E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDanıştay Bakanlar Kurulu'nun 'Ayasofya müze' kararını iptal etti---

Danıştay Bakanlar Kurulu'nun 'Ayasofya müze' kararını iptal etti

Danıştay Bakanlar Kurulu'nun 'Ayasofya müze' kararını iptal etti
10 Temmuz 2020 - 16:04 borsagundem.com

Merakla beklenen karar açıklandı. Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle Danıştayda dava açtı.

Davayı duruşmalı inceleyen Daire, 2 Temmuz'daki duruşmada tarafları dinledi.

Duruşmanın ardından dosyayı inceleyen Danıştay 10. Daire kararını verdi.

Daire, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

TAPU BELGESİNDE CAMİ VASFI İLE TESCİLLİ

Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu belirtildi.

Danıştayın gerekçesinde Ayasofya'nın tapu belgesinde cami vasfı ile tescilli olduğu, bunun değiştirilemeyeceği kaydedildi.

AYASOFYA İLE İLGİLİ YARGISAL SÜREÇ

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Ayasofya için ilk olarak 2005'te Danıştay'a dava açmıştı. Dernek, 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulmasını istemişti.

Danıştay 10. Dairesi, 24 Haziran 2005'te söz konusu Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurma istemini reddetmişti. Daire 2008'de ise Ayasofya Camisi'nin müze olarak kullanılmasında hukuka aykırılık bulunmadığına işaret ederek, davayı reddetmişti.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Dairenin bu kararını onamıştı. Dernek, 2016'da tekrar Danıştaya dava açmıştı.

Derneğin, Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvuru hakkında ise 2018'de karar verilmişti. Yüksek Mahkeme, Ayasofya'nın namaz kılınması için ibadete açılması yönündeki talebin reddedilmesi nedeniyle din ve vicdan hürriyetinin ihlal edildiği iddiasıyla yapılan başvuruyu, "incelenmeksizin kişi bakımından yetkisizlik" nedeniyle kabul edilemez bulmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 20.53'te millete seslenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (82)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • .11 Temmuz 2020 12:34

    Atatürk olmasa, Ayasof da ingilizlerin egemenliğinde Cami olmayan bir mabeT olacaktı. Fatih'in mirasına bu kadar bağlı Türk... MUSTAFA KEMAL ATATÜRK... FATİH SULTAN MEHMET. Bu değerler bizlerin gurur kaynağı olmuş ve olmaya devam edecektir. Mirası bizlere ulaştıran kurucu liderlerdir. Umarız ülkemiz başka bir kurucu lider görmeyi nasip etmezler. sonsuz daim yaşar gideriz... Ayasofya zaten bizim.  Geçmişten günümüze, gelen bu değerli kültürel miras çok önemli. Günümüze kadar gelmiş, çok eski yıllardan korunan eserleri ile nanılmaz bir miras. Çok değerli bir yapı. Sadece müslüman aleminin değil, yabanı ülke ve din mensupları içinde mükemmel tarihi değer yaşıyan kültür motifleri olan bir bina. O bakımdan  insanları kucaklayan, insanları birleştiren, insanları öteklieştirmeyen açıklamalar çok önemli. Burada RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın attığı bir adım var. Bu adımı farklı noktalara çekip, düşman kazanmak ülkeye, millete zarardır.  

  • Misafir 11 Temmuz 2020 12:29

    Hayırlı olsun bakalım başka bahane kalacak mı madem ki Fatih in vasiyeti Atatürk ün de vasiyet ine sahip çıkılmali

  • mucize reis ;) 11 Temmuz 2020 12:21

    Cuma günü bakıcam. İş ve işçi bulma kurumunun önümü daha kalabalık ? Ayasofya cami önümü? yani asıl sorunlarımıza çok hızlı dönüş yapmalıyız. Cemaaatin cami sorunu çözüldü. sırada diğer sorunlar iş arayan gençlerimizin sorunları olur.... Abartmadan gerçek gündeme dönmek lazım. 1 imzalık işleri 1 ay şak şak şak yapıp büyütmenin , gerçek sorunların önüne geçirmenin manası yok. 2023 visyonu, işsilik problemi ile çelmelenecek. Devletimizin tek geliri VERGİ bunun haricinde gelir sıfır. İşsiz ve asgari ücretli 50 milyon insan var, ailesi ile birlikte. Bu ekonomi nasıl aşılacak ? Reis reisliğini yapıp, gençlere ve çocuklara gerçek sorunlara da el atmalı.

