E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDalgalı dönemde borsa yatırımcılarına önemli uyarı!---

Dalgalı dönemde borsa yatırımcılarına önemli uyarı!

Dalgalı dönemde borsa yatırımcılarına önemli uyarı!
05 Ağustos 2020 - 08:34 borsagundem.com

Dün dış borsalardan negatif ayrılan Borsa İstanbul’da dalga boyu büyüdü, primli hisselerde riskin daha yüksek olduğu bir kez daha ortaya çıktı!

BORSAGUNDEM.COM

Uluslararası borsalarda iyimser beklentiler devam ediyor. Altın fiyatları, düşen dolar ve tahvil getirilerinin güvenli limanların cazibesini artırmasıyla rekor seviyeye ulaştı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı tahvil getirilerinin dip seviyeleri görmesiyle 2,030.72 dolara çıkarak rekor seviyeye yükseldi.

Avrupa ve ABD borsaları artı kapanırken Asya borsaları salgın nedeniyle artan maliyetler ve belirsizliğin etkisiyle geriledi.

Hisse senedi gibi riskli varlıklar merkez bankalarının ve hükümetlerin canlandırma önlemleriyle geçtiğimiz aylarda yükselse de güvenli liman altın da küresel sağlık krizinin uzun dönemli etkilerine dair artan belirsizliğin bir işareti olarak yükselmeye devam etti.

Dün Londra swap piyasasında TL faizlerinin yüzde 1000’in üzerine çıkması borsada panik satışlarına neden oldu. Bir ara yüzde 5’in üzerinde değer kaybına sahne olan BİST 100 Endeksi, kapanışa doğru dünya borsalarındaki yukarı yönlü seyrin etkisiyle kayıpların önemli bir kısmını geri aldı.

DALGA BOYU ARTTI PRİMLİ HİSSELERE DİKKAT!

Dün güne pozitif başlayarak 1.143 puana kadar yükselen endeks kapanışa doğru 1.64 puana kadar geriledi. Bu da piyasadaki dalga boyunun giderek açıldığının en önemli göstergesi olarak yorumlanıyor. Özellikle de fiyatı çok şişmiş primli hisselerin sert düşüşüne dikkat çekilerek yatırımcıların dikkatli olmaları öneriliyor. Özellikle bu dönemlerde kredili işlemlerin zararın daha da büyümesinde etkili olacağının altı çiziliyor. Yatırımcıların defter değerinin altında işlem gören beklentisi olan lokomotif hisselerde pozisyon almaları halinde orta ve uzun vadede hedeflerine ulaşacakları vurgulanıyor. Primli, defter değerinin çok üzerinde fiyatlardan el değiştiren hisselerin, defter değerinin çok üzerinde fiyatlardan el değiştiren hisselerin özellikle dalga boyunun arttığı bir dönemde büyük hasarlar açacağına işaret ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FAKİR Bİ HALK06 Ağustos 2020 18:48

    VAY ANAM VAY ALTIN 485 İ GÖRDÜ DOLAR 7.30 SEVİYELERDE BORSA ÇÖKTÜ ARTIK DEGİŞME ZAMANI GELDİ

  • Remzi tatlı06 Ağustos 2020 15:47

    Yorumlara bakıyorum millet yok borsa bilmez sen söyle olur yok böyle olur bu isde bilen de batıyor ne alakası var burada devlet ekonomi yöneten yani paraya yön veren önemli sen ekonemiyi bilmiyorsun ki bu millet bu halde refleks yok bizde hemen karşı yapicak hamle yok bırakın bu bilen biri gelsin ezdirmeyin milleti

  • Mustafa ataseven 05 Ağustos 2020 22:40

    Borsada egtim olmadan olmaz özellikle al sat yapcaksanız piyasayı etkılıyen dinamiklerı bilmelisiniz stop loss kullanmalısınız mutlak alım stratejinize uygun olacak sekilde ve parcalı toplamalısınız tek hisse tek kademe kumar dan farksız olur borsada

  • R.Demir05 Ağustos 2020 14:26

    Borsa Demek Sabır demek Ve dogru hisse Doğru analiz gerekir Yeni kucuk yatirimci kupon yapar gibi Borsa da Al Sat yaparsa böyle çarpılır Akıllı Alsat yapan lar 15 dakka gec kullanici değil onlarda kazananlar Not Borsa hakkında bilgin yoksa girme küçük yatırımcı önce öğren sonra gir yoksa Ağlar Ağlar durur Sun

