E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı'ndan Golan Tepeleri açıklaması ---

Cumhurbaşkanı'ndan Golan Tepeleri açıklaması

Cumhurbaşkanı'ndan Golan Tepeleri açıklaması
22 Mart 2019 - 10:53 borsagundem.com

Erdoğan, "Amerika Başkanı'nın, Golan tepeleriyle talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı’nda konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"DAVETE ÇOK KISA SÜREDE İCABET ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Yeni Zelanda'daki arzu edilmeyen terör saldırısı nedeniyle İslam İşbirliği Toplantısı'nı acil olarak topladık. Yeni Zelanda halkına menfur eylemden dolayı taziyelerimi iletiyorum. Davete çok kısa sürede icabet ettiğiniz için her birinize ayrıca teşekkür ediyorum.

"TRUMP'IN TALİHSİZ AÇIKLAMALARI BÖLGEYİ KRİZİN EŞİĞİNE GETİRMİŞTİR"

İİT, üye sayısı olarak BM'den sonraki en büyük kurumdur. Filistin'in hak ve hukukunu savunmak bizim için çok önemlidir. Trump'ın Golan tepeleriyle ilgili talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri İsrail'in işgali altında bulunmaktadır. Türkiye'nin ve İİT'nin böyle hassas bir meselede sessiz kalması düşünülemez. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz, veremeyiz.

"BİZ SESİMİZİ YÜKSELTMEDİKÇE..."

Yeni Zelanda saldırısı buz dağının görünen yüzüdür. Müslümanları hedef alan ne ilk ne de son saldırıdır. Sorunları halının altına süpüremeyiz, sorunlardan gizlenerek kurtulamayız. Biz görmezden geldikçe sorunlar katlanacaktır. Sesimizi yükseltmedikçe batılı hükümetler konforlarını bozmayacaktır. Gördüğümüz sıkıntıları dile getirmeli, çözüm yollarını beraberce aramalıyız. Sadece kendimiz için değil çocuklarımız için de bunu yapmalıyız. Bir daha benzer acılar yaşanmasın, camilerimiz kan gölüne dönmesin.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.