E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDarbecilerin TRT baskınında 5 sivil---

Darbecilerin TRT baskınında 5 sivil

Darbecilerin TRT baskınında 5 sivil
10 Mayıs 2017 - 05:05 borsagundem.com

15 Temmuz darbe girişimi sırasında TRT’ye yapılan baskında, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen 5 bilişim uzmanının, darbeci askerlere teknik destek vermek için kuruma götürüldüğü ortaya çıktı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yeni bir iddianame daha hazırlandı. 

Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan’ın hazırladığı iddianamede, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndaki darbe faaliyetine katılan 534 şüpheli arasında TRT baskını sırasında görev yapan örgüt üyeleri de şüpheli olarak yer aldı. Sivil şüphelilerin TRT baskını sırasında darbeci askerlerle birlikte hareket ederek onlara teknik destek verdikleri belirtildi. Üsteğmen Eşref Bozkurt’un, 15 Temmuz gecesi Etimesgut’ta bulunan bir evde toplanan sivil şüphelileri alarak TRT binasına geldiği anlatıldı. TRT kameralarının incelenmesi sonucu teknik destek ekibinde yer alan sivillerin şüpheliler Ramazan Genç, Onur Demircan, Serdar Kaya, Murat Yıldız ve Mustafa Aras olduğu tespit edildi.

YURTDIŞINA KAÇTILAR

İddianamede sivil şüphelilerden 4’ü ile ilgili bilgiler şöyle:

Serdar Kaya: Ankara’da faaliyet gösteren bir bilişim firmasının ortaklarından. 17 Temmuz 2016’da yurtdışı çıkış kaydı tespit edildi. Kendisi ve babası ByLock kullanıcısı, 2010 yılı KPSS sınavı şüphelilerinden.

Onur Demircan: Havelsan’da çalıştı, 17 Temmuz 2016’da yurtdışı çıkış kaydı bulundu.

Murat Yıldız: Bir yazılım şirketi çalışanı. 21 Temmuz 2016’da yurtdışı çıkış kaydına rastlandı. ABD’ye kaçtığı belirlendi. ByLock kullanıcısı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Yıldız’ın iadesi talep edildi.

Ramazan Genç: Yurtdışına kaçtığı belirlendi.

İÇERİDEN YARDIM

İddianamede, TRT baskını sırasında spiker Osman Orkun Kara, yayın elemanı Baykal Alavant, yayın şefi Gökmen Sarmaşık ve mühendis Yaşar Yüce’nin darbeci askerlere baskın sırasında yardımcı oldukları, birlikte hareket ettikleri samimi diyaloglara girdikleri de iddia edildi.

TÜRKSAT baskınına ilişkin açılan davanın sanığı olan Başbakanlık Sektörel İzleme Birimi Uğur Özdoğru’nun ifadesine de yer verildi.

TÜRKSAT SANIĞINI ANLATTI

Sivil şüphelilerin kendisini de TRT baskınına götürmek istediklerini belirten Özdoğru’nun ifadesi özetle şöyle: “15 Temmuz’da Etimesgut’ta Serdar Kaya’nın evine çağırdılar. Evde Genç, Yıldız, Demircan ve tanımadığım biri vardı. Toplantıda Genç eliyle omuzlarını göstererek ‘Amcalar Amerika ile anlaşmış, duruma müdahale etmeye karar vermişler’ dedi. Bu hareketten amcalar kelimesinin askerler olduğunu anladım. Tabii darbe olacağını anlamış oldum.” (Hürriyet / Mesut Hasan Benli)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)