E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhuriyetçilerin korona destek paketine Demokratlardan engel---

Cumhuriyetçilerin korona destek paketine Demokratlardan engel

Cumhuriyetçilerin korona destek paketine Demokratlardan engel
22 Ekim 2020 - 00:50 borsagundem.com

Demokratların Beyaz Saray'ı ikna etmeye çalıştığı 2.2 trilyon dolarlık paketle ilgili görüşmeler sürerken Cumhuriyetçi Parti'nin 500 milyar dolarlık paketi nihai oylamaya geçebilmesi için gerekli 60 oya ulaşamadı


ABD'de Cumhuriyetçiler tarafından Senato’ya sunulan 500 milyar dolarlık korona virüs yardım paketi Demokrat Parti engeline takıldı. Tasarının Senato’da nihai oylama aşamasına geçebilmesi için 60 oy gerekiyordu ancak 51 oyda kaldı. 44 senatör tasarının aleyhinde oy kullandı.

Oylamanın ardından Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nin başkanı Nancy Pelosi, tarafların yeni bir korona virüs yardım paketi üzerinde uzlaşıya varabileceği konusunda iyimser konuştu. Pelosi, Beyaz Saray’la süren görüşmelerin uzlaşıyla sonuçlanabileceğine inandığını kaydetti.

Pelosi, yeni korona yardımının 3 Kasım başkanlık seçimlerinden önce Kongre’den geçmesini umduğunu söyledi. Ancak Pelosi, tasarının seçimlere kadar gelmeyebileceğini belirtti.

Senato’da çoğunlukta olan Cumhuriyetçiler’in lideri Mitch McConnell ise paketi seçimlerden önce geçirmek istemediklerini belirtmişti.

Cumhuriyetçi Parti’nin 3 Kasım başkanlık seçimleri için yarışan Başkan Donald Trump, son dönemde yeni bir korona yardım paketi için harekete geçilmesini istemişti. Ancak Demokratlar’ın istediği daha geniş kapsamlı bir pakete Senato’daki muhafazakar Cumhuriyetçiler karşı çıkıyor.

Demokratlar son aylarda 2,2 trilyon dolarlık bir yardım paketini kabul ettirmeye çalışıyor. Pelosi ve Maliye Bakanı Steven Mnuchin bu paketin ayrıntılarıyla ilgili görüşmeler yürütüyor.

Ancak Senato’daki Cumhuriyetçiler’in kıdemli danışmanlarından birinin Reuters haber ajansına yaptığı açıklamaya göre Senato çoğunluk lideri McConnell, seçimlerden önce geniş kapsamlı bir yardım paketini Senato’ya getirmek istemiyor, bunun yerine Başkan Trump’ın Anayasa Mahkemesi adayı Amy Coney Barrett’in onaylanması için uğraşıyor.

Başkan’ın genel sekreteri Mark Meadows ise Fox televizyonuna yaptığı açıklamada Beyaz Saray’ın 1,9 trilyon dolarlık bir paketi değerlendirdiğini söyledi. Meadows, Cumhuriyetçi senatörlerin yeni bir paketin maliyetinden endişe duyduklarını kaydetti.

Meadows, ‘‘Seçimlerden sonra daha iyi bir seçeneğimiz olacağını sanıyorum’’ dedi.

Ekonomik Yardım Paketi Görüşmeleri Yeniden Başladı

Senato’daki Cumuriyetçiler 8 milyon 300 bin Amerikalı’yı etkileyen korona virüs için daha düşük miktarda ve kısıtlı hedefi olan bir paket geçirilmesini istiyor. Demokratlar ise daha geniş kapsamlı bir paketten yana.

Trump, Pelosi ve Mnuchin arasında yapılacak partilerüstü bir anlaşmanın Cumhuriyetçiler’in 47’ye karşı 53 koltukla çoğunlukta olduğu Senato’dan geçeceği görüşünde.

Seçimler öncesinde Başkan Trump’ın Corona virüsüyle mücadele biçimi eleştirilerin hedefi olurken Senato’daki Cumhuriyetçiler de koltuklarını kaybederek üstünlüğü Demokratlar’a kaptırmaktan endişe ediyor. (amekiraninsesi.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)