E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDar bir bantta hisse bazında hareketler ön plana çıktı---

Dar bir bantta hisse bazında hareketler ön plana çıktı

Dar bir bantta hisse bazında hareketler ön plana çıktı
11 Eylül 2020 - 08:11 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

• Türkiye’de toplam korona virüs vaka sayısı 1.512 kişi artarak 286.455’e, hayatını kaybeden kişi sayısı 58 kişi artarak 6.895’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 255.407.
• Sağlık Bakanı Koca, "Hem Pfizer, hem Çin Sinovac, hem Rusya'nın aşılarının yıl bitmeden de piyasaya verileceği kanaati taşıyorum" dedi.
• Koca: Türkiye'de yaptığımız 13 aşı çalışması var. Bu aşı çalışmaları faz 1'e kadar gelmiş oldu ama başlamadı. Zannediyorum önümüzdeki haftalar faz 1 çalışması başlayabilir. Ama aşının ortaya çıkması sanırım 2021'in başlarında olur .
• MED7 Forumu sonuç bildirgesi: “Türkiye’yle diyaloga geçilmesinde ilerleme sağlanamaması ve Türkiye’nin tek taraflı faaliyetlerini sonlandırmaması halinde, Avrupa Birliği ilave kısıtlayıcı tedbirler listesi geliştirmeye hazırdır .
• ABD Başkanı Trump: Kovid-19 nedeniyle ülke ekonomisi bir kez daha durdurulmayacak .
• Trump, TikTok'a ABD’li bir şirkete satılması için verilen süreyi uzatmayacak larını açıkladı.
• Trump, Irak ve Afganistan’daki asker sayısını düşüreceklerini açıkladı.
• ABD'de, Demokrat senatörler, Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine yönelik hayata geçirilmesi amacıyla senatonun oylamasına sunulan 1 trilyon dolarlık yeni teşvik paketini "yeterli olmadığı" gerekçesiyle engelledi
• IMF Başkanı Georgieva, küresel ekonominin büyük dönüşüm geçirdiğini belirterek iş açısından zengin bir ekonomik toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediğini, geleceğin pek çok işinin "Yeşil Ekonomi’de olduğunu ifade etti.
• AB Komisyonu, İngiltere'nin Brexit ayrılık anlaşmasının bazı maddelerini ihlal etmeyi planladığının ortaya çıkmasının ardından, İngiltere’ye ‘anlaşmaya uy’ çağrısı yaptı.
• KGF’nin 9 kişilik yönetim kurulunda bulunan TOBB üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı dahil 3 isim eşzamanlı olarak istifa etti .

Ne Olacak?

• İçeride Cari Denge açıklanacakken, İngiltere’de GSYH, Almanya ve ABD’de TÜFE verileri ön planda olacak.
Euro Bölgesi Maliye Bakanları bugün toplantı yapacak.
• AB Konseyi 24 - 25 Eylül’de toplantı gerçekleştirecek.
• Almanya Başbakanı Merkel, Pazartesi AB yetkilileriyle AB-Çin video konferansına katılacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Uluslararası piyasalarda ABD hisse senetleri üç günlük düşüşün ardından kazançlarını ikinci güne taşıdı. Avrupa'da, Merkez Bankasının euronun güçlü seyrine aşırı tepki vermek için bir neden olmadığı konusunda uzlaştığının belirtilmesi üzerine Euro, Dolar karşısında yükseldi. ECB, dünkü faiz toplantısında hem faizleri hem de varlık alımlarını değiştirmedi. 4 Haziran’daki toplantıda varlık alımlarının yanında Pandemi Acil Satın Alma Programı'nı 600 milyar euro artırmış, varlık alım programı böylece 1,35 trilyon euroya yükselmişti. 1,35 trilyon euro tutarındaki pandemi acil tahvil alım programının devam edeceğini söyleyen Lagarde, talep tarafında önemli ölçüde bir toparlanmanın gözlendiğini belirtti.

Diğer taraftan ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları son haftada 884.000 ile 1 milyon barajı altında kalmaya devam etti. Pandeminin en etkili olduğu dönemde haftalık 6,6 milyon artış göstererek rekor kıran başvurular kademeli olarak 1 milyona kadar geriledi.

Yurt içinde ise işsizlik oranı, Haziran’da geçen yılın aynı ayına göre 0,4 puan artışla %13,4 oldu. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 152.000 azalarak 4,1 milyon kişi olarak kaydedildi. Küresel piyasalar hafta başında yaşanan oldukça kuvvetli satış baskısı ardından nispeten daha sakin bir seyir izlerken Dolar/TL 7,4970'e kadar yükseldikten sonra bu civardan gelen satışlarla gün sonuna doğru 7,42 seviyesine kadar geriledi. Piyasada jeopolitik risklerin ön plana çıktığı bir dönemde Yunanistan ile yeraltı kaynakları nedeniyle yaşanan gerilim ile birlikte AB ile ilişkiler de takip edilen ana konular arasında yerini korumaya devam ediyor. BIST100 endeksi tarafında günün ilk yarısında yatay bir seyir izlenirken öğleden sonrada iyimserliğin kısmen devam etmesiyle endeks 1.100 puan civarında dengelendi. Piyasa dar bir bantta hisse bazında hareketlerin ön plana çıktığı bir gün geçirdi. Endekste kısa vadede 200 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 1.075 seviyesinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1.100 seviyesinin üzerinde olabilecek alımlar yükselişi destekleyecektir.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Perşembe günü 1.229 - 1.249 fiyat aralığında işlem görerek günü 1236 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 2.875 adet artarak 417.470 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.234 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.255’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.260 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.223 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.245 ve 1.252 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.230 ve 1.223 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)