E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavos'ta Türkiye'ye yatırım çağrısı---

Davos'ta Türkiye'ye yatırım çağrısı

Davos'ta Türkiye'ye yatırım çağrısı
27 Ocak 2018 - 08:30 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Davos'ta Türk ekonomisini anlatarak yatırım çağrısı yaptı

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen 48. Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 100’den fazla yerli ve yabancı iş adamına Türk ekonomisini anlattı.

WEF Danışmanı Cüneyd Zapsu ve Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin verdiği akşam yemeğinde Şimşek ve Zeybekci iş adamlarıyla görüş alışverişinde bulundu.

Şimşek, yemekte yaptığı konuşmada, yabancı iş adamlarına Türkiye’de yatırım yapma çağrısında bulundu. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin başka  bir ülkede yaşanması halinde ekonominin buhran yaşayacağını vurgulayan Şimşek, darbe girişimine rağmen Türk ekonomisinin 2017’de büyümeye devam ettiğinin altını  çizdi.

Şimşek, Türkiye ekonomisinin, geçen yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 7.4 büyüdüğünü ve 1.3 milyon kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, bu oranların Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin üzerinde olduğuna işaret etti.

Ekonomi ayakta

Türk ekonomisinin geçen yıl elde ettiği başarının tesadüf olmadığına vurgu yapan Şimşek, “Gerçekten çok sıkı çalıştık ve bu sonuçları almak için tam  zamanında doğru politikalar geliştirdik. Türkiye (darbe girişimine rağmen) geri döndü ve Türkiye güçlü” dedi.

Şimşek, AB ülkelerinin ekonomilerindeki olumlu işaretler, Rusya ile Türkiye arasındaki özellikle enerji alanında imzalanan anlaşmalar ve Türk turizminin eski günlerine dönmeye başlaması gibi nedenlerden dolayı 2018’in Türk ekonomisi açısından geçen yıla göre çok daha parlak geçeceğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci de FETÖ’nün başarısız darbe girişimi başta  olmak üzere Türkiye’ye yapılan tüm saldırılara rağmen Türk ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu vurguladı. Zeybekci, iş adamlarına Türkiye’deki yapısal reformlar, teşvikler ve  yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Trump kafa karıştırdı

ABD Başkanı Donald Trump dün Davos’ta doları güçlü görmek istediğini açıklayarak Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile ters düştü. Trump’ın açıklamasıyla önceki gün 3 ayın en düşük seviyesine gerileyen dolar/TL de yönünü yukarı çevirerek 3.75’e yaklaştı. Mnuchin, Davos’ta yaptığı konuşmada “zayıf dolar yararımıza olur” demişti. ING döviz stratejisti Viraj Patel, “Trump doların daha güçlü olmasını istese de Washington’un artık ‘zayıf dolar’ cinini şişeye geri sokması zor olacak” yorumunda bulundu.

Çorap şova devam etti

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, takım elbiseyle giydiği renkli çoraplarla dikkat çekiyor. ‘Çorap şov’u Davos’ta da sürdüren Trudeau, ABD Başkanı Trump’ın karşı çıktığı NAFTA’yı sürdürme çabasını anlattı. Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk27 Ocak 2018 09:38

    Yatırımcı olarak soruyorum. Hukukun üstünlüğü varmı. Kuvvetler ayrılığı varmı. Son üç yılfa kaç firma ülkeyi terketti kaçı merkezini ülke dışına çıkardı