E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDardanel'den ortaya çıkan video ile ilgili açıklama---

Dardanel'den ortaya çıkan video ile ilgili açıklama

Dardanel'den ortaya çıkan video ile ilgili açıklama
23 Şubat 2021 - 18:23 borsagundem.com

Ton balıkların paketlenmesine ilişkin sosyal medyada yayılan video hakkında Dardanel'den açıklama geldi

Sosyal medyada, ton balıkların paketlenmesine ilişkin tepki çeken görüntülerin yayınlanmasının ardından Dardanel (#DARDL) bir açıklama yayımladı.

Açıklamada "Videoda gösterilen üretim kısmı butik olarak tamamen “el yapımı” üretilmektedir ve bu üretim modeli tüm dünyada bu şekilde uygulanmaktadır. Burada hijyen dışı bir üretim algısı yaratmaya çalışan tüm kişi, mecra ve hesaplara karşı hukuki süreç başlatılacağını bildiririz" denildi.

Dardanel'in açıklamasının tamamı şu şekilde:

Bugün bazı sosyal medya mecralarında yayınlanan görüntülerle ilgili gelen eleştirileri üzülerek ve hassasiyetle takip etmekteyiz. Tesislerimizdeki eldiven kullanımı başta olmak üzere, yorumlara konu olan bazı yanlış bilgilendirmelere açıklık getirmek isteriz.

Günümüzün gıda güvenliği prensipleri içerisinde, plastik eldivenlerin konserve üretim süreçlerinde kullanılmaması tüm dünyada gıda otoriteleri tarafından kabul edilen bir uygulamadır. Plastik eldivenlerin büyük risk taşıdığı; kolay yırtılabilir ve parçalanabilir bir malzeme olmasından dolayı son üründe yabancı madde bulaşı riski oluşturduğu bir gerçektir. (Türk Gıda Kodeksi ve FDA)

Tüm çalışanlarımız el hijyeni konusunda çok önemli uygulamalardan geçmekte, ulusal ve uluslararası mevzuatlara göre ciddi şekilde kontrol edilmektedir. Periyodik olarak çalışanlarımızın el hijyeni gıda ile temasa uygun dezenfektanlar ile sağlanmaktadır.

Ayrıca tuz, zeytinyağı ve balığın dışında hiçbir katkı malzemesi bulunmayan bu ürünlerimiz, en doğal ve hijyenik şekilde üretilirken, tuzun eşit bir şekilde dağılması için deniz tuzu ve su (salamura) kullanılmaktadır. Etiket bilgilendirmemiz yukarıda bahsi geçen açıklamalar ışığında Türk Gıda Kodeksi’nin yönetmeliğine uygundur.

Tüm ürünlerimiz koruyucu ve katkı maddesi kullanmaksızın, mikroorganizma riskini ortadan kaldıran 121 derecede sterilizasyon sürecinden geçirilmektedir.
FDA, European Comission, Türk Gıda Kodeksi, Codex Alimentarius gibi ulusal ve uluslararası tüm mevzuatları başarıyla uygulayan şirketimizin yine bu konuda ulusal referans olarak kabul edilen BRC A seviyesi Kalite Standardı Sertifikası bulunmaktadır.

Şunun altını hassasiyetle çizmek isteriz ki, videoda gösterilen üretim kısmı butik olarak tamamen “el yapımı” üretilmektedir ve bu üretim modeli tüm dünyada bu şekilde uygulanmaktadır. Burada hijyen dışı bir üretim algısı yaratmaya çalışan tüm kişi, mecra ve hesaplara karşı hukuki süreç başlatılacağını bildiririz.

