E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı: Faiz daha da düşecek---

Cumhurbaşkanı: Faiz daha da düşecek

Cumhurbaşkanı: Faiz daha da düşecek
11 Ağustos 2020 - 09:23 borsagundem.com

Son kur şokundan sonra piyasada Merkez Bankası'ndan ciddi şekilde bir faiz artırımı beklentisi oluşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, bunun tersine işaret edecek şekilde konuştu


HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yahşi11 Ağustos 2020 14:19

    para basmanın nasıl bir mantığı olabilir ki, bunun karşılığında bu kadar mal ve hizmet üretimi yokki. sanal bir mutluluk geçici, sonrası acı biter hemde, %100.

  • Vatandaş11 Ağustos 2020 14:13

    Evet CHP'li lerin kimyası bozuldu,

  • Mucise Reis ;)11 Ağustos 2020 11:42

    Benim anladım. Merkezbankasına 2 makına daha aldık. Tıkır tıkır pamuklu kağıtlara, TL basıyoruz... Bizler kamu bankaları ile rekabet gücümüzü kullanıyoruz, mevduat girdimiz olmasada, bol bol ucuz kredi dağıtırız biyasa.. böyle oluncada para başka yere aman ha kaçmasın, faizler yükselmesin. yoksa basılan para ekonomide dönmez... ama 1 kilşide sormuyor, o krediler, basılan yenı TL ler nereye gidiyor ? fabrika alan , açan, işleten yok, kobi yok, ev,arsa, otomobil, altın, vb. vb. faiz düşsede alternatiflere kaçıyor. Devlet bukadar TL basıp dağıtacağına, her şehirde 1 tane ağır sanayi kursa, yada gençlere online bilgisayar dersleri yazılım dili öğretse daha iyi yapırım olur sankı. TL taşa toprağa gidiyor, kendi masrafını karşılamayan yatırımlar oluyor.

  • Sedat11 Ağustos 2020 13:30

    Sen de CHP,nin çırağı sin belli, şu an dünya da para basmayan merkez bankası kaldimi ki, adamlar Amerika merkez bankası 8 trilyon dolar para bastı,bu para nereye gitti, yok dolar söyle, yok dolar böyle, Amerika,da zenginlerin cebine gitti,o zenginlerde bize karşı bu paraları silah olarak kullanıyor, Türkiye ne yaptı,para bastı vatandaşına dağıttı,esnafa,iş adamına kredi sağladı bedava para vermedi,dikkatini çekerim kredi olarak verdi o paralar devlete geri dönecek,ama ihtiyaç sahiplerine karşılıksız verdi, böyle bir dönemde dönemde yatırım olmaz mevcut olan yatırımları korumaktır

  • BİR DOST11 Ağustos 2020 12:30

    Blader sen kendine gül. Türkiye senin bildiğin eski Türkiye değil, sınırları ve nüfüsü görükenden çok fazla bir Türkiye. yüce lider kemal efendinin peşine takılanlardan ekonomi öğrenecek değiller.

  • Ertuğrul 11 Ağustos 2020 11:29

    İmf bile bizim ekınomi ve finans gücümüz ve yönetim kudretimiz önünde eğildi, ve zavallı züğürt kalan imf bizden borç istedi. Biz imf den çok daha iyiyiz. Biz imf den daha iyi duruma geldik.

  • Osman11 Ağustos 2020 11:26

    İmf ye borcumuzu ödedik, sonra imf bizden borç istedi.

  • Vatandaş11 Ağustos 2020 10:53

    Faizi düşüreceğim diye dolar "on lira" olursa,vatandaş çekecek cezasını yine... Ülke iyi yönetilse faizler zaten yükselmez ...Çalışanlarına zam vermeme uğruna hayali yükseltilen istatistik rakamları dolayısı ile vatandaşın ezildiği bir yapı.!

  • Mehmet11 Ağustos 2020 13:17

    Anlamadım bi daha söyle

  • Arzu can11 Ağustos 2020 10:52

    Sayın baskanım yolun acık olsun senden ricam milletvekili maaşı oğretmen maas 2kat ve beledıye baskan maas asğari 3kat olsun huzur hakkı iptal olsun milletvekil sınav olsun fazla hak vermeyin o zaman milletvekil olmak isteyen az olacak Allah a emanet ol

  • ergn11 Ağustos 2020 10:46

    Piyasalar ile inatlaşılmaz...!!! 

  • Eskic 11 Ağustos 2020 09:59

    Faiz düşecek dolar ne olacak bilgisi olan varmı?

  • ZELİHA KARAKAŞLI11 Ağustos 2020 10:38

    bir iki ay için de 7.50  altıay içinde 7.75-8.00 TL ama başkanın bir bildiği vardır belki şuan bilmedimiz büyük sanayi ürünleri üretilmekte, birde dışarıdan alınann ürünleri artık içeride üretiyoruz en önemlisi petrol bulundu haberi gelecek gibi.bunlar olur ise döviz fiyatları düşür.

  • Yorum11 Ağustos 2020 09:50

    Faiz dahada düşecek iyi düşsün tabi ki peki bu araba ve ev fiyatları ne olacak ona bir çözümünüz var mı marka söylemek istemiyorum ama yılın ilk ayında ki aynı marka aynı model araba ile şimdi bu tarihteki araba fiyatı nedir veya geçen sene bu tarihteki araba fiyatıyla karşılaştırın bakalım vurgunu vuran vurdu araba karaborsaya düştü neredeyse evler yine öyle adam pandemi den önce 600 ile 1 milyon TL arasında satamadığı evlerini şimdi 2 milyona satıyor araba firmaları üç ay sonraya gün veriyor bence hazırda olmayan araba satışına izin verilmesin ayrıca bir fiyat kontrolü getirilsin doların artış hızının 3 5 katı artan bu arabaların fiyatı neye göre bu fiyatlardan satılıyor biri bunu da açıklarsa iyi olur

  • Vay11 Ağustos 2020 09:33

    Ruzgara karsi iseyen...