E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDaha sıkı para politikaları gündeme gelebilir---

Daha sıkı para politikaları gündeme gelebilir

Daha sıkı para politikaları gündeme gelebilir
01 Ekim 2021 - 09:09 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Yaşanan enerji krizi ve enerji fiyatlarındaki yükseliş eğilimi piyasaların gündemdeki yerini ve önemini korumaya devam ediyor. Artış kaydeden enerji maliyetleri enflasyon kaynaklı riskleri ve ilerleyen süreçte merkez bankalarının daha sıkı bir para politikası izleyeceğine dair endişeleri ön planda tutuyor. Bugün küresel çapta imalat PMI rakamları, ABD’de kişisel harcama verisi ile Euro Bölgesi’nde açıklanacak TÜFE piyasaların yakın takibinde yer alacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Yüksek 

15:30 Kişisel Tüketim Harcamaları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında dün gün içi kazançların korunamadığı ve satış baskısının artış kaydettiği izlendi. Gündemdeki mevcut endişeler risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Yurt dışına kıyasla pozitif ayrışan BIST-100 Endeksi ise dün günü %1,04’lük yükselişle 1.406,39 puandan tamamladı. ABD borsaları günü akşam saatlerinde etkili olan satışlarla %1’leri bulan düşüşle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Çin borsaları tatil nedeniyle işlem görmezken, Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,88 – 8,89 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,89’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün oldukça dalgalı bir seyir izleyen BIST 100, öğleden sonra gelen güçlü alımlarla günü yükselişle kapattı. Bankalardaki pozitif havanın yanında pay vadeli sözleşmelerde eylül ayı sözleşmelerindeki vade sonu işlemlerinin de bu yükselişte etkili olduğunu düşünüyoruz. Bugün endekste 1.386 takip ettiğimiz ilk destek olacak. Buranın altında ise son günlerin dip seviyesi olan 1.376 kritik olacaktır. Hafta kapanışının bu seviyenin altında olması teknik baskının şiddetlenmesine neden olacaktır. Yukarda ise önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere 1.425 geçilemediği sürece yükselişlere karşı temkinli yaklaşmanın faydalı olacağı görüşümüzü koruyoruz. 1.425 öncesinde ise gün içinde olası tepkilerde 1.410 ara direnç seviyesi olarak izlenebilir.

Günün önemli şirket haberleri 01/10/2021

Kent Gıda ve Doğan Holding sorusu

Yabancıların favori hisseleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)