E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiDARDL: Borçlardan kurtuluyor, arazileri alıyor---

DARDL: Borçlardan kurtuluyor, arazileri alıyor

DARDL: Borçlardan kurtuluyor, arazileri alıyor
01 Nisan 2020 - 11:35 borsagundem.com

Uzun süredir mali sıkıntılarla boğuşan Dardanel, bankalarla borç sorununu çözerek gayrimenkullerine yeniden kavuşuyor

Türkiye’nin en borçlu şirketleri arasında yer alan ve borç karşılığında bütün gayrimenkullerini bankalara devretmek zorunda kalan Dardanel (DARDL) bu sıkıntılarından kurtulmak için ilk adamı attı.

Şirketten yapılan açıklamada, “Şirketimiz ile Vakıfbank, İş Bankası, Birleşim Varlık A.Ş. ve Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. arasında, vadeli borçlarımızın iskontolu surette defaten ödenerek kapatılması ve vefa hakkı ile 2014 yılında söz konusu mali kurumlara mülkiyetini devrettiğimiz Çanakkale de tesislerimizin yer aldığı 7 Adet parsel gayrimenkullerimizin geri satın alınması konusunda sürdürdüğümüz görüşmeler, anlaşma ile sonuçlanmıştır.

Varılan mutabakat sonucu belirlenen tutarlardaki ödemeler ve gayrimenkul devirleri Nisan ayı içinde yapılacaktır.

Bu İşlem sonucunda söz konusu mali kurumlara şirketimizin hiçbir borcu kalmamış ve söz konusu gayrimenkuller de şirketimiz varlıklarına (bilanço aktifine) girmiş olacaktır.”

Özsermayesi eksi olan şirket için bu açıklama oldukça olumlu bir gelişme. Son bilançosunda kar etmeyi de başaran şirketin hisse fiyatlarında yaşanan sert fiyat hareketleri ise dikkat çekici. 1 liradan 7 liraya kadar yükselen hissenin tekrar 3 liranı altına gerilediği unutulmamalı. Umut verici son açıklamadan sonra tekrar tavan olan hisse 4.62 liraya yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,43
En Yüksek: 6,46
En Düşük: 6,20
Değişim 2,55 %
FK: 83,39
PD / DD: 1,88
İşlem Hacmi 33.124.809
Toplam Adet: 5.211.256
Ağırlıklı Ort.: 6,36
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)