  • Ahmet05 Ağustos 2020 14:13

    Durmak yok yola devam bata çıka düzelir inşallah

  • kenan05 Ağustos 2020 14:03

    külliyen zarar açıklamış hisseleri hergün yukarı taşıdılar

  • Erol Aydın 05 Ağustos 2020 12:09

    Vatandaş parasını TL olarak borsada değerlendirmek istiyor ama hangi hisseye girse düşüyor. Borsada bazı spekülasyon yapanlar temizlenmese yerli yatırımcı girmez.Yabancı gelir toplar gider

  • Murat korkmaz05 Ağustos 2020 09:49

    3 yıldır ayrıştık dünya düşerken küresel olduk çıkışta yabancı çıkışı söyler güçlü hisseler dolar altın karışında eridi endeks alınıp satıldığı içindir çıktı değerli hisseler zararına ortak eti kar edenin karını 3 yıldır görmedim sipek hisseler zaten düşerkende çıkıyor oyun büyük olan kara gün dostu yatırımcıya oldu

  • Haha05 Ağustos 2020 09:29

    Bende bi uyari yapayim bunlar gitmedikce ulke duzelmez

  • FİNANSŞÖR05 Ağustos 2020 12:02

    bunlar gider ise  kökten sebest piyasa ekonomisi çöker ve borsa da çöker endks 2,500-3.000 lur

  • Petkim05 Ağustos 2020 09:09

    Bu petkim şirketini borsadan atin siktirsin gitsin onlar yakında mahkemelik olcam 10 yildr anamızı belledi

  • Mucise Reis ;)05 Ağustos 2020 08:57

    ne olacaktı ? yok ki bizde bir booing üreten, google gibi iş yapan, tesla gibi uzaya çıkan :D ..KİŞİSEL DÜŞÜNCEM, ne olursa olsun, ülkemizde dünkü gibi bir düşüş mantıklı değil. Aynı şişman parmak olayı. Robotların x yerden hisse satışı yapması, ama satarken y yerden varant alması.... X BANKA DÜŞÜŞE varanttan düşüş oynaması... yada TL/USD kaldıraç piyayasını anlık kullanması ama tahvillerden çıkıp, faizleri yükseltmesi. Büyük düşün ben örnek olsun diye yazdım....Benim kişisel düşüncem bu. ülkemizde malesef bu olarlar karşısında tedbir alana kadar, olan olur biten bitiyor. Borsa güvenliği varmı ? borsamız güven demi ? yabancı bunu sorgulamaya başladı. En ufak hamlelerde, yatırımcılar panik ve korku içine düşebiliyor.  Yabancı borsaya girmeden, karşılıksız basılan TL kredilerin, paranın yakıldığı dolaşımdan çıktığı yer olacak borsalarımız. millet anladığında, döviz+altın alacak. O zaman denklemde TL merkez basım durmak zorunda olacak. Gerçek çıkış yolu, bol TL değil.

  • Yerli & milli06 Ağustos 2020 06:39

    Vardı uçak fabrikamızda vardı, otomobil fabrikamızda vardı, silah mühimmat fabrikamızda vardı. Otomobili benzini yok diye kapattık. Silah ve mühimmat sanırım sütlücedeyi ( içindekilerle birlikte havaya uçurdular) yurtiçi yurtdışı satış yapıyordu filistin e gizli mühimmat gönderiyordu. Uçak fabrikası 1 değil 4 kez kuruldu. Dönemin en modern fabrikaları kuruldu. Hani istikbal göklerdeydi. Şapka kanunun arkasında durdukları kadar uçak sanayisinin arkasında durmadılar.

  • Bika05 Ağustos 2020 08:55

    Yeni gelen 400 bin yatırımcı sığ hisselerde kaybederek deneyim kazanmaya başlayacaklar, her zaman kazanılmaz kaybetmekte var borsada.

  • Er05 Ağustos 2020 08:54

    Negayif ayrisiriz tabiki de ,kiskaniyorlar ya bizi altin 450 ,dolar 7

  • Tabiya05 Ağustos 2020 08:43

    Bu millete mustahak

  • Mustafa akıl 05 Ağustos 2020 18:01

    Ne yapacağımızı şaşırdık ne diyeceğimi bilemiyorum sadece yazıklar olsun bizi bu hale düşürenler