E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCüneyt Arkın’ı binlerce kişi gözyaşlarıyla uğurladı---

Cüneyt Arkın’ı binlerce kişi gözyaşlarıyla uğurladı

Cüneyt Arkın’ı binlerce kişi gözyaşlarıyla uğurladı
30 Haziran 2022 - 15:57 borsagundem.com

Yeşilcam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii'nde tören düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde usta oyuncu, alkışlar ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kalbinin durması üzerine kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlanıyor.

Cüneyt Arkın’ın cenazesi eşi Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır ve yakınları tarafından Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alındı.

Arkın’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına kondu. Gözyaşlarını tutamayan Murat Arkın babasının tabutunu sevdi.

Arkın’ın cenazesi motosikletli eskortlar eşliğinde Atatürk Kültür Merkezi’ne götürüldü.

Arkın’ın cenazesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tören taburu tarafından alınarak, AKM içindeki sahneye taşındı.

Törene Arkın’ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçılar ile yakınları katıldı. Törende Arkın’ın oynadığı sinemaların kesitlerin yer aldığı bir film gösterildi.

Ediz Hun: "Bedenimden bir parça kopmuş gibi hissediyorum"

AKM’deki törende konuşan ünlü aktör Ediz Hun, “Dünyada birçok aktör çok başarılıydı, çok önemli filmler yaptı, müthiş filmlerdi ama Cüneyt’teki kabiliyet, önsezi ve kabiliyet onlarda yoktu. Ben adeta bedenimden bir parça kopmuş gibi hissediyorum. Olağanüstü bir insandı, emsalsizdi. Tarihin yapraklarında Cüneyt Arkın ismi altın harflerle yazılacaktır Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Usta oyuncu Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı

 

Yılmaz Büyükerşen: "Büyük bir acı içindeyiz"

Çocukluk arkadaşı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen “Bugün hepimiz büyük bir acı içerisindeyiz. Gençlik yıllarımızın, üniversite çağına kadarki yıllarımızı bir arada geçirdiğimiz günler film şeridi gibi geçiyor. Doktorluktan vazgeçerek sinema dünyasına girmiş bir arkadaşımdı. Fahrettin yalnızca iyi bir oyuncu değil, çok yetenekli bir edebiyatçıydı. Dönemin edebiyat dergilerinde yazıları çıkardı. Sinemaya geçmeseydi Türkiye’nin en büyük çocuk hastanesini yapma hayali vardı. Bir büyük özelliği daha vardı. Katıksız bir Atatürkçü’ydü, cumhuriyetçiydi, halkçıydı. Huzurunda sevgi ve saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

Oğlu Kaan: Onunki ölümle gelen bir ölümsüzlük

Arkının oğlu Kaan Polat Cüreklibatır ise, “Onunki ölüm değil, ölümle gelen bir ölümsüzlük. Hayatı çok zor yaşamış ama dolu dolu… Hafızalara kazınan filmleriyle büyüdük. En önemlisi de vatanı ve milletine olan sevgisini birleştirerek yapmasıyla oldu. Anneme hep şöyle derdi. ‘Betül, sen dünyaya yetecek kocaman merhametsin.’ Muratla satranç oynardı, ‘beni yine yendin oğlum’ derdi. Bana gelince ‘ne güzel gözlerin var dünyaya mavi mavi gülümsüyorsun’ derdi. En önemlisi iyi insanların hep kazandığını, kötülerin bir şekilde kaybettiğini öğrendim. Son kitabını, yazılarını bana yazdırmıştı. Bütün ruhunun bana geçtiğini hissediyorum. Orda da şöyle diyordu. ‘Hayatı yaşamak cesaret ister’ aslında kitabın özetiydi. Orada yaşama cesaretinin ta kendisiydi o. Bizim yapmamız gereken bundan sonra onun anısını yaşatmak, gençlere de eserlerini tanıtmak boynumuzun borcu olsun” ifadelerini kullandı.

Oğlu Murat Arkın: Baktığım her yerden o var

Cüneyt Arkının oğlu Murat Arkın, “Bizim ailemiz sandığımızdan çok daha büyük çok daha güzelmiş. O hayatında hep milletim dedi, halkım dedi, vatanım dedi. O şimdi cennete gitti biliyorum ama işte böyle adamlar cenneti bile vatan yapacak adamlar. Benim için konuşmak çok güç. Baktığım her yerde o var, biz her şeyi ondan öğrendik. Satrançta yaptığım her hamlede o var, attığım her adımda o var, muhabbet ettiğim her insanın gözünde o var, başım belaya girdiğinde yine o var. Gelen mesajlardan şunu gördüm ve gurur duydum. Dini, dili, ırkı, mezhebi, rengi, politik görüşü ne olursa olsun tüm insanlarımızın üzerinde anlaştığı, uzlaştığı birleştirici bir unsur olmuş Cüneyt Arkın, ne mutlu böyle değerimiz olduğu için. Ağlamayın be, böyle insanlara ağıt değil destan yaraşır” dedi.

