E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDalgalı piyasalarda yatırımcılar ne yapmalı?---

Dalgalı piyasalarda yatırımcılar ne yapmalı?

Dalgalı piyasalarda yatırımcılar ne yapmalı?
23 Mart 2021 - 15:58 borsagundem.com

Son günlerde piyasalarda yaşanan hareketlenme küçük yatırımcının endişelerini artırdı. Peki, yatırımcılar dalgalı piyasalarda ne yapmalı, kararlarını nasıl almalı?

Hafta başından itibaren piyasalarda dalgalanmalar yaşanıyor. Küçük yatırımcılar da bu dönemde zarar etmemeye çalışıyor. Peki, böyle dönemlerde yatırımcılar ne yapmalı?

Ekonomist Yücel Tonguç Erbaş, yatırımcılara şu önerileri verdi:

"Fiyatların belli bir noktada yataylaşmasını, sonra da gelecek açıklamalara göre yukarıya doğru bazı hareketler olduğunda eğer bir sat-ala dönmek istiyorsa, bir kar marjı yakalamak istiyorsa değerlendirmesi gerek."

"Panikle hareket etmek yanlış"

Yatırımların vadeleri de önemli. Ekonomist Erbaş, kademeli alışlar ve satışlar yapılabileceğini söyleyerek, şunları anlattı:

"Aslında bundan 2-3 ay sonra veya yıl sonuna doğru nasıl bir fiyatlama olacağını düşünerek, bugünkü fiyatları kendini ona ayarlayarak, kademeli alışlar-satışlar yapabilir. Ne kadar orta vadeli düşünülürse yatırımda ben o kadar çok başarılı olunduğunu düşünüyorum."

Uzmanlar, fiyat hareketlerinin hızlı olduğu dönemlerde panikle hareket etmenin yanlış olduğunu vurguluyor. 


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)