E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhuriyetçi senatörler BM'den DSÖ'ye bağımsız denetim istedi---

Cumhuriyetçi senatörler BM'den DSÖ'ye bağımsız denetim istedi

Cumhuriyetçi senatörler BM'den DSÖ'ye bağımsız denetim istedi
25 Nisan 2020 - 00:34 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın, Kovid-19 salgınıyla mücadelede başarısız olmakla suçladığı DSÖ için Cumhuriyetçi senatörlerden BM'ye yeni talep: DSÖ bağımsız heyet tarafından denetlensin

ABD'de önde gelen Cumhuriyetçi senatörler, Birleşmiş Miletler'in (BM) yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede ABD Başkanı Donald Trump'ın ''başarısız olmakla'' eleştirdiği Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) bağımısız bir denetim yapması talebinde bulundu.

Lindsay Graham, Mitt Romney ve Ted Cruz gibi önde gelen isimlerin de yer aldığı Cumhuriyetçi senatörler, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e söz konusu taleplerine ilişkin bir mektup gönderdi.

DSÖ'nün salgınla mücadele konusunda attığı adımların denetlemesi için bağımsız bir heyet kurulmasını isteyen senatörler, heyetin örgütün performansını değerlendirerek, reform önerileri sunmasını istedi.

ABD Başkanı Donald Trump, DSÖ'yü salgınla mücadelede başarısızlık ve Çin'e yakın durmakla suçlamış ve örgüte sağlanan finansal desteği askıya aldıklarını açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)