E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDar bir bantta hisse bazında hareketler ön plana çıktı---

Dar bir bantta hisse bazında hareketler ön plana çıktı

Dar bir bantta hisse bazında hareketler ön plana çıktı
03 Eylül 2020 - 09:00 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Küresel piyasalarda risk iştahı coronavirüs endişelerine karşılık canlı kalmaya devam ediyor. Dolardaki değer kaybı da belirginleşerek sürüyor. Dolar, ABD'de imalat sektörünün güçlü büyüdüğünü gösteren verilerin desteğiyle iki yılın dip seviyesinden toparlanırken, ABD'de ADP'nin açıkladığı özel sektör istihdam verisi Ağustos ayında beklenenin altında arttı. ABD'de firmalar Ağustos ayında beklenenden daha az kişiyi işe aldı ve bu durum istihdamın pandemi öncesi seviyelerin oldukça altında kalması ile birlikte, işgücü piyasasındaki toparlanmanın yavaş seyretmeye devam ettiğini işaret ediyor.

Doların küresel piyasalarda sert kayıp yaşadığı ve gelişen ülke paralarının da değerlendiği süreçte TL, iç gelişmeler nedeniyle negatif ayrıştı. Yurt içinde ekonomik tarafta enflasyonun yeniden yükselmesi, faiz getirisinin olmaması, TCMB’nin ise faiz artışında hükümet baskısına maruz kalması ve rezervlerdeki düşüş etkili olurken jeopolitik tarafta ise son haftalarda Doğu Akdeniz meselesi riskleri artırıyor.

Geçtiğimiz hafta 7,4180 seviyesine çıkarak rekor kıran kur, rekor sonrası 7,30’un altını test etmesine karşın düşüşünü sürdüremedi.

Haftaya yeniden 7,33 üzerinde başlayan kur, dün 7,37’ye yükselmesinin ardından bugün 7,3890’a yükselerek alıcılı fiyatlanmaya devam ediyor.

Borsa İstanbul'da ise BİST100 endeksi, günün ilk yarısında yatay bir seyir izlerken öğleden sonra satışların devamıyla endeks 1.079 puana kadar geriledi. Piyasa dar bir bantta hisse bazında hareketlerin ön plana çıktığı bir gün geçirdi. Endekste kısa vadede 200 g HO’nın geçtiği 1.073 seviyesinin destek olması beklenirken, yukarı yönde 1100 seviyesinin üzerinde olabilecek alımlar yükselişi destekleyecektir.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz. VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Çarşamba günü 1.221- 1.241 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.226 uzlaşma fiyatından tamamladı.

Kontrattaki açık pozisyon sayısı 13.836 adet azalarak 379.493 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.233 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.250’nın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.270 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.217 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.239 ve 1.246 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.224 ve 1.217 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir. 

Risk algısında dalgalanma sürebilir

Endekste 1095 direnci önemli

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Dolar, enflasyonu beklerken güne yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)