E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan ek zam açıklaması---

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan ek zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan ek zam açıklaması
17 Ocak 2024 - 03:02 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Ülkemiz büyüdükçe emeklimize de daha fazla ve kalıcı refah artışı sağlanacaktır.'' ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ek artışın sadece ilk 6 ay için olduğunu, 6 aylık artış oranlarının dahi yıllık beklenen enflasyonun üzerinde olduğunu aktararak, Temmuz ayında yıllık artış oranlarının tüm emekli kesimler için denkleşmiş ve çok daha yüksek oranlara çıkmış olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından duyurduğu TBMM'ye sunulacak ilave artışların, emekliler için hayırlı olmasını diledi.

Oranların sadece ilk 6 ay için olduğunu, 6 aylık artış oranlarının dahi yıllık beklenen enflasyonun üzerinde olduğunu aktaran Yılmaz, Temmuz ayında yapılacak yasal artışlarla birlikte, yıllık artış oranlarının tüm emekli kesimler için denkleşmiş ve çok daha yüksek oranlara çıkmış olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Tarihimizin en büyük afetinin yaralarını sardığımız, EYT uygulamasını hayata geçirdiğimiz, jeopolitik risklerle karşı karşıya olduğumuz ve enflasyon ile kararlı mücadele yürüttüğümüz bir dönemde, tüm imkanlarımız ile emeklimizin yanındayız. Ülkemiz istikrar içinde büyüdükçe toplumun her kesimine olduğu gibi emeklimize de daha fazla ve kalıcı refah artışı sağlanacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu18 Ocak 2024 00:28

    Ülkemiz büyüdükçe emekliye daha fazla artış sağlayacağız demiş. İyi uyusun da büyüsün o zaman. Bu adama birisi 22 yıldır iktidarda olduklarını hatırlatmalı. Bu kafayla 220 sene daha iktidarda kalsanız, kimse göremez o büyümeyi.

  • Ssk Emekli 17 Ocak 2024 12:18

    Maaş artışlarında adalet istiyoruz birine kepçeyle ver birine çay kaşığıyla böyle adelet olmaz intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep çok primi olanıda az pirimi olnıda aynı kefeye koydunuz yanlış yapıyorsunuz

  • Ahmet ozmentese17 Ocak 2024 12:05

    Emeklilerin tek suçu AKP ye oy vermeleri oyuzden cezalanıyor lar

  • Ertuğrul DAL17 Ocak 2024 10:46

    Herkese var emekliye gelince para yok memura var cikarmasaidiniz eyt yi 8/10 bekleyenin hakkını kim verecek memura oransal zamlar hariç 12000 TL verin bizi de keriz yerine koyun

  • Ertuğrul dal17 Ocak 2024 10:40

    Bahar gelince yoncada bicersiniz oy vermeyen memura 12000 TL seyyanen zam emekliye 10000

  • Mucise Reis : )17 Ocak 2024 09:50

    Sen gel 28 yaşına emekli ol... sonra birileri çıksın havai fişekli açıklamalar ile sana 10 bin tl veriyorum desin :D Emeklileri kurdukları bu Türkiye düzeni için alkışlıyorum... 10 milyonm işsiz.. 16 milyon emekli milyonlarca üniersite öğrencisi... memnuniyet anketleri diplere gidiyor.... yılların birikimleri kar gibi erimeye devm ediyor. Burada en büyük problem usd nin 30 lara gelmesi ile ithal edilen bir çok ürünün TL leştirilememesi, hammaddelerin TL leşti,rilememesi. USD ye yöneimlerin olması, enflsyonu körüklemeye devam edecek. USD taleni güven vermeyen ekonomi ile gerçekleşecek . kredi çekip %75 net 100+75 =175 ödemek yerine, verlks atışları bekliyorum.  işler hiç iyi deil . birileri sert bedel ödemek zorunda. kırılgan durumda ekonomı.

  • şefik yamalıbabuç giyer17 Ocak 2024 07:41

    harika haber bu daa ne istiyo bu emekliler.mutlularki akapa hödüpa mahapa rejimine oy veriyolar sonra da zammı az buluyolar.ne yani memur emeklisi kadarmı alacaklardı .bence ii zam benim mayış 10000 olacak daa nossun normal olarak çorba ve ekmek le günde bi öğün 2 kişi raat yeter .kira vermiyosa tabi .elek.su gaz tel.falan günde bi öğün çorba yeter 2 kişiye bide seyahat etmeyecek daa nossun .dünyada ilk emekli yılı ilan edildi bu bilem yeter .daa nossun bu yıl emeklinin yılı .

  • sözün özü17 Ocak 2024 03:32

     En büyük artış emekliye değil ,   hem emekli hem de aktif millet vekili maaşı alan   MECLİSTEKİ  doymazlarda............