E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu istifa mı edecek? İhraç mı edilecek?---

Davutoğlu istifa mı edecek? İhraç mı edilecek?

Davutoğlu istifa mı edecek? İhraç mı edilecek?
12 Eylül 2019 - 16:01 borsagundem.com

AK Parti'nin ihraç talebinden sonra savunması istenen Davutoğlu yarın Ankara'da kararını açıklayacak.

AK Parti'nin oy oranındaki düşüşle ilgili sert eleştiriler getirmesinin yanısıra bir parti kurma hazırlığı içinde olmasıyla gündemde olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'den kesin ihraç talebi istenmesinin ardından yarın Ankara'da basın toplantısı düzenleyerek kararını açıklayacak.

AK P'arti'de Davutoğlu'nun da aralarında yer aldığı dört kişi kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. Davutoğlu’na yakın bir kaynak, "AK Parti'nin ihraç talebinden sonra savunması istenen Davutoğlu yarın Ankara’da basın toplantısı düzenleyecek ve kararını açıklayacak. Basın açıklaması sırasında yanında diğer ihraç istemi olan üç üyenin de bulunması planlanıyor" dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) Eylül başında toplantısında aldığı kararla Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı kesin ihraç istemiyle Merkez
Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

Davutoğlu’nun çalışmaları hakkında bilgi sahibi bir kaynak da, "Davutoğlu çalışma arkadaşlarıyla yeni parti kurmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Birkaç ay içinde yeni partiyi ilan edecektir. Önemli ölçüde ilerleme sağlandı çünkü. Babacan ile birlikte bir parti söz konusu değil. Belki ideal olan oydu ama ikisi de ayrı yoldan ilerleyecek. Böyle bir irade oluştu" diye konuştu.

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, 2020'den önce yeni partiyi kurmak istediklerini açıkladı.
Babacan kurucu üye olduğu AK Parti'den de 8 Temmuz'da istifa ettiğini açıklamış, "İçinde bulunduğumuz şartlarda Türkiye için yepyeni bir gelecek vizyonuna ihtiyaç var" demişti.

Davutoğlu Temmuz başında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin oy oranındaki düşüşü eleştirerek, Cumhurbaşkanı makamıyla genel başkanlık makamının birleştirilmesinin hem cumhurbaşkanlığına
hem de AK Parti'nin kurumsallaşmasına zarar verdiğini söyledi.

Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı makamıyla genel başkanlık makamının birleştirilmesi hem cumhurbaşkanlığına hem de AK Parti'nin kurumsallaşmasına zarar vermiştir" dedi.

İstifa olmaması halinde gelecek hafta içinde Davutoğlu dahil dört üyenin partiden ihraç kararının verilmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)