  • abdullah 11 Temmuz 2020 00:09

    türkiye devletinin kuruluşuyla halkının elinden alınan tüm maddi manevi değerlere sahip çıkıp geri almak vatana ihanet eden kendini kurucu elit zannedip üstünlük taslayanların halkın vekilleri ayakta alkışlarken milletin değerlerine saygıyla, onların tıslaması ne güzel ne sevinç verici. hainliği kurtuluş, halk düşmanlığını halkçılık, elit azınlık olmayı cumhuriyetçi diye yutturanlar ve yutanlar nerdesiniz? ınkılapçılık derken halkın dinine ahlakına karşı yaptığınız inkılapları bu halk anlamadı mı sanıyorsunuz. tek parti ile herkese seçme seçilme özgürlüğü verdiniz onu bile açık oy gizli tasnif ettiniz. halk millet size vurdukça siz gavurla bir olup darbe yaptınız. tüm bunların tamamen son bulması dileğiyle milletin paraları da (iş ve iştirakleri) alınıp millete iadesi talebimizdir. milletten alınanların tümü millete iade edilsin.

  • Vatandaş10 Temmuz 2020 23:31

    Tebrikler, Danıştay'ın değerli hakimleri, gönül den Tebrikler

  • Ahmet10 Temmuz 2020 22:26

    Borsayı çalkalamak için yabancı lar için yeni bahane hazır.  Bakalım ne olacak bundan sonra. Unesco bile üzüntü duyuyoruz demiş,  inşallah borsayı sarsmazlar 

  • Cego10 Temmuz 2020 21:12

    Tüm camiler dolup taşıyordu ya. Yetmedi Ayasofya da cami olsun dedi hünkar hazretleri. Neyin planlamasını yapıyorlar acaba. 

  • Fatih11 Temmuz 2020 03:40

    Sen neyin planını yapıyorsun cego, devletin vardır bir planı,devletlerde plan bitmez, Amerika ne diyecek, Avrupa ne diyecek diye düşünürsen, senin gibi lerde 2 günde memleketi, yabancılar,a teslim eder, nereden yazıyor sun, Amerika danmi yazıyor sun, adında yabancı

  • Gergin 10 Temmuz 2020 20:50

    Rumlar ve Ruslar kudurdu. Anladık... Hristiyanlar hoşnut değil. Onu da anladık... Ya burada Türkçe klavyeyi konuşturan rahatsızlara ne oluyor ? Ya onlar da mezkur rahatsızlardan ve google translate kullanıyorlar ya da içimizdeki müzmin rahatsızlardan ki nesilleri tükenmez üzere... Onlara diyeceğim şu : Sağa bakın tren geçiyor...  

  • Hasan10 Temmuz 2020 20:45

    Bu işin bir siyasi boyutu var, yanı var. Yan tarafta Sultanahmet’i doldurmayacaksın, ‘Ayasofya’yı dolduralım’ diyeceksin. Büyük Çamlıca Camii’ni yaptık, 4-5 tane Ayasofya eder. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Biz ne zaman neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız. Kim dedi bunları bilin bakalım :)

  • Vatandaş10 Temmuz 2020 23:37

    Senin kafan basmaz bu işleri, orası Türkiye,nin sembolü bağımsızlık meselesi sen neyin kafasını yaşıyorsun

  • Osmanlı 10 Temmuz 2020 20:19

    Fethetyik hiristitan ortadokslardan yunanlılardan aldık ve kılıç hakkımız olarak bizim oldu ve ama kılıç hakkımız elimşzden alınmıştı, şimdi artık kılıç hakkımızla artık yeniden camii olma zamanı. Kutlu bir gün! Bu kutlu güne vesile olanlar çok kutlu insanlar!

  • Bilal 10 Temmuz 2020 20:16

    Artık yeni islam ülkelerinde bir devir açıldı “ KILIÇ HAKKI” ile kılıçlarımızın bütün hakları bir bir alınacak!

