E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık başvurusu yapıldı!---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık başvurusu yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık başvurusu yapıldı!
21 Mart 2023 - 15:53 borsagundem.com

AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu.


AK Parti ve MHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvuruda bulundu.

Başvurunun ardından AK Parti ve MHP heyetleri açıklama yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız: MHP meclis grubu cumhurbaşkanı seçim kanununun 8. Maddesi çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçiminde aday olarak göstermiştir. YSK'ya başvurusunu yapmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ve Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Sadece bir seçim değil Türkiye'ye yönelik iç ve dış tehditlere karşı tarihi bir birlikteliktir. Türk milletini ilelebet yaşatacaktır.

AK Parti Grup Başkanvekili İsmet Yılmaz: Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine yönelik belgelerimizi teslim ettik. Milletimize hayırlı olsun.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylık başvurusunu, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptı.

Başvuru, saat 15.00'te gerçekleşti.

AK Parti ve MHP TBMM grupları, 16 Mart'ta ayrı ayrı düzenledikleri kapalı grup toplantılarında, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı almıştı.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN YOLU HER DAİM AÇIK OLSUN"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"Milletimize hayırlı olsun... Yüce Allah, Cumhurbaşkanımıza daha nice hizmetler yapmayı nasip etsin. Milletimizin ve ülkemizin geleceği için her türlü bedeli ödemiş olan Cumhurbaşkanımızın yolu her daim açık olsun…

Bugün saat 15.00'te Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık belgesini teslim etmek üzere AK Parti Grup Başkanımız Sn İsmet Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcımız ve Seçim İşleri Başkanımız Sn Ali İhsan Yavuz YSK'ya gidecekler…

MHP Grup Başkan Vekili Sn Erkan Akçay ile MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sn Feti Yıldız da MHP Grubunun Cumhurbaşkanımızın adaylığıyla ilgili aldıkları kararı teslim edecekler.

Cumhurbaşkanımızın adaylığına desteğini açıklayan Cumhur İttifakı üyesi tüm siyasi partilere teşekkür ediyoruz. Milletimizin bütün fertlerine ve tüm siyasi partilerin temelini oluşturan vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz."

Eski Maliye Bakanı Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü

 

Erdoğan: Depremin yıkım maliyeti 104 milyar dolar

 

Erdoğan: Tahıl Koridoru Anlaşması uzatıldı

 


 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.