E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDEAŞ'in Türkiye'ye roket tehdidi sona erdi---

DEAŞ'in Türkiye'ye roket tehdidi sona erdi

DEAŞ'in Türkiye'ye roket tehdidi sona erdi
17 Ekim 2016 - 11:16 borsagundem.com

Dabık'ta kontrolün sağlanmasıyla terör örgütü DEAŞ'ın Türkiye'ye yönelik roket tehdidi de engellenmiş oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DAEŞ başta  olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdit bertaraf edilerek, hudut  güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta  başlatılan "Fırat Kalkanı Harekatı" sürüyor.

Harekatın 55. gününde muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet  Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Mare'nin doğusunda yer  alan Suran, İhtimalat, Dabık, Tulaylin, Havar En Nahr, Asanbul, Rasm Al Ward,  Salihiye ve Hamidiye'de kontrolü sağladı. Söz konusu yerlerde mayın ve el yapımı  patlayıcı temizleme faaliyetlerine devam ediliyor. Dabık’ta kontrolün  sağlanmasıyla terör örgütü DEAŞ tarafından Katyuşa roketi ile Türkiye'ye yapılan  saldırı tehdidi engellendi, Kilis ile Karkamış arasındaki hudut güvenliği büyük  ölçüde sağlandı.

Terör örgütü DEAŞ'a ait olduğu belirlenen 70 hedefe dün yoğun ateş  yapılarak ÖSO'ya bağlı unsurların ileri harekatı desteklendi. Gün içindeki  çatışmalarda çok sayıda DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi, muhaliflerden 9 kişi  şehit oldu, 24 kişi yaralandı.

Koalisyon güçlerinin Asanbul’da tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik  iki haza harekatında 6 terörist etkisiz hale getirildi, bir savunma mevzisi imha  edildi. 

DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı  madde tespit ve imha timleri tarafından, 2 mayın ve 6 el yapımı patlayıcı (EYP)  kontrollü şekilde imha edilirken harekatın başlangıcından bugüne 31 mayın ve çoğu  tuzaklanmış bin 186 EYP etkisiz hale getirildi.

Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 220  kilometrekare alanda kontrol sağlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)