E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDaha hızlı faiz artırımları gelebilir---

Daha hızlı faiz artırımları gelebilir

Daha hızlı faiz artırımları gelebilir
13 Haziran 2022 - 08:39 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Geçen haftanın yıldızı ECB’ydi. ECB Haziran sonunda QE'yi sonlandırmayı ve Temmuz toplantısıyla politika faizlerini 25 baz puan artırmayı ve enflasyon yüksek kalmaya devam edip ( petrol kaynaklı) orta vadeli enflasyon görünümü de bozulmaya devam ederse " Eylül ayında 50 baz puanlık artış için kapıyı da açtı .

Enflasyonist baskılar yukarı revize edilirken, tahmin ufkunun sonunda GSYİH seviyesinin önceki tahminlerden açıkça daha düşük olduğu göz önüne alındığında, ECB'nin enflasyona bakışının Mart ayından bu yana önemli ölçüde değiştiği sonucuna varabiliriz. ECB şimdi fiyatların geniş ölçüde arttığını görüyor ve enflasyonist baskıların öncekinden önemli ölçüde daha uzun sürmesini bekliyor Şahin bir mesaj, hem genişlemiş hem de yoğunlaştırılmış enflasyon baskıları nedeniyle 2024'te çekirdek enflasyonu %2 hedefinin üzerinde %2,3 olarak gören, GSYİH büyümesinin ise 2'nin üzerinde kalmasını bekleyen ECB ekonomistleri tarafından da desteklendi.

Peki bundan sonra beklentiler nasıl oluştu? Temmuz'da 25 baz puan, Eylül'de 50 baz puan ve sonraki toplantıların her birinde 25 baz puan artırması şeklinde. Bizim beklentimiz ise Temmuz 25, Eylül 50 , Ekim 50 ve Aralık 50 yönünde. Bu hafta da İngiltere'de, İngiltere Merkez Bankası'nın faizini 25 baz puan daha artırarak %1,25'e çıkarması ve önümüzdeki aylarda para politikasında bir miktar daha sıkılaştırmanın hala uygun olabileceğini tekrarlaması beklenirken,

FED toplantısında da 50 baz puanlık bir artış daha görmeyi ve Temmuz ayında en az bir 50 baz puanlık faiz artırımının daha muhtemel olduğuna işaret etmesini bekliyoruz.

Japonya Merkez Bankasının ise zayıf yen'i bir sorun olarak görmediklerini açıkça belirtmesinin verdiği rahatlıkla, Cuma günü destekleyici duruşunda herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. ABD'de, Mayıs perakende satışlar, Euro bölgesinde, ZEW beklentileri, nihai Mayıs HICP rakamları, çekirdek enflasyon verileri, Çin'de kredi büyümesi, üretim ve perakende satışlar için verileri alıyoruz.

Petrolde ABD enflasyonu ve Çin etkisi

 

Günün önemli şirket haberleri 13/06/2022

 

Kripto piyasalara bir darbe daha

 

ABD doları, 20 yıldır ilk kez 135 yen seviyesini gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)