E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDağlık Karabağ'da ateşkes için Türkiye’den iki kritik açıklama ---

Dağlık Karabağ'da ateşkes için Türkiye’den iki kritik açıklama

Dağlık Karabağ'da ateşkes için Türkiye’den iki kritik açıklama
02 Ekim 2020 - 15:25 borsagundem.com

Azerbaycan ile Ermenistan arasında sıcak temas sürerken, Türkiye’den de kritik açıklamalar geldi. Akar, ateşkes çağrıları için “İnandırıcı değil” dedi. Çavuşoğlu da ateşkes ilanı için Ermenistan’ın işgale son vermesi gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın ateşkes ilan edebilmesi için Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Uluslararası toplum bir şey yapmak istiyorsa Ermenistan'ı derhal Azerbaycan topraklarından çeksin." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Roma’da İtalyan mevkidaşı Luigi Di Maio ile ortak basın toplantısı düzenledi. Önemli mesajlar veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun sözlerinin satır başları şöyle:

"Azerbaycan ve Ermenistan meselesinde biz bu sorunun barışçıl yollarla ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesini istiyoruz. Azerbaycan'ın kendi topraklarını almak için gerekli gücü var. Ateşkes için Ermenistan'ın işgal ettiği bu topraklardan çekilmesi lazım. Azerbaycan bizden talepte bulunursa kim ne derse desin gerekli desteği vermekten çekinmeyiz."

AKAR: İNANDIRICI DEĞİL

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yıllardır Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ'daki haklı davasına çözüm sunmayanların ateşkes çağrıları, samimi olmadığı gibi inandırıcı da değil. Can kardeşlerimizin haklı davasında, öz topraklarını geri kazanma mücadelesinde sonuna kadar yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi.

Merkel'den Türkiye açıklaması

Türkiye'den AB zirvesindeki kararlara tepki

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Ekim 2020 17:54

    Azerbeycan kayıp ettiği dağlık karabağ alana kadar saldırılara devam etmeli yoksa bu fırtası ve ortama bir daha bulamaz.

  • acacu02 Ekim 2020 17:26

    Şu işleri hiçbir zaman öğrenemiyoruz. Biraz batılı emperyallerden taktik öğrenin. Bu kadar kesin konuşmak yerine, yaparız, ederiz, görüşelim, dur bi bakalım, gelecek ay bir toplantı daha yapalım diye oyalayın, o sırada Azerbaycan ordusu da ilerlesin geri alsın Karabağ'ı. İş bitsin oldu bittiye getirelim. Bize hep öyle yapmıyorlar mı?

  • Okie Dokie02 Ekim 2020 16:00

    Temizlik maske mesafe diyoruz. Temam diyoruz.

  • Klasik Müzik02 Ekim 2020 15:41

    Kabul edilemez demişizdir okumama gerek yok.

  • İkile02 Ekim 2020 19:34

    Ne oldu la haydar savaştanmı korktun zırtapoz senin gibi milliler ancak burda yazar savaşda tünel arar.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Ekim 2020 17:55

    haydi be ordan fetöcü.ne yapacağız savaş mı ilan edecektik.