  • muahhaah11 Temmuz 2020 12:26

    Atatürk idam cezalısı iken, İstanbul işgal edildiğinde. osmanlı meclisi, padişası ingilizlere şehri teslim ettiğinde. Samsuna gitti. sıfırdan ülke kurdu. ceğheden ceğheye gitti. bir çok ülke kralı, reisi, yöneticisi kendisini Türkiye de ziyaret ett. ülkelere Türkiye sınırı çizdirdi. Ayasofya nedir ki ? İngilizler ayasofyayıda işgal etti. Atatürk fazlasını yapmış, Osmanlı mirasını türk malına yeniden almış bir lider. Şimdi Atatürk dedin mi ? biraz kitap okuman lazım, A habeer yada cnn  lere sığmayacak bir lider : )))  1 saate izleidm 1 belgesel artık bilgiliyim diyen cagillerden çok çekti bu ülke :D 

  • İkbal 11 Temmuz 2020 00:15

    Haha efendi İslâm zalime karşı kılıç çeker mazlumu din gözetmeksizin korur ve uygulandığı her yere barış getirir. Allah'ın emri uygulansa emin ol ne hırsızlık ne zina ne ahlaksızlık hiçbir sorun kalmaz dünyada

  • Haha10 Temmuz 2020 20:33

    Sorsan baris dini

  • Cengiz10 Temmuz 2020 20:09

    Ekonomi, sosyal adalet, hukuk, eğitim sistemi, dış ilişkiler, çarpık sehirleşme, tarim hayvancılık gibi hersey allak bullak olmuşken, Secimler için artık fazla tutanacakları arguman kalmayınca ayasofya ile politik prim üreemek mümlün belki. . Nütün basın yayınla yükledikleri “27 mayıs darvesi” beşki hiç yapmayı da düşğnmediklei “Kanal projesi” “minareden çav belle” “Baroları bölme” gibi yatgaralarıyka çatışma üretip çatışmadan prim bekleme olayları pek puan getirmedi, Ayasofya daha etkili olur mu acaba?

  • Vatandaş10 Temmuz 2020 23:40

    Anlaşılan seni de baya hırpalamış Ayasofya demek ki sende yabancı sin

  • Gule gule10 Temmuz 2020 19:55

    Ayasofyayi degil, Vatikani cami yapsan kurtarmaz seni, yolcusun , yolcu.

  • muck10 Temmuz 2020 19:53

    Devleti milleti kurtaran adama kafir diyenler, koca km2 lik topraklarda 1 cami açınca destan yazdık diyor :D Gerçekten garip. Cami yani, büyütecek ne var ? atarsın imzayı, açılır cami. Bu kadar kolay. Sana açma diyen mi var ? Ama amaç cami açmak değil, içinde selfi çekip, sevmedikleri sosyal medya hesaplarında paylaşmak. Bakara makara diyenleri unutmadık. Zaten cami bizim, zaten imam var orada, zaten ezanda onukuyordu. Şimdi ne oldu ? ben onu anlamaıdm. İllaki cami açacam diyorsan İsraile gitte aç cami. ozaman alkış tutsun müslüman alem. 

  • Vatandaş11 Temmuz 2020 03:45

    Senin bu adamlar dediğin, bugün Suriye'de, Libya'da,katarda, Somali'de destanlar yazıyor,sende trene bakar gibi bakıyor sun

  • ...10 Temmuz 2020 19:32

    ATATURK ten daha ileri goruslu olmadigini zaten bircok kez kanitladin , ulkemin basina gelecek tum kotuluklerden sorumlusun

  • İkbal11 Temmuz 2020 00:17

    Kabullenmek zorundasın Atatürk'ün de hatası olabilir ve bu müze işi de bir hataydı. Sonuçta Fatih Sultan Mehmet o kadar ileri görüşlüymüş ki vakfiye senedinde yazanları oku

  • Tatar10 Temmuz 2020 19:29

    Ya bu sahsim demiyormuydu secimlerde ayasofyayi acalim diyen kendi guruhuna , biz bu oyuna gelmeyiz once sultanahmeti doldurun du hani

  • Ahmet11 Temmuz 2020 00:41

    Demek ki Müslüman değilsin, Müslüman olsaydın, Ayasofya'nın açılmasını İlk sen isterdin,neyse yine istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz,ne olursan ol yine gel,bu kapı herkes,e açık

  • Haha10 Temmuz 2020 19:24

    Yarin SAHSINIZ donerse siz nasi doneceksiniz ey yandaslar, o hazirlamistir planini sizin var mi (papaz olayi ) :)))

  • Vatandaş11 Temmuz 2020 00:37

    Türkiye papazdan alacağını aldı, sen hala orada mısın, Türkiye Ayasofya,yi açtı, yürü bakalım biraz kaplumbağa gibi gidiyor sun boş konuşuyor sun

