E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı'nın KDV kararı Resmi Gazete'de---

Cumhurbaşkanlığı'nın KDV kararı Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanlığı'nın KDV kararı Resmi Gazete'de
29 Mart 2022 - 05:44 borsagundem.com

Temel ihtiyaç maddeleri ve yeme içmede KDV oranlarını yüzde 18'den yüzde 8'e indiren Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabine toplantısının ardından açıkladığı temel ihtiyaç maddeleri ve yeme içmede KDV indirimi getiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, temel ihtiyaç ürünlerinde yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8'e indirlidği belirtilerek uygulamanın 1 Nisan 2022 itibariyle başlayacağı ve uygulamadan Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürüteleceği belirtildi.

Temizlik malzemeleri ve bebek bezinde KDV oranı yüzde 8'e düşürüldü

 

Yeni KDV düzenlemesi ikinci el araç fiyatlarını vuracak

 

Yeni KDV düzenlemesi neleri kapsıyor? İşte tüm detaylar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bulent29 Mart 2022 10:02

    Türkiyenin enflasyon sorununa çare olamaz zira ötv yoluyla diğer kalemlerden vergi alırlar. Bu hep böyle olmuştur. Bunların hiç biri müjde değil günü kurtarmaktır.  Daha ilk günden çanakkele köprüsü devlete zarar yazmaya başladı  YID lere para akıtmaları lazım. Ama zayıf muhalefet bunu bie okuyamıyor.