37 yıldır sofralarınızdan sağlığı eksik etmeyen DARDANEL, değerli tüketicilerimizin güveniyle bugünlere gelmiş bir markadır. Bu güvene zarar verecek en ufak bir davranış sergileme ihtimalimizin olmadığını, DARDANEL’i var eden lezzet ve sağlık kavramlarının her koşulda tek önceliğimiz olduğunu kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Ton balıklarının paketlenme görüntüleri tepki çekti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,43
En Yüksek: 6,46
En Düşük: 6,20
Değişim 2,55 %
FK: 83,39
PD / DD: 1,88
İşlem Hacmi 33.124.809
Toplam Adet: 5.211.256
Ağırlıklı Ort.: 6,36
YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Badboy04 Haziran 2021 18:56

    Bunun altından rakip bir firma çıkarsa şaşırmayın Dardanel sektörde büyüyen hatta çok cesur olduğu için nerdeyse batma tehlikesi atlatan ama durmaksızın yatırım yapan bir firma cesaret yoksa gelir yok...Tam gaz devam daha yeni aldım hissesini hatta düşerken aldım akıllı adam bu hisseden kaçmaz

  • Veysel24 Şubat 2021 20:38

    üstüne çıkıp tepinmemişler tavuk dönerci gibi, lokantacılar ayrı bir alem.

  • BİR DOST24 Şubat 2021 15:10

    Bizim kamu örgütleri ne zaman çalışacak,  Kamuya açık  bir şirket hakkında manipülasyon yapanlar hakkında neden işlem yapılmıyor, savcılar bürokrasiyle uğraşmaya ne zamana kadar devam edecek.

  • yiyin zottirikler24 Şubat 2021 14:50

    yiyin işte ..sanki lokanta da usta wc den çıkınca ellerini mi yıkıyor ? kıçını karıştırıp ekmek tutan bi sürü döner ustası var.. artı kim hakkımızı soracak ? adam yok ? hakkını arayanı içeri atarlar.. önce kafasına bayıltıp boş konuşup baş ağrıtmasın diye bi tokmak vururlar.. sonra içeri..

  • Gökhan Çetinoğlu24 Şubat 2021 10:29

    Resmi sitelerinde 1) "el değmeden" ibaresi var. 2) "içinde; ton balığı, yağ ve azıcık deniz tuzu dışında hiçbir ekstra" ibaresi yani su/ salamura diye bir şey geçmiyor. Eğer standartlara uygun ise gerek sitede gerek ise ambalaj üz

  • Neticede O hepimizin Firması24 Şubat 2021 08:56

    Meseleye şuradan bakalım,o şekilde dolum yapılması normal kabul edilmeseydi sizce bunun bir gün video çekilip sosyal medyada paylaşılabileceğini düşünmezlermiydi ? Elbette düşünürlerdi demek ki geriye iki şık kalır,bir işyerinde sorunlu olan birisi intikam için yapmış diğeri gerçekten eldiven plastik ve parçalanabilir olduğu için giyilmiyor,yani video çekmenin bir sakıncası yok,çalışan kadınlara baktığımuzda zaten koruyucu ekipmanlarının olduğunu görmekteyiz vizöre kadar alan firma kullan at eldiveni mi almayacak konu anlaşılmadan yargılamayın.

  • Mustafa24 Şubat 2021 06:08

    Ozrun kabahattinden büyük

  • GIDA24 Şubat 2021 05:01

    maske olmassa burnundan kıl sümük düşer..

  • acaba?24 Şubat 2021 01:17

    ama youtube'daki tanıtım ve reklam videolarında çalışanlar eldivenli??

  • Mustafa24 Şubat 2021 06:09

    O gün çekim vardı masraf etmişler artik

  • Vatandaş24 Şubat 2021 01:04

    "Bu üretim modeli tüm dünyada bu şekilde uygulanmaktadır."demiş firma yetkilisi.Bizde yedik..! Elle doldurma bizim gibi geri kalmış,demetimden yoksun ülkelerde var. Hiçbir Avrupa ülkesinde bu sistem yok. Çalışma ve üretim izni bile alamazsınız...İlkellik,anti hijyenlik had safhada...Parası Avrupadaki düzeyde, kalite ve hijyen Asya,Afrika.!!

  • Toprak24 Şubat 2021 01:01

    Yazıklar olsun koskoca dardanel.neyin kafasını yaşıyorsunuz siz arkadaşlar et ürünü en çok ve çabuk mikrop kalabilen bir üründür.bir sürü formeni var dardanelin işletmecileri var napılıyorlar acaba kontrol etsinler arkadaş insanları bu şekilde gıda kondeksine uygun diye lütfen kandirmayin.çok yazık cok

  • Halil24 Şubat 2021 00:56

    Bence komplo bu Markayı itibarsızlaştırmak.