  • Tabi ya10 Temmuz 2020 19:18

    Ben hiristiyan olsam dunyadaki butun camileri kilise yapardim, el mi yaman bey mi gorurulurdu

  • Vatandaş11 Temmuz 2020 00:33

    Ayasofya senin kimyani çok kötü bozmuş,seni doktorlarda tedavi edemez,tabi ya

  • İkbal11 Temmuz 2020 00:19

    Biz müzeyi camiye çevirdik hayret orası klisemiymiş aa yeni duydum senden. Buyur kardeş gel bizim mahalledeki camiden başla eğer hristiyan olursan. Ki olacağını da sanmıyorum. En iyisi sus ve Tevbe et

  • Ucan kartal10 Temmuz 2020 20:06

    Sacmalama nalan

  • As10 Temmuz 2020 19:17

    Mescid I aksa diye hoykurenlere bak sen,

  • Tebrikler Erdoğan.10 Temmuz 2020 18:37

    Çok şükür Ayasofya camisi açıldı. İnananlar sevinsin. Bugün bayram günüdür. Fatih'in, şehitlerin yadigarı aslına döndü.

  • Tamam10 Temmuz 2020 19:39

    Allahın enayisi

  • AHMET ÖZBİR10 Temmuz 2020 18:33

    "ZİNCİRLER KIRILACAK, AYASOFYA İBADETE AÇILACAK!" Yıl 1980 REİS o gün de bugün de böyle sesleniyordu, camiye zincir vurulamaz, hele hele Hz. Fatih'in yadigârına asla gem vurulamaz. Rabbim razı olsun REİS'imden, emeği geçenlerden. "YAŞASIN BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ" İslâm âlemi için, ülkemiz için hayırlı olsun.

  • Dondurmacı10 Temmuz 2020 19:50

    Yaw heeeee he.

  • İsrail'den korksaydık10 Temmuz 2020 18:30

    İsrail'den korksaydık sizin gibi olurduk. Fatih'in camisini açarken İsrail'den, ABD'den vs. izin mi alacağız. Tebrikler Danıştay üyeleri, Tebrikler Tayyip Erdoğan. Haftaya Ayasofya'dayız...

  • Çakır10 Temmuz 2020 18:17

    Çok şükür bu muhteşem kararı gördük emeği geçenlere Allah razı olsun inşallah

  • İkbal11 Temmuz 2020 00:22

    Ya ya Bağımsızlık sembolümüz dünyaya ilan edildi sen enflasyonmuş şuymuş buymuş saçmalamışsın. RTE öncesi enflasyona, Türkiye gerçeklerine bak da konuş bebeğim.

  • Ya ya10 Temmuz 2020 19:43

    Çok şükür çok!!!Bak ne enflasyon kaldı, ne işsizlik kaldı, ne ekonomik çöküntü kaldı, demokrasimiz ve bireysel özgürlükler tavan yaptı, hepsini halletti bu olay. Geçen sene, hele Sultanahmet’i bir doldurun diyen kimdi? Ama, senin gibileri neyle avutacaklar, işte bu gibi şeylerle. Gündemi en kolay ne ile değiştireceklerini çok iyi biliyorlar...Kral çıplak çıplak, gör artık!!!

  • Trabzon10 Temmuz 2020 17:59

    Çok şükür bugünleri de gördük. Büyük kararları büyük liderler alır. Bize her yer Trabzon.

  • fatıh10 Temmuz 2020 17:54

    Danıştay senin Allahına kurban olurum işte Atamızın yadigarına tekrar sahip çıkmak çok gurur verici bu kararı Alan emeyi olan herkesten Allah razı olsun

  • Alp10 Temmuz 2020 17:35

    BRAVO..TEBRIKLER..HAYIRLI OLSUN..KULTUR MIRASINI  KORUYARAK  ..FAZLA..ORJINALI  BOZULMADAN..IBADETEDE.ACILMASI  GUZEL BIR SEY.HELAL OLSUN..T.ERDOGAN..BAHCELI  BIRLIKTELIGI..SONUNA KADAR  GIDER.BUNU  POLITIZE  EDILMEMESI  GERKIR..

  • Vb10 Temmuz 2020 17:21

    İçimizdeki İrlandalılar soda içsin

  • Sakin borsacı10 Temmuz 2020 17:15

    Elhamdülillah. Allah'a (C.C('a çok şükür. Sonunda dualarımız kabul oldu. 