Betül Arkın: Gitti dünyayı kurtardı, kendini kurtaramadı

Eşi Betül Arkın, “Ben bu kadar çok sevildiğini gerçekten bilmiyordum. Gitti, dünyayı kurtardı. Kendini kurtaramadı maalesef. Evinde ölmek isterdi. Evinde öldü” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Mütevazılığı, vatan sevgisi, nezaketi, abiliği, bunu hissettiren bir insan oluşu Cüneyt Arkını hiç unutmayacağız. Bir de yaşatmak önemli. Yaşatmak konusunda da sorumluluk sahibiyiz” dedi.

Cüneyt Arkın’ın naaşı, buradaki törenin ardından Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Cenaze, namaz sonrası, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Yeşilçam'ın usta ismi Kartal Tibet vefat etti

 

Yeşilçam'ın usta ismi hayatını kaybetti

 

Yeşilçam’ın Eskimeyen Filmleri perdede, İnce Saz sahnede

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuri30 Haziran 2022 23:07

    Alın yazısı filmi ni rahmetli babamla ağlayarak izlemiştim.ne filmdi.

  • Ali Taş30 Haziran 2022 22:30

    Oyunlarımızda ben Cüneyt Arkınım dediğim adamdı o. Biz hep o olmak istemiştik Hep vatanımızı korkusuzca savunmuştuk Hep düşmanı yenmiştik biz Cünetler... Ey sonsuzluğun sahibi sen affetmeyi seversin Cüneyt Abimizin varsa günahlarını affet Allah rahmet eylesin Cennet mekanı olsun

  • Selim 30 Haziran 2022 19:47

    ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN

  • xyz30 Haziran 2022 18:49

    Ölümsüzler kervanına katılan Battal Gazi, Kara Murat, Komiser Kemal nur içinde uyu. Ruhun şad olsun.

  • Mucise Reis : (30 Haziran 2022 18:41

    Ülkemiz adına gurur duyduğumuz bir isim. Tek başına basamakları aşmış, her siyasi dönemde milletinin yanında bulunup, rüzgara karşı direnmesini bilmiş... Gerek sanatı, gerek sanat camiasına katkıları, yetiştirdiği binlerce isim... Bir neslin sinemadan ve tv lerden izlediği ,ailelerde karakterleri rol Babası olan, büyük insan... Gelmiş geçmiş en başarılı isimlerden biri Sanatı Sanat için değil, halk için yapmayı başarmış ve bunun için herkeslerin karşısında dik durmuş bir Sanat insanı. Sinema sanatı, tv sanatı günümüz dizi dünyasının yapı taşlarını 19xx lerde temel olarak atmış bir isim. Kariyeri kadar, karakteri ile tam bir rol model... Katkıları ve yaşattıkları ,her an için sonsuz teşekkürler... İyi ki tanıdık, iyiki birlikte büyük nesil olarak büyüdük ve yaşadık.... Nurlar içinde yatsın.... Hayırsever, namuslu, şerefli, onurlu, vicdan sahibi gerçek ismi "Fahrettin Cüreklibatır"... Bizler ismini ve kişiliğini hep taşıyacız...Rol model oldun kişiliğimize...

  • EKRİKS30 Haziran 2022 17:57

    Kendisi vatansever, milliyetçi, ATATÜRK çü ve ÜLKÜCÜ birisi idi.üzüntülerimiz büyük.

  • film30 Haziran 2022 16:30

    Allah rahmet eylesin Tarık Akanla paramparça  ve Kenan Kalavla Katiller de Ağlar filmini internetten mutlaka izleyin efsane  iki filmi.

  • DOĞRU30 Haziran 2022 16:09

    ALLAH rahmet eylesin, bu ülkeden bir çınar daha devrildi,bu insanların hoşgörüsü ,naifliği kalmadı günümüzde maalesef...

  • xyz30 Haziran 2022 18:50

    ff bence şaşma. Her sepette mutlaka çürük olur.

  • ff30 Haziran 2022 18:25

    böyle yorumları beğenmeyen o.çlarına  sasıyorum.