E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDanimarka’da seçimin kazananı belirsiz---

Danimarka’da seçimin kazananı belirsiz

Danimarka’da seçimin kazananı belirsiz
02 Kasım 2022 - 01:19 borsagundem.com

Danimarka’da sandık çıkış anketlerine göre seçimin kazananı henüz belli değil.

Parlamento seçimlerinin yapıldığı Danimarka’da sandık çıkış anketleri seçimin net bir kazananı olmadığını gösteriyor.

TV2'nin yayınladığı seçim çıkış anketlerine göre, mevcut Başbakan Mette Frederiksen’in Sosyal Demokratlar Partisi, yüzde 25 oy oranı ile seçimlerdeki en yüksek oyu aldı.

Ancak 14 partinin yarıştığı seçimlerde sonuçlar, merkez sol ve sağ partilerin, 179 sandalyeli parlamentoda hükümet kurmak için gereken 90 sandalyeye sahip olmadığını gösterdi.

Moderaterne Partisi liderliği sürdürebilir

Başbakan Frederiksen'in, eski Başbakan Lars Lokke Rasmussen'in yeni kurduğu ve çıkış anketlerine göre oyların yaklaşık yüzde 9’unu alan Moderaterne Partisi’nin desteğini alması durumunda liderliğini koruyabileceği belirtiliyor. 

Danimarka Radyosu (DR) tarafından yayınlanan çıkış anketlerinde ise Sosyal Demokratlar oyların yüzde 23,1’i ile 42 sandalye alırken, Liberal Parti yüzde 13,5 oyla 24 sandalye kazandı.

Haziran 2019'da göreve gelen Başbakan Frederiksen liderliğindeki azınlık Sosyal Demokrat hükümeti, salgında toplumu virüsün mutasyonundan korumak için milyonlarca sağlıklı vizonun öldürülmesi emrini verdiği gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olmuştu.

Ayrıca hükümetin merkez sol müttefiklerinden Sosyal Liberal Parti'nin, Frederiksen'in erken seçim çağrısı sözü vermemesi durumunda güven oylaması tehdidinde bulunması üzerine Danimarka’da erken seçim süreci hızlanmıştı.

Parlamentodaki parçalı yapı nedeniyle uzun yıllardır hiçbir partinin çoğunluğu elde edemiyordu. Bu da Danimarka’nın azınlık hükümetlerince yönetilmesini ve partiler arası uzlaşıyı zorunlu kılıyordu.

Başbakan Frederiksen de sol partilerin desteğiyle bir azınlık hükümetini yönetiyordu. 

Danimarka Türkiye ile inşaat alanında küresel iş birliğini artırmak istiyor

 

ABD Danimarka'da asker konuşlandırabilecek

 

Danimarka yabancı işçi arıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)