E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDabık’ın ikmal yolu kesildi---

Dabık’ın ikmal yolu kesildi

Dabık’ın ikmal yolu kesildi
09 Ekim 2016 - 10:51 borsagundem.com

TSK desteğinde DEAŞ’ın Suriye’nin kuzeyinde kontrolünde kalan son büyük yerleşimlerden olan El Bab’a ilerlemeye çalışan ÖSO, kritik öneme sahip Dabık’ta önemli bir kazanım sağladı. ÖSO, Dabık ile El Bab arasındaki Aktarin köyünü alarak bağlantıyı kesti

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunun 46’ncı gününde DEAŞ’ın kontrolünde olan Dabık ve El Bab yerleşimleri arasındaki bağlantıyı kesme açısından kritik öneme sahip Aktarin’i ele geçirerek tamamen kontrol altına aldı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin Aktarin’in DEAŞ tarafından geri alındığı iddiaları TSK ve ÖSO tarafından doğrulanmadı. Bir Türk askeri kaynak, ele geçirilen Aktarin’in Dabık’a 7 kilometre uzaklıkta, El Bab yolu üzerinde olduğunu belirterek, önemini şöyle anlattı: “DEAŞ, kutsal mekan olarak gösterdiği Dabık’ın savunması için El Bab’dan destek alıyordu. Dabık ile El Bab arasındaki en stratejik noktalardan birisi Aktarin’di. Burada ciddi DEAŞ yığılması vardı. Aktarin’in alınmasıyla Dabık güneydoğudan çevrilmiş oldu, takviye boğazı kesildi. Dabık, ÖSO’nun elinde bulunan Mare ile Banvurtah arasında bulunuyor. Dabık’ın düşmesinden sonra bu kentin kuzey batısında yer alan DEAŞ hakimiyetindeki içeriye boynuz şeklinde giren alanın ele geçirilmesi daha kolay olacak.”

HAVADAN KARADAN 284 ATIŞ

TSK’dan yapılan bilgilendirmeye göre 82 DEAŞ hedefine, 212 adet Fırtına obüsü, 20 çok namlulu roket atar, 36 havan atışı yapıldı. Türk savaş uçakları da Kafer Khan, Yahmul, Tughali, Muraygil, El Bill, Feyruzyah, Cariz, Tel İşn, Baragidah, Şeyh Rih ve Güzel Mezra’da bulunan 14 hedefe 16 bomba atarak, DEAŞ’a ait değişik amaçlarla kullanılan, mayınla tuzaklanmış toplam 14 binayı imha etti. Koalisyon güçleri uçakları da düzenledikleri hava harekatıyla Aktarin’in güneyinde Tall Unayb ve Tall Jijan’da 2 binayı imha edip, 2 DEAŞ’li teröristi etkisiz hale getirdi. Aktarin’in alınması ve diğer bölgelerde yaşanan çatışmalarda ÖSO 2 kayıp verirken, 9 muhalif yaralandı.

AKTARİN ÖSO’NUN ELİNDE

Reuters haber ajansı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin DEAŞ’ın Aktarin’i geri aldığı, Türkmen Barı köyüne ise baskıyı arttırdığı iddiasıyla ilgili bir haber yayınladı. Hürriyet’in bölgeden ulaştığı Suriye Türkmen Meclisi Dış İlişkiler Temsilcisi Abdurrahman Mustafa, “Cuma sabaha karşı DEAŞ’ın bir sızma girişimi oldu, ancak bu girişim püskürtüldü. Şu anda Aktarin, Türkmen Barı tamamen ÖSO’nun elinde. Ben ismimle çıkıp bunu söylüyorum” dedi. Bir Türk askeri yetkili de Hürriyet’e benzer bilgiyi vererek, “Şu anda kontrol ÖSO’nun elinde. Sorun yok” dedi. Eğur Ergan / Hürriyet

Dabık’ın ikmal yolu kesildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)