  • Vatandaş10 Temmuz 2020 17:05

    Yarın İsrail de kılıç hakkı diyerek Mescid-i Aksa'yı sinagog yapacağım derse o zaman görürüz anyayı konyayı. Bence son derece hatalı bir karar.

  • İkbal11 Temmuz 2020 00:23

    Vatandaş sen nesin necisin. Müzeyi Camiye çevirdik diye İsrail de gider bir müzeyi Sinagog yapar oldu bitti. Mescid-i Aksa isminden belli Camii. Sen ne saçmalıyorsun.

  • ne10 Temmuz 2020 17:04

    ne sonuç olsada  tüm olaylarda  birileri memmun kalmayacaktır.objektif insan  o kadar az ki o kadar az ki

  • demek10 Temmuz 2020 17:01

    bu cami oluyor demek  

  • AHMET10 Temmuz 2020 17:17

    Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetdiğinde Ayasofya'yı cami yapmıştı.Şimdi aslına döndü.Milletimize hayırlı olsun.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU10 Temmuz 2020 16:59

    Yüce ALLAH ıma şükürler olsun.Bugünleri bize gösterdiği için.RTE ve BAHÇELİ ye teşekkürler ederiz.Lider denilince böyle olmalılar.Dedemiz Fatih Sultan Mehmet Han ın torunları bunlar.sizlerle daha çok işler başaracak bu ülke.

  • vatandaş10 Temmuz 2020 17:38

    Fatih Sultan Mehmet Han gerçek bir liderdi. vizyonerdi ve sanatı severdi italya dan portresi için ressam getirtmişti.  islamiyeti de doğru yaşardı. İstanbulu aldığında Müslim gayri müslim ayırt etmedi ötekileştirmedi. Adaleti de herkese eşit dağıtılmasını sağlamıştır. Cesurdu, komutandı atının üstünde Otlukbelinde, kosovada, istanbul surlarında herkesten öndeydi. 

  • tv10 Temmuz 2020 16:55

    kemal saçmalamışsın fransada demir yıgınını seyretmeye gidenden daha fazlası yarım adayakoşar orda oldugu gibi yerin altıda üstüde tarih fışkırıyor kardeşim

  • Mucise Reis ;)10 Temmuz 2020 16:52

    Sonuçda ecdad Fatih önderliğinde atalarımız ele geçirmiş. Malum ele geçen herşeyin egemenliğide bizlere geçmiş. Osmanlı çöküşte, İngilizler işgal etmiş. kurutluş savasşı sonrası yeniden İstanbul Türk toprağı olmuş. kurulan Türkiye Cumhuriyeti devletinin tapulu malı. Şimdi egemenliği bizlere miras. Bİzler ister cami yaparız, ister klise, isterde müze. Bunlara kimse karışamaz. Ama, ne yaparsak biz , ülkemizde yaşayan etnik insanların zarar görmesini engellemeyiz? geçmişten gelen din ve vicdan hürriyetini zedelememek lazım. Milletçe, hem dünya mirası olan mabedi korumalı, hemde diğer dinden insanaları gücendirmeden, onları üzmeden, gönülleride almalıyız. Umarım istanbul belediyesi ayasofya camine aldıkları resmide hediye eder. 3 taoblosu var Fatihin biri artık bizde. Diğer din insanlarıda üzülmesin, onlarında sıkıntı duydukları durum varsa dertlerini söylesinler, onlarında gönlünü alalım. onlarda resim çekip, tarihlerini görebilsinler. Hayırlı olsun. Camiden kimse rahatsız olmaz.

  • bu dünyadan biri10 Temmuz 2020 16:46

    Ayasofyada bu haliyle namaz kılınamaz, Çünkü tavanında resimler var. Müslümanlara resim haramdır. O resimler kaldırılırsa işte o zaman bütün dünyayı karşımıza alırız. Tayyip Erdoğanın eline tam bir bomba bıraktılar.

  • ALP ARSLAN10 Temmuz 2020 17:33

    Ulan cami açılmış sen resime mi taktın kafayı. O kolay.

  • berk10 Temmuz 2020 17:20

    A şaşkınım Ayasofya'da 1935'e kadar namaz kılınıyordu zaten.Sen kuş beyninle bunları kafana takma.Çek arpayı bak keyfine.

  • Vb10 Temmuz 2020 17:17

    Bi yerli görünümlü yabancı daha....şunu yapamayız bunu yapamayız.... Yok efendim resimler nolacak....

