E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Davos'tan Avrupa'ya büyüme çağrısı---

​Davos'tan Avrupa'ya büyüme çağrısı

​Davos'tan Avrupa'ya büyüme çağrısı
22 Ocak 2014 - 22:10 borsagundem.com

UBS Başkanı Weber: "Merkez Avrupa ülkelerindeki ekonomik büyüme yüzde 1 civarında, cansız ve tek taraflı bir büyüme"

Dünya Ekonomi Forumu'nun ilk gününde Avrupa'nın önde gelen şirketlerinin yöneticileri ekonomik iyileşmenin hız kazanması için daha faza çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 44. Dünya Ekonomi Forumu'nda konuşan İsviçre merkezli banka UBS'in Başkanı ve Almanya Eski Merkez Bankası Başkanı Axel Weber, "Merkez Avrupa ülkelerindeki ekonomik büyüme yüzde 1 civarında, cansız ve tek taraflı bir büyüme. Bazı şeyler Avrupa'da daha iyi durumda hissediliyor ama Avrupa'daki politika yapıcılar halinden memnun olmamalı" ifadelerini kullandı. 

Avrupa'daki karar mercilerinin ekonomik büyümenin ivmesini artırmak için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini söyleyerek, "İki konu yeni riskler getirebilir; birincisi AB Parlamentosu seçimlerinde güç kazanan Avrupa konusundaki şüpheci yaklaşım (euroscepticism), ikincisi de Avrupa bankalarına yapılacak olan stres testi. Bu teste bir kısım kurumların düşük not alacağını kesinlikle düşünüyorum" diye konuştu.

Harvard Üniversitesi Ekonomi Profesörü Kenneth Rogoff ise Avrupa'nın son zamanlarda çok daha istikrarlı bir hale geldiğini öne sürerek, şunları kaydetti:

"Bu küçük sayılabilecek bir başarı değil. Fakat buna rağmen Avrupa'da genç işsizlik korkunç boyutlarda. Avrupa'da sadece Almanya 2008'de ekonomik kriz öncesindeki durumuna geri gelebildi. Avrupa ekonomilerinin aynı noktaya gelebilmeleri için en az beş yıl daha geçmesi gerekiyor."

Avrupa'da genel olarak şirketlerin geçen yıla kıyasla daha güçlü bir performans göstermesinin beklediğini belirten İngiltere merkezli WPP şirketinin Üst Yöneticisi Sir Martin Sorrell ise, "Fakat hali hazırda şirketlerin üstesinden gelmesi gereken zorluklar var. 80 müşterimize Avrupa'da en büyük sorunun ne olduğunu sorduk. Cevap; istihdam piyasasında esnekliğin olmaması" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)