E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakCumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesinde 250 bin konut yapılacak---

Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesinde 250 bin konut yapılacak

Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesinde 250 bin konut yapılacak
12 Eylül 2022 - 01:12 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı proje, 362 milyar liralık yatırımla 100 bin kişiye istihdam sağlayacak ve 250 bin konutla Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak.

Kira fiyatları ve ev fiyatlarındaki artışın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve salı günü açıklanacak sosyal konut projesi, inşaat ve alt sektörleri de olumlu etkileyecek.

Sosyal konut projeleri kapsamında TOKİ aracılığıyla son 20 yılda 1 milyon 170 bin konut üretildi. Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesiyle ise ilk kez tek seferde 250 bin konut yapılacak.

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasına yönelik projedeki 250 bin konut, yaklaşık 362 milyar liralık yatırımla inşa edilecek.

Projenin, en az 100 bin kişilik istihdam katkısı sağlaması bekleniyor.

Yatırımın çarpan etkisiyle 1,5 trilyon liradan fazla ekonomik hareketliliğe yol açması öngörülüyor.

100 bin altyapılı arsa satışa sunulacak


Projeyle ilk kez TOKİ tarafından, elektrik, su, doğal gaz altyapıları ve planları tamamlanmış, inşaat yapmaya hazır 100 bin altyapılı arsa da satışa sunulacak. Söz konusu arsaların ve konutların satışıyla, inşaat ve inşaat malzemesi sektörü başta olmak üzere 250'den fazla alt sektörde hareketlilik yaşanacak.

TOKİ tarafından ilk kez küçük ve orta ölçekli sanayicilere yönelik imkanlar da sağlayan projeyle, Ankara’da 100, Adana’da 500, İzmir’de 700 olmak üzere 28 ilde 10 bin iş yeri içeren sanayi siteleri kurulacak.

Sanayi alanları, tamiratla uğraşan küçük işletmelerden, oto tamirhanelerine, mobilyacılardan, makine üreticilerine kadar onlarca farklı sektörü içinde barındıracak şekilde inşa edilecek.

Kentsel dönüşümde öncü rol üstlenecek


Tüm bunların yanı sıra sosyal konutların can ve mal güvenliğini sağlayacak güçte ve donanımda inşa edilmesiyle proje, deprem ülkesi olan Türkiye’nin kentsel dönüşümü noktasında da öncü rol üstlenecek.

Projenin ilk etabıyla 1 milyondan fazla kişinin güvenli konutlara taşınması hedefleniyor.

En fazla konut İstanbul'a yapılacak


TOKİ eliyle yürütülecek konut projesi 81 ilde hayata geçirilecek, en fazla konut, olası depremin en çok etkileyeceği İstanbul'da yapılacak.

Sosyal konutlar için kritik tarih

Sosyal konut hamlesi başlatılıyor

Erdoğan: 100 bin sosyal konuta 1 milyon kişi başvurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serdar12 Eylül 2022 11:13

    Adam gibi adam RECEP TAYYİP ERDOĞAN

  • xyz12 Eylül 2022 06:51

    Devlet millete konut yapacağına millete rahatça konut alabilecek hayat standardını sağlasın. Yine bu projede yandaşa kapı aralanıyor. Milletin ömrü taksit ödemekle geçecek.

  • E.g.12 Eylül 2022 02:11

    DAR/DÜŞÜK GELİRLİ OLANLARIN GELİRLERİ SÜREKLİ OLMADIĞINDAN KİRADA OTURMAK ZORUNDADIRLAR İNSAN GENC YAŞLARDA 4-5 KATLARA YÜRÜYEREK CIKABİLİR AMA YAŞ 70 DEN SONRA CIKAMAZ BU NEDENLE SOSYAL KONUT YAPIMINI EVKA PROLERINDE OLDUĞU GİBİ BELEDİYELER ÜSTLENMELİ YAILAN KONUTLARIN %50 Sİ SATILMAYIP ÖNCELİKLE DÜŞÜK GELİRLİLERE KİRAYA VERİLMELİDİR BÖYLELİKLE HER İL/İLÇEDE KIRALIK KONUT ARZI OLMUŞ OLUR BELEDIYELER DÜŞÜK GELİRLILERE KONUT KİRALAMIYOR İSE GERİSİ PALAVRADIR KANDIRMADIR ALDATMAKTIR

  • Deniz Rüzgarı12 Eylül 2022 15:56

    İki dönem izmir büyükşehir belediye başkanlığı yapan Burhan Özfaturadan başka İzmire bir çivi çakılmadı. Konut yapan belediye başkanı olmadı. Evkalar taş gibi. Depreme dayanıklı çıktı. Adamın kıymetini bilemedik.