  • Bilirkişi24 Şubat 2021 00:52

    Covid yüzünden insanlar annesinin soyduğu yumurtayı bile sudan geçirmeden yemezken bu nasıl görüntü böyle. Normal şartlarda yani salgın olmasa sorun yok ancak bugün covid önlemleri deyince o iş öyle mi olur? Butik üretim bu hem dünyada da böyle yazmışlar ama salgın olmadığı zaman için geçerli bir prosesdir o yahu covid var! vücut sıvısı, bulaş, el hijyeni, maske, eldiven diyor uzmanlar. Boş mu konuşuyorlar. Gıdadan bahsediyoruz şakası yok. Hergün Covidden yüz civarı insan ölüyor. Gerisi boş.

  • Özeli böyleyse vay ki vay 23 Şubat 2021 23:18

    Asla Dardanel ALMAM.

  • Ikram gazel23 Şubat 2021 22:50

    Dünyada üretim böyle oluyormuş, neyin kafasını yaşıyorsunuz,,pizza da elle yapılıyor.hamur da elle yapılıyor.. çok abartmayın.. uzaydan mı geldiniz.

  • Nevati kurt23 Şubat 2021 22:49

    Eldivende takılamaz mı. Bidaha asla almam

  • Sami izci24 Şubat 2021 02:26

    Aynen dardanele bir kumpas yaptılar cunku gelişiyor buyuyor. Boyle anhutların agzına laf verıyor

  • Hasbi23 Şubat 2021 22:56

    Nebati Tırnak pidesi kuyruğuna girersin ama.

  • Deli hamdi23 Şubat 2021 22:42

    Bu olay şirkete/markaya hainane alçakça kalleşçe bir saldırı, saldıranlar hesabını behemahâl vermeli.

  • Arif23 Şubat 2021 21:19

    Bütün ton balığı üreticileri eldivensiz calışıyor. Dardanel yerli ve milli bir markamız sahip cıkalım. Hedefi dünyada ilk 3 e girmek. İstihdam saglayan ihracat yapan ekonomiye katkısı olan bir firmamızdır.

  • Ali23 Şubat 2021 20:46

    Ben bir daha asla almaz. Rezalet

  • Ramazan23 Şubat 2021 20:45

    Allah belanızı versin sizin, yazıklar olsun. Şu çağda hangi gıda üreticisi eldivensiz üretim yapıyor! Üç beş kuruş kar elde ederim diye işçiye günde 3 eldiveni çok görüyorsunuz, milleti zehirliyorsunuz. Birde  yalan açıklamalarla zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz, çıkamazsınız!

  • Hüseyin23 Şubat 2021 20:36

    Elleri temiz olduktan sonra en iyisi bu plastik sağlığa zararlıdır

  • Yusuf izcican23 Şubat 2021 19:58

    Emekçi kadınlar yerine robot demişsiniz emekçi kadınlar açmı kalsın. Ve siz elinizle değil nerenizle yemek yapıyorsınuz anlamadım. Ve şirket acıklama yapmış karalamayon bu kadar büyük guzel şirketi vebela girersiniz

  • Ckc23 Şubat 2021 19:38

    Ne bekliyordunuz ki. 1 tl lik hisse refleksi

  • garip23 Şubat 2021 19:31

    emekçi bayanların yerine robot makinaların mı çalışmasını istiyorsunuz... 

  • Neo Economi23 Şubat 2021 19:22

    Beş para etmez kel kafalı Niyazi Önen'in şirketi böyle olur işte. Rezalet

  • mzd23 Şubat 2021 18:55

    rezalet...

  • Ikram gazel23 Şubat 2021 18:54

    Çok art niyetli bir video,karalama amaçlı bence ..son derece hijyenik ve temiz,,emekçi kadınlarımıza haksızlık yapmayın...

  • Mustafa24 Şubat 2021 05:38

    Şirket videoda gösterilen kısmın butik, tamamen el yapımı üretim modeli olduğunu ve dünyada bu şekilde uygulandığını belirtti. Adam butik iş yapiyoruz diye parasiz silahşör de saldırı diyor