E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Dalgalı kur rejiminden vazgeçilmeyecek'---

'Dalgalı kur rejiminden vazgeçilmeyecek'

'Dalgalı kur rejiminden vazgeçilmeyecek'
29 Mart 2021 - 15:38 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, yumuşak ya da sert hiçbir şekilde sermaye kontrolünün gündemde olmadığını belirterek, dalgalı kur rejiminden taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı ekonomi politikalarından sorumlu başdanışmanı Cemil Ertem, Merkez Bankası'nın dalgalı kur rejiminden kesinlikle taviz verilmeyeceğini, hiçbir şekilde de sermaye kontrolünün gündemde olmadığını söyledi.

Ertem, Reuters haberine göre, sermaye kontrolü gibi iddiaların “hayal ürünü” olduğunu ifade ederek, “Merkez Bankası dalgalı kur rejimi uyguluyor ve bundan kesinlikle taviz verilmeyecek. (TCMB Başkanı) Kavcıoğlu da aynı şekilde düşünüyor. Dolayısıyla kambiyo rejiminden hiçbir şekilde taviz verilmeyecek. Yumuşak ya da sert hiçbir şekilde sermaye kontrolü gibi bir gündem yok” dedi.

TÜRKİYE YATIRIMCILARIN GÜVENEBİLECEĞİ BİR ÜLKE

Ertem Türkiye’nin yabancı yatırımcıların “her türlü düzenlemede güvenebileceği” ülkelerden olduğunu belirtti. 

Bugüne kadar ki uygulamalar da bunu gösteriyor. Türkiye, mali disiplin, tam açık piyasa ekonomisi ve dalgalı kur rejimine dayalı üç ayaktan oluşan bir çerçevede hareket ediyor ve bundan vazgeçilmeyecektir.

TCMB başkanlığından Naci Ağbal’ın aniden alınmasının ardından geçen hafta yabancı yatırımcılar Türk varlıklarından çıkış yaparken TL yüzde 10’a yakın değer kaybetti. Yeni TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ani bir faiz indiriminin gündemde olmadığını belirtti.

Ertem, bu ay açıklanan ekonomik reform programı ile kamu borcunun gayrı safi yurt içi hasılaya oranının daha aşağı çekilmesinin de mümkün olduğunu ifade etti.

Son 5 yılda hiç kaybettirmeyen 38 hisse

İşte son 1 haftaya damgasını vuran 40 hisse

TL’de rüzgâr yön değiştirdi

'Hemen faiz indirilecek' önyargısı doğru değil!

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.