    Kilinç bey dolmabahcede müzakere yaparken sekretarya atanırken silah depolanirken bayrak inerken nerdeydin pkk Tunceli yolunda kimlik kontrolü yaparken sesin çıkmıyordu şimdi ne oldu düne kadar bebek katılıne partin sayın diyordu şimdi ne oldu biraz düşün sizin ülkeyi zerre kadar düşündüğünüz yok işiniz gücünüz para arsizlik başka bir şey yaptığınız yok halkı dejenere ettiniz

  • Hacı 23 Ocak 2016 13:54

    Demekki olacak başbakanin şu ana kadar hiç bir sözü kamuoyunda itibar görmedi ve tersi oldu o yüzden bilinçli insan topluluğu Başbakanı kayde almıyor kendi partisinde de sözü geçmeyen bir kişinin böyle açıklama yapması kredisinin tamamen bittiğini ifadesi büyük ihtimalle seçim sonrası parti binasına girişi dahi yasaklanır

  • exper23 Ocak 2016 13:51

    Bunca sorun içine batmışken seçimi göze alamazlar. Seçmen sandığa gömer, bu kadar şehidin sorumluluğu var, bakalım veballerini nasıl ödeyecekler...

  • KILIÇ23 Ocak 2016 13:38

    ÜLKEM ZOR GÜNLERDEN GEÇMEKTEDİR CHP NİN TAMAMEN PKK LILARA OLAN DESTEGİ ŞU ZOR GÜNLERDE BU KADAR ŞEHİT HABERLERİ GELİRKEN .TAM BİR VATANA İHANETLİKDİR .TABİKİ ÜLKEMİZ HER TÜRLÜ HAYİNLERİ DEF EDECEK GÜÇTE OLDUGUNDAN ŞÜPEMİZ YOKTUR .SEÇİM OLMASI TABİKİ HAYİNLERE DERS OLACAKDIR.