E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu kuruldu---

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu kuruldu

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu kuruldu
15 Mayıs 2019 - 06:27 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla "Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu" oluşturuldu

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararname ile millete ve devlete hizmeti geçmiş, bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulunun oluşturulması kararlaştırıldı.

Buna göre, kurul üyeleri Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

Ayrıca kurulun çalışma usul ve esasları ile kurul üyelerine yapılabilecek ödemelerin de Cumhurbaşkanınca belirlenmesi kararı verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan15 Mayıs 2019 08:44

    Güzel bir uygulama. Eski meclis başkanları, başbakanlar, valiler, belediye başkanları, holfdin CEO ları, sendika başkanları, sanatçılar, bilim adamları vs görev alabilir. Senato vardı eskiden onun gibi olmaz, daha çok yüksek sorumluluk gerektiren kararlarda tavsiye verir, vatandaş da ikna olur. Bunun dışındasiyasette arada kilitlenme olunca akıl verecek bir kurum da olabilir. Aslen ülkede hükümdar kura ile vatandaşlar arasından seçise bile işlerin düzgün,  verimli ve adaletli işleyecek alt yapıyı kurmak lazım. Eski devirlerde değişik ülkelerde çocuklar hükümdar olmuş ama devletler devam etmiş. Yani devlet geleneği sağlam olunca liderler o kadar belirleyici olmuyor, sistem sağlam değilse ve işler sarpa sarınca illa bir kurtarıcı aranıyor. Mevlananın akıllı vezirler kıssasını okuyordum, haber de denk geldi.