E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı'ndan şehit korucunun amcasına başsağlığı---

Cumhurbaşkanı'ndan şehit korucunun amcasına başsağlığı

Cumhurbaşkanı'ndan şehit korucunun amcasına başsağlığı
15 Haziran 2020 - 02:56 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İçişleri Bakanı Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile deprem bölgesi Bingöl'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oktay'ın telefonunda görüştüğü şehit Korucu Pullu'nun amcasına başsağlığı diledi


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Bingöl'deki depremde 18 vatandaşımız yaralandı. Yaralılardan şu an itibarıyla kritik durumda olan vatandaşımız yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile depremin yaşandığı Bingöl'e gelen Oktay, Bingöl Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yaptı.

"Buraya yaraları hep birlikte sarmaya geldik"

Oktay, deprem sırasında Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan ile İstanbul'da olduklarını, onun talimatıyla Bingöl'e geldiklerini söyledi.

Depremde bir güvenlik korucusunun yaşamını yitirdiğini ifade eden Oktay, şöyle konuştu:

"En ufak sıkıntıda görevli arkadaşlarımızla anında müdahale ediyoruz. Şu anda da buraya bakanlarımız ile yaraları hep birlikte sarmaya geldik. Birazdan kısmet olursa Karlıova'ya geçeceğiz. Evlerimizi ziyaret edeceğiz. Aynı şekilde Yedisu ve Çat ilçelerimizi de yerinde göreceğiz. Şu anda bize gelen bilgilere göre büyük bir hasar gözükmüyor. Yerinde değerlendirdikten sonra da daha detaylı bilgileri sizlerle paylaşacağız."

1300'ün üzerinde çadır

Artçı sarsıntıların devam ettiğini belirten Oktay, "Depremde 18 vatandaşımız yaralandı. Yaralılardan şu an itibarıyla kritik durumda olan vatandaşımız yok. Buna da şükrediyoruz. Köy ve mezralarımızın her birini yerinde kontrol ediyoruz. İlgili tüm birimlerimiz hem AFAD hem UMKE, Kızılay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerimiz çok hızlı bir şekilde yerinde ihtiyacı olanlara çadır dağıtımına başlamışlardır. Karlıova ve köylere 1300'ün üzerinde çadır şu an ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı 90 ekiple hasar tespit çalışmalarımız fiilen başlamıştır. Tamamlanana kadar devam edecektir" dedi. 

Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremlerin ardından yürütülen çalışmalara değinen Oktay, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız şahit olmuşlardır ki en ufak bir sıkıntıda devlet olarak milletimizin yanında olduk. Tüm bakanlıklarımızla, yereldeki yöneticilerimizle ekip olarak buradayız. Ne gerekiyorsa yapılacaktır, yapılmaktadır. Biz de fiilen gidip, bizzat yerinde göreceğiz. Yapılması ve alınması gereken kararlar varsa da yine birlikte alıyor olacağız. Yaraları bir an önce saracağız inşallah. Hepimize geçmiş olsun. İnşallah bu kadarıyla kalırız. Detay bilgilere ulaştıkça da sizlerle paylaşacağız."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Bingöl'deki depremzedeleri ziyaret etti 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyünde depremden etkilenen vatandaşlarla görüştü.

Oktay, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "İnşallah çadırlarınız bu akşam elinizde olacak. Tüm binalarla ilgili ne varsa tamamen üzerinden geçilecek. Allah yardımcınız olsun." dedi.

Bakan Soylu da devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini belirterek, "Hiç merak etmeyin. Her türlü imkan gelecek. Diğer yerlerde ne yapmışsak fazlasıyla burada yapılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamları ve geçmiş olsun dilekleri var. Hiç endişe etmeyin. Sizi yalnız bırakmak yok." diye konuştu.

Cevdet Yılmaz da "Bütün bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hemen bugün İstanbul'dan geldiler. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Vatandaşlar da Oktay ve beraberindekilere teşekkür ederek, "Allah razı olsun. Sağ olun var olun." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay beraberinde heyetle Karlıova Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek depremde yaralanan vatandaşlara ve yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Oktay, depremde şehit düşen güvenlik korucusu Cengiz Pullu'nun amcası Mehmet Sait Pullu ile görüşerek başsağlığı diledi.

Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Oktay, depreme ilişkin gelişmeler ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Oktay'ın telefonundan şehidin amcası Mehmet Sait Pullu ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun. Tüm aileye başsağlığı dileklerimi ilet. Allah sabırlar versin inşallah. Allah yar ve yardımcınız olsun." dedi.

Pullu da Erdoğan'a teşekkür etti.

AFAD'dan Bingöl için kritik uyarı: Hasarlı binalara girmeyin

 

Bingöl'deki depremde güvenlik korucusu yaşamını yitirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)