E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDaha ölümcül varyant yolda---

Daha ölümcül varyant yolda

Daha ölümcül varyant yolda
02 Mayıs 2022 - 09:30 borsagundem.com

Microsoft'un kurucu ortağı ve dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan ve korona virüsü salgını ile ilgili açıklamalarıyla gündem yaratan Bill Gates, "yüzde 5ten fazla" diyerek endişe verici bir uyarıda bulundu.


2015 yılında yaptığı konuşmada dünya üzerinde bir salgın hastalık olabileceğinin sinyalini veren ve Kovid-19’u yıllar önce öngördüğü için gündem olan Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, İngiliz medyasına konuşarak corona virüsü salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times’a konuşan Gates, şu ana kadar dünya çapında 6.2 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ile ilgili yorumlarda bulunarak salgının çok daha öldürücü bir hale gelebileceğini dile getirdi.

'Daha ölümcül varyant oluşabilir'

Daha önce salgının Aralık 2021’de daha kötü bir hale geleceğini bilen ve Omikron varyantıyla bunu da doğru tahmin eden Gates, “Çok daha bulaşıcı ve ölümcül bir varyant oluşabilir. Bu da dünya daha pandeminin en kötü haliyle karşılaşmamış demek oluyor” dedi.

Gates, “Endişe yaratmak istemiyorum ama salgının daha bulaşıcı ve daha da ölümcül bir corona virüsü varyantı yaratması ihtimali yüzde 5’in çok üstünde. Yani daha en kötüsünü görmedik” dedi.

“Sonraki pandemiyi nasıl engelleriz” isimli bir kitap yayınlayan Gates, epidemiyoloji alanında uzmanlaşmış kişilerle bilgisayar modelleyenlerle bir ekip oluşturularak gelecekteki küresel sağlık tehditlerine karşı çalışılması gerektiğini söyledi.

İngiltere karıştı: Bill Gates, aşı , kısırlık ve çete...

 

Bill Gates'ten Türkiye ziyareti

 

Gates ve Buffett'tan milyar dolarlık yatırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • S.Işık02 Mayıs 2022 23:19

    Virüsü kendi üretince olabilecekleri tahmin ediyor oluyor tabi.

  • Kaçan Grup02 Mayıs 2022 19:29

    akıllı ve ahlaklı ve süper zengin adam, sözlerini dikkate alın

  • Mehmet02 Mayıs 2022 19:00

    Nereden biliyor acebağa. .?

  • Sarri02 Mayıs 2022 16:53

    Mikecem bu itneyi, yeter yaaaa

  • baran02 Mayıs 2022 14:18

    Sonradan ben söylemiştim demek için  kendi pisliklerine mazeret hazır!  Yapamayacakları şeyleri bile en azından gücümüz buna da yeter diye ima ediyor.   Soros ile aynı kaba eden bu zevat!  Bütün mesele insanların idrakini iradesini kırıp robot haline getirmek!  O kadar da değil Bli gel bili bili!

  • Şüphe yok02 Mayıs 2022 14:02

    Şimdi inandım. Nereden biliyor bu adam bunları. Müneccim mi? Virüsleri bu adam virologlarına laboratuvarda ürettiriyor. Sonra bulaştırıyor. Bu virüslerden bir çıkarı var elbet. ne acep

  • baran02 Mayıs 2022 15:48

    Bunun ya da diğerlerinin kendine ait bir iradesi olduğunu mu sanıyorsun?  Çıkar meselesi falan değil.  Bütün mesele insanların iradesini ipotek altına almak!  Bir nevi İlahlık iddiası!  Önce ulus devlet sonra din kavramını yok etmek manasız kılma gayretleri!  O da kendine verilen bölümü oynuyor.  Mutlak gerçek ölümdür.  İnsanlığa hizmet etmek ile kahretmek arasında kalmak çok berbat bir durum!  Velev ki kendine biçilen rolün dışına çıkmaya kalkmış olsun bir irade ve gayret göstermek amacı ile:  işte bunu yaparsa kalemini kırarlar!  bu kadar da basit.  

  • bilader02 Mayıs 2022 13:22

    bundan korkan bunun gibi olsun, hatta dolarlari ile beraber.

  • Vitor pereira 02 Mayıs 2022 11:36

    Bu abimiz diyorsa vardır bir bildiği

  • azmi02 Mayıs 2022 11:35

    Virüsleri bunlar mı icad edip ortalığa salıyor

  • Aslan02 Mayıs 2022 11:28

    Tebrik ederim. Dünya salgın hastalıkları onursal başkanı Gates yine 2-3 yıl sonra gündeme girecek konuları şimdiden söylüyor. Buna göre tedbirleri almayan Liderler yine hazırlıksız yakalandık diyecektir. Olan yine İnsanlığa olacaktır. Şimdiden üretim şimdiden üretim şimdiden üretim.

  • 🤔02 Mayıs 2022 10:50

    Bu adam yazılımcı değil mi bu konuları özelliklemi araştırıyor.İlgi alanı bu mu oldu.Bu alanda uzmanlardan önce açıklama yapıyor demek var bir bildiği

  • Pala02 Mayıs 2022 10:32

    Bizim kara cahiller" büyücü bu, taslayip oldurelim" diyorlar, bu saf kalplim de olmesinler diye bilim adamlarını, yazilimcilari toplayıp kitap yazdırıyor

  • kul02 Mayıs 2022 13:43

    yani sormazlar mı bu adar virolog mu, hekim mi ne... bu adamın durumu daha çok şudur: parası olan konuşuyorsa adalet, bilim ve akıl susar

  • baran02 Mayıs 2022 11:42

    Saç baş yolduracak kadar cahil olduğunu söyleyen oldu mu sana?  Hayır diyorsan aynaya bak ta gör!   

  • Mustafa02 Mayıs 2022 09:36

    Lan bi sus yeter