  • Sakin borsacı10 Temmuz 2020 17:01

    Namaz sırasında aydınlatma ile o resimler karartılır ve sorun çözülür. 

  • Pala10 Temmuz 2020 16:43

    Kanun aynı kanun, dava aynı dava. 2005 ile 2020 arasında ne fark var? Kararları veren hâkimlerin isimleri açıklansın

  • Emekci10 Temmuz 2020 16:42

    2018 yılında red kararı veren hakimler kimmiş adları açıklansın

  • Gazi10 Temmuz 2020 16:38

    HAyirli olsun  ...is Inada binmisti..artik bu egemenlik..kacinilmaz..aksi olsaydi..bagimsizligin..tartisilirdi...bravo..BIR  CHP OLARAK SEVINDIM..ÌLK  KÒR..DEGILIM..TEBRIKLER..

  • kemal10 Temmuz 2020 16:36

    Bu işe en çok turizmciler üzülmüştür.İstanbula gelen turist sayısı en az yarıya düşer artık

  • Vb10 Temmuz 2020 17:18

    Sen neyin hesabındasın.... Keyfi bilir, gelmesin

  • Bika10 Temmuz 2020 17:02

    İstanbul'a gelen Hıristiyan turistler için adeta Kâbe Ayasofya.

  • Mustafa kalfa10 Temmuz 2020 16:31

    Bu gerginlik bittiyse, halk olarak sırada ki gerginliği bekliyoruz?😂😂

  • Bika10 Temmuz 2020 16:42

    Saint Antoine'nin camii yapılması sıradadır!

  • yücel10 Temmuz 2020 16:31

    ayasofya ne olacak şimdi biri bana türkçe açıklamasını anlatsın

  • Abdurrahman10 Temmuz 2020 16:56

    Ayasofya cami olarak ibadete açılacak. Aynı zamanda turistler için ziyaret serbest olacak.

  • Kanserden betersiniz10 Temmuz 2020 16:24

    Biz Ayasofyayı açarız sizde Öyle mal mal bakarsınız

  • Bir yorum10 Temmuz 2020 17:24

    Kör Hasan chp yönetince  İstanbul da İzmir de hep   pislik ve rezalet oluyor. 

  • Vb10 Temmuz 2020 17:20

    Adı Hasan, kafası Hans , Selimiye, Sultanahmet, Süleymaniye ne .... Onların avukatlığı sana mı kaldı

  • Hasan10 Temmuz 2020 16:47

    Hristiyan yapmış Cami yaptık diye övinmeyelim. İstanbulu aldık sonra içine ettik diye övinebiliriz ama . Biz daha güzelini daha özelini yapalım sonra yaptığımızı konuşalım.

  • Reyyan10 Temmuz 2020 16:22

    Hayırlı olsun Allah yapılan duaları kabul etsin ülkemizi milletimizi korusun amin

  • ekonomist/stratejist10 Temmuz 2020 16:20

    Cami olmasında engel kalktı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cami olacak Ayasofya..Bağımsızlığımız bir kez daha kutlu olsun.

  • bu dünyadan biri10 Temmuz 2020 16:42

    Bağımsız değil miydik şimdiye dek? 

  • Hakan uz10 Temmuz 2020 16:19

    Hadi bakalım hayırlısı olsun buyrun bınu bahane eden borsa simsarları bu bahanede bitti şimdi neyi bahane ediceksiniz açıkcılar

  • bu dünyadan biri10 Temmuz 2020 16:17

    chp ve iyi parti ibadete açılsın dediler. akp bunu yaparsa bedelini kendi öder. dindar ruslar turizm için gelmezler. yunanlılar ve rumlar diğer hristiyanları kışkırtır. turizm ve dış ticaret olumsuz etkilenirse bedelini akp öder. önlenemeyen işsizlik ve hayat pahalılığı akp ye seçimde çok oy kaybettirir. tayyip erdoğan bunu hesaba katmak zorunda kalacaktır. 

  • Mucise Reis ;)10 Temmuz 2020 16:14

    hacca gidemeyen, ayasofyaya gitdecek. 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU10 Temmuz 2020 17:00

    Yuh sana hemi.Şu senin yaptığın belkide eğer ki islam dini ne inanıyor isen dinden bile çıkartabilir.

  • Oylar oylar10 Temmuz 2020 16:13

    tek eksiğimiz ayasofya nin cami olması idi o da oldu cok şükür!!! ;(

  • H-D10 Temmuz 2020 16:10

    Show başlasın