E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDarbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Halisdemir'in kardeşi anlattı---

Darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Halisdemir'in kardeşi anlattı

Darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Halisdemir'in kardeşi anlattı
15 Temmuz 2020 - 09:16 borsagundem.com

15 Temmuz gecesi darbeci generali öldürüp, darbe girişiminin seyrini değiştiren, kendisi de şehit edilen Astsubay Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir: Ağabeyime ilk kurşunu, hayatını 2 kere kurtardığı asker sıktı.

Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 15 Temmuz gecesi darbeci general Semih Terzi'yi vurarak öldürüp, darbe girişiminin seyrini değiştiren, kendisi de şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir, "Ağabeyime ilk kurşunu, hayatını 2 kere kurtardığı Hasan isminde asker sıktı" dedi.

Soner Halisdemir,  o gece yaşananları şöyle anlattı:

"Ailece İstanbul'daydık. Ağabeyim saat 18.00-19.00 sıralarında babamla görüştü. Pazar günü evinin temelini atmak için memlekete gelecekti. Babamdan kurbanlık ayarlamasını istedi. Komutanından da Cumartesi-Pazar günü için izin aldı. Cuma günü tuttuğu nöbet aslında kendi nöbeti değildi. Hatta arkadaşları, 'Sen köye gideceksin, nöbetini paraf yapalım' demişler. Ağabeyim kabul etmemiş; 'Nöbetimi tutar öyle köye giderim işlerimi hallederim' demiş."  

BABA-EVLAT İLİŞKİLERİ VARDI

Ağabeyi ile Zekai Aksakallı arasındaki ilişkiyi de anlatan Soner Halisdemir, şunları söyledi:

"Ağabeyim ilk vatani görevini, askerliğini yaptığında, bir tuzaklamada üstün başarı gösteriyor. O zaman asker çavuş.  Zekai Aksakallı da o zaman üsteğmen rütbesiyle, operasyonda. Zekai Paşa, operasyon bittikten sonra, helikopterde ağabeyime askerliğe devam edip etmeyeceğini soruyor ve olumlu cevap alıyor. Ağabeyim 'Çok istiyorum' diyor. 'Eğer sınavlara gireceksen bizim birliğe gel' diyor. Paşa ile hayatları böyle başlıyor. Onların arasında komutan-askerden çok, baba-evlat ilişkisi vardı. Zekai Paşa'yla bu şekilde tanışıyorlar. Ağabeyim askerlikten geldikten 5 ay sonra uzmanlık sınavlarına giriyor. Polislik sınavlarına da giriyor, ikisini de kazanıyor. Uzmanlığı tercih ediyor. Sonra özel kuvvetlere başlıyor. Özel kuvvetlerde de ilk karşılayan Zekai Aksakallı. O gece görevi sadece Semih Terzi’ydi. Sadece beylik tabancısı vardı. Uzun namlulu silah yoktu. 28 kişilik gelen grubun içerisinde, iki kere hayatını kurtardığı Hasan isminde öğrencisi de vardı. Keskin nişancı. Ağabeyim daha önce onu fark ediyor ve 'Elini tetikten çekme, sakın ateş etme' diyor. Semih Terzi'yi o kadar koruyorlar ki karargaha girmek üzere oldukları için bir gevşeklik oluyor. Semih Terzi'nin üzerinde çelik yelek var. Kafadan-göğüsten vuruldu diyorlar, hayır. Çelik yeleğin boşluğundan, ciğerden sıkıyor 4-5 metre mesafeden iki tane. Ağabeyim ondan sonra kimseyle çatışmıyor. Daha sonra bağırıyor; 'Zekai Paşa'nın emriyle' diye. Daha sonra koşarken, 'Sakın ateş etme' dediği öğrencisi kendisine ilk kurşunu sıkıyor. Bunlar ifadelerde var."

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

Beştepe'de 15 Temmuz'a özel konser

15 Temmuz’da Sabiha Gökçen direnişi!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abidin15 Temmuz 2020 14:14

    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Vatan evladı.

  • Nedim15 Temmuz 2020 13:55

    Allah kendisine ve diğer tüm şehitlerimize rahmet eylesin!  Şimdi bu şehidimizin makamı mı daha yüksek yoksa tankların arasında darbeci soysuzlar ile anlaşıp sıvışan üstelik haberim olsa gelirdim diye palavra atan hemen sonrasında da bu bir kontrollü darbe diyen  ve daha nice yalanlara yelken açan zerzevatın  makamı mı daha yüksek olacak?   Evet bay Kemal ortada bir kontrol var sen dış güçlerin kontrolünde olan zavallı bir zevatsın.

  • Kuvvet iman15 Temmuz 2020 13:12

    Ömer tam yiğit, has adamdı. Allah rahmet etsin. Onca hain adamın arasına herkes dalamaz öleceğini bile bile

  • Mucise Reis ;)15 Temmuz 2020 12:30

    Atatürk sevdalısı unutulmaz kahraman. Her yaparım diyenin yapamayacağı bir şey yaptı. kimileri yüzüne 250 den fazla şehit verilirken, bir kahraman sayesinde onbinlerce acı dindi. Nur içinde yatsın. Böyle kardeşlerimiz varken, bu ülkenin sırtı yere asla gelmez. Halisin bayrağını yeni yeni Halisler yere düşmeden alıp havalara kaldırdı bile. Bilgisayarın rest tuşuna basan ender kahramanlardan. Bilgisayarı kullananlar hata yapıyor, Halisler resetliyor. Umarız milletçe yeni kahramanlar ortaya çıkarmak zorunda kalmayız. Herkes şeref yemini ettiği gibi görevini adam gibi kanmadan yapsın.

  • unutmayacagız15 Temmuz 2020 10:55

    Allahtan rahmet diliyorum Ömer Halisdemire adı birçok yere verildi,yaşıyor.Peygamberimize komşu oldun.Seni unutmayacagız

  • Kenan Okkacı15 Temmuz 2020 10:12

    Kardeş akp den aday oldu kabul edilmedi. Siyasetçi olmak istiyor kardeşimiz

  • mantık15 Temmuz 2020 14:19

    Sen kendi derdine yan!  Her an  zıp zıplamaya devam!  Zıpöıktı seni.

  • Bukalemunlar15 Temmuz 2020 13:10

    Ne önce ne sonra bir gün fetöyü sevmedim. İslam'ı tahrip eden dönek bir güruhtu. Ama senin gibi bazıları önce destek verdi sonra menfaat çatışınca utanmadan başkalarını iftira ile suçladı. Ayetleri hadisleri değiştirdiklerinde sen ve senin gibiler neredeydi  Kılıç. Bu Allah'ın ayeti adamına göre,menfaatine göre mi

  • bu15 Temmuz 2020 10:56

    bu dogruysa ve akp kabul etmediyse akp nin degeri yükselir gözümde.torpili hiçbir şekilde kabul etmiyorum

  • KILIÇ15 Temmuz 2020 10:33

    fetö illetinden oldugun belli .

  • BORSACI15 Temmuz 2020 09:51

    TÜRK EVLADI OLARAK SENİN YERİNDE OLMAK İSTERDİM .MEKANIN CENNET OLSUN HALİS.

  • Cennet ehli15 Temmuz 2020 13:11

    Yürekten dedim Kılıç , fetönün aq. İnşallah Allah sana da nasip etsin yürekten söylüyorum kardeşim

  • ye15 Temmuz 2020 12:31

    Haritadan yer seç Libya ? suriye? kuzey ırak ? ama aralı askerlık yapmıyorsa orasına bişe diyemem... 

  • kılıç15 Temmuz 2020 10:35

    inşalla yazan fetö iti senide aşılamış yakında senide ...........

  • İnşallah kardeşim15 Temmuz 2020 10:14

    İnşallah kardeşim Allah sana da en kısa, çok kısa bir zamanda darbe sonucu değil ama başka bir sebeple nasip eder inşallah.