E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCumhuriyetçilerden öneri var!---

Cumhuriyetçilerden öneri var!

Cumhuriyetçilerden öneri var!
10 Ekim 2013 - 18:05 borsagundem.com

ABD'de cumhuriyetçiler, 6 haftalık bir borç limitinin artırımı konusunda hiç bir ek koşul olmadan meclise sunacaklar

Kongre kaynaklarına göre, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi liderleri altı haftalık bir borç limiti artırımını hiçbir ek koşul olmadan meclise sunacaklar. Borç limiti artırılmadığı takdirde ABD'nin temerrüde düşeceği 17 Ekim'e bir hafta kala böyle bir durumun gerçekleşmesinin temerrüt riskini azaltması bekleniyor.
Açıklamayı yapan ve isim vermeyen sözcü, Cumhuriyetçilerin tartışmaları bütçe konusuna çevirmeye çalışmasıyla anlaşmanın hükümetin kısmi kapanmasını sonlandırmayabileceğini ifade etti.
Plana göre, altı haftalık bir borç limiti oluşturularak Hazine Bakanlığı'nın ekstra tedbirler kullanmasına gerek kalmayacak.
Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçileri yerel saati ile 10:00'da (TSİ 17:00) toplandılar. John Boehner'in toplantı sonrasında bir açıklama yapması bekleniyor. ABD Başkanı Barack Obama daha önce hiçbir ek koşul olmadan kısa süreli bir borç tavanı artırımını kabul edebileceğini ve hükümetin tekrar açılmasıyla pazarlıklara başlayabileceğini ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)