E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDağda kaybolan öğrencilerden iyi haber---

Dağda kaybolan öğrencilerden iyi haber

Dağda kaybolan öğrencilerden iyi haber
28 Ekim 2014 - 23:01 borsagundem.com

Çınarcık Erikli Yaylası'ndaki dağ yürüyüşü dönüşünde kaybolan 52 öğrenci kurtarıldı. Öğrenciler İstanbul'a döndü

İstanbul'dan iki otobüsle gelen Bostancı Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesinden 52 öğrenci ve 3 öğretmen, Teşvikiye beldesi yakınındaki Erikli Yaylası'na çıktı.
      
Yaylada otobüslerden inen grup, doğa yürüyüşüne başladı. Araçlardan epeyce uzaklaşıp şelaleye doğru ilerleyen öğrenci ve öğretmenler, yağmurun yağmaya başlaması ve havanın kararması nedeniyle yollarını kaybettiklerini fark edince telefonla jandarmadan yardım istedi.
      
Jandarma ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, konumlarını tespit ettikleri gruba bir süre sonra arazi araçlarıyla ulaştı ve onların otobüslerine kadar yürümesine yardımcı oldu.

Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan, öğrencilerin yanında olduğunu ve Balıkhane mevkisine doğru yürüdüklerini söyledi.
      
Onlarla bir süre sonra belde meydanına geleceklerini belirten Meydan, "Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin sağlık durumları gayet iyi. Herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.



Ekipler öğrenci ve öğretmenlerden oluşan grubu, dere üzerine çekilen bir halatla karşı kıyıya geçirdi.

Öğrenciler 02.30 sularında Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Burada yemek ikram edilen öğrenciler, daha sonra İstanbul'a hareket etti.   

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)