E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDamat yeniden sahnede---

Damat yeniden sahnede

Damat yeniden sahnede
30 Mayıs 2016 - 12:30 borsagundem.com

Taç Tarım, Plaspak ve AVHOL’den sonra ‘Damat’ Halil Korkmaz’ın ismi Senkron Güvenlik hisseleriyle anılıyor

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

Ağırlıklı olarak manipülatif işlem yapan oyuncular, borsada azalan yatırımcı sayısı nedeniyle artık toplu hisse pazarlama yöntemini seçiyor. Bir hisseyi düşük fiyattan toplayıp önce fiyatını hızla yukarı çekip sonra daha da yükselecek havası oluşturarak parası olan kişilere toplu alımlar yaptırıyorlar. Alım yaptıran kişilere de yüksek miktarda komisyon ödendiği iddia ediliyor. 

Patron hisseleri pazarlanırken de artık hemen hemen aynı taktik uygulanıyor. Yüksek fiyattan birilerine yüklü miktarda alım yaptırdıktan sonra hisse düşüşe geçiyor. Hisseyi alan kişi zarar ettiği için satamıyor, tahtayı yapan kişiler de ellerinde kalan hisseleri düşük fiyatlardan piyasaya pazarlıyor.

İSMİ SENKRON GÜVENLİK İLE ANILIYOR

Hakkında çok sayıda suç duyurusu bulunan ve manipülasyon suçundan yargılanmaya devam eden Yusuf Teker’in eniştesi Mehmet Halil Korkmaz’ın da Adana’da bu tarz işlemleri yapan isimler arasında olduğu iddia ediliyor. Son günlerde Murat Buran’nın (Takara) işlem yaptığı hisse olarak gösterilen Senkron Güvenlik’te Halil Korkmaz’ın çevresindeki isimlere yüklü miktarda hisse aldırdığı ileri sürülüyor.  Bahadır Karlıdağ’ın borsaya taşıdığı Senkron Güvenlik hisseleri 6 liradan 2 lira sınırına kadar geriledikten sonra ortak satışı öncesi hızlı bir yükseliş kaydetmişti. Ardından da aynı gün içerisinde yüklü miktarda ortak satışı gerçekleşmişti. Bu işlemlerde Deniz Yatırım üzerinden yapılan alımlara dikkat çekiliyor.

2014 YILINDA LİSANSI İPTAL EDİLMİŞTİ

Bu arada Halil Korkmaz’ın ismi Taç Tarım, Plaspak (borsadan atıldı) ve Avrupa Yatırım Holding (AVHOL) ile anılıyor. 

Öte yandan, 2002 yılında Link Bilgisayar hisselerinde işlem yasağı getirilen Mehmet Halil Korkmaz’ın, 2014 yılında yaptığı usulsüz işlemler nedeniyle SPK tarafından lisansı 2 yıl süreyle iptal edildi. Halil Korkmaz’ın lisans iptali süresi geçtiğimiz ay doldu. SPK, o tarihte ayrıca Halil Korkmaz hakkında savcılığı suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu listesinde Yusuf Teker’in de ismi bulunuyor.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 33,30
En Yüksek: 34,00
En Düşük: 33,62
Değişim 0,00 %
FK: 0,00
PD / DD: 4,82
İşlem Hacmi 3.610.562
Toplam Adet: 101.374
Ağırlıklı Ort.: